E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στην τραμπάλα, από την Ομάδα Χορού Αμάλγαμα

Δημοσίευση 10/2/2014 | 17:03

Στην τραμπάλα, από την Ομάδα Χορού Αμάλγαμα
ΑΘΗΝΑ - Rabbithole
Γερμανικού 20, Κεραμεικός, Αθήνα, Tηλέφωνο: 2105249903
Ημερομηνίες: από 14/2/2014 έως 22/2/2014
ΦΕΒ 2014
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Ωρα προσέλευσης: 21:30

10 ευρώ – 5 ευρώ (φοιτητικό)

Σε συνέχεια των έργων  "Το στρώμα" (Six Dogs 2012), και "Κρυμμένη στους Ελαιώνες" (Φεστιβάλ Αθηνών 2012), η ομάδα χορού Αμάλγαμα παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή "στην ταμπάλα", για την κυριαρχία, την επισφάλεια, το πλεόνασμα πληροφόρησης.
Για τους "πρεκάριους", τον κυρίαρχο ανθρώπινο τύπο του καιρού. Ένας άντρας και μια γυναίκα δρουν και συνυπάρχουν σε ένα χώρο όπου πρωταγωνιστές είναι ένα πλήθος εξαρτημάτων ηλεκτρονικής τεχνολογίας.
Είναι πρεκάριοι (the pracariat). Η επισφάλεια, το άγχος, ο φόβος, ο θυμός, η μνησικακία, η βραχυπρόθεσμη σκέψη, το πλεόνασμα πληροφορίας και η έλλειψη αυτοπροσδιορισμού σε όλους τους τομείς της ζωής , τους φθείρει σωματικά, ψυχικά, πνευματικά.
Η 'κόλαση απουσίας εγγυήσεων' άλλοτε τους θυμώνει επίμονα καιάλλοτε τους μαραζώνε
 Το στρώμα διαδικτυακών συσκευών γίνεται σταδιακά η επιδερμίδα τους. Αυτό το "βεντουζωτό παλτό" τους παρασύρει σε ένα μαριονετίστικο χορό καθώς επιδιώκει συνεχώς την ιντερνετική συμμετοχή τους και διατηρεί την προσοχή τους σε μια συνεχή παραδοξότητα: αυτή της επαγρύπνησης - ύπνωσης.

 Είναι απορροφημένοι - ερωτευμένοι...

 Η σύνθεση της κίνησης, του λόγου, της εικόνας (βίντεο), του ήχου, και του κυρίαρχου σκηνικού αντικειμένου (εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και ολόκληρα κομμάτια υπολογιστών, και λοιπά μέσα επικοινωνίας), δημιουργούν ένα σπονδυλωτό, χοροθεατρικό έργο .

 Η νέα παραγωγή της Ομάδας Χορού Αμάλγαμα εκκινεί από τον θεωρητικό προβληματισμό των : Χαρντ και Νέγκρι ('Να πάρουμε τη Σκυτάλη-Διακήρυξη'), Guy Standing (΅The New Dangerous Class ΅) και Τζούντιθ Μπάτλερ (΅Ευάλωτη Ζωή ΅).

'Το πρόβλημα δεν είναι πλέον να κάνουμε τους ανθρώπους να εκφραστούν, αλλά να διασφαλίσουμε μικρά κενά μοναξιάς και σιωπής, στα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να βρουν κάτι να πουν'.

Ζυλ Ντελέζ


Συντελεστές

Σύλληψη-Χορογραφία-Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία: Μαρία Γοργία

Ερμηνεία: Σταύρος Αποστολάτος, Σάνια Στριμπάκου

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Κείμενα: Αλέξανδρος Κιουπκιολής

Αυτοσχέδια Κείμενα: Σταύρος Αποστολάτος, Σάνια Στριμπάκου, Μαρία Γοργία

Κοστούμια: Σταύρος Αποστολάτος

Κατασκευές: Ιωάννα Σιβίτη

Μουσική Επιμέλεια-Σύνθεση: Μανώλης Μανουσάκης

Βίντεο: Βάνα Κωσταγιόλα, Περικλής Μαθιέλης, Μαρία Γοργία

Επικοινωνία Τύπου: Αγγελική Πούλου



Η ομάδα χορού αμάλγαμα ιδρύθηκε από τη Μαρία Γοργία το 1996, στοχεύοντας στη δημιουργία σύγχρονων έργων. Τα έργα αυτά βασίζονται στη συνδιαλλαγή με άλλες μορφές τέχνης και από το 2002 παρουσιάζουν έναν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, με έντονο το στοιχείο του κοινωνικού αλλά και αισθητικού προβληματισμού, όσον αφορά πλέον στη θέση της τέχνης στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, στη σχέση φόρμας και ιδεολογίας, στη σχέση περιθωριακής και μαζικής καταναλωτικής τέχνης.
Η δημιουργική συμμετοχή των χορευτών, των ηθοποιών ή performers, αλλά και των άλλων συντελεστών της παράστασης προωθείται άμεσα από την ομάδα και αποτελεί μία από τις βασικότερες αρχές της λειτουργίας της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!

Φεστιβάλ 17.02.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Θέατρο+Χορός 15.02.2026
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗαπό 08/01 έως 21/02

Έρχεται η παράσταση «Γουέστερν» στο Μικρό Κεραμεικό

Θέατρο+Χορός 12.02.2026
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥαπό 19/02 έως 30/04

«Μια ελληνική λέξη που αγαπώ»: Εκπαιδευτική δράση του Σ.ΕΚ.Β. για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Cityλάιφ 09.02.2026
Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο για τον ελληνισμό

The Greek Film Festival in Berlin: Πρόγραμμα ταινιών και εκδηλώσεων 2026

Σινεμά 03.02.2026
Το The Greek Film Festival in Berlin θα σηκώσει αυλαία για 11η φορά στον κινηματογράφο Babylon, στις 25-29 Μαρτίου 2026

Athens Fashion Trade Show: Νέες συλλογές SS26 στο Metropolitan Expo

Cityλάιφ 28.01.2026
Η Athens Fashion Trade Show θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, παρουσιάζοντας τις συλλογές Ανοιξη / Καλοκαίρι 2026 (SS26)

Fuckup Nights Thessaloniki επιστρέφει για 2η χρονιά ‑ 4 αληθινές ιστορίες που αξίζει να ακουστούν

Cityλάιφ 28.01.2026
Ετοιμαστείτε για γέλιο, γνώση και δημιουργία από μια κοινότητα που μετατρέπει την αποτυχία σε ευκαιρία για εξέλιξη!

29ο Παζάρι Βιβλίου 2026

Cityλάιφ 20.01.2026
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 23 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου 2026, 200 Εκδότες – Χιλιάδες Βιβλία – Τιμές από 1 €