E-Daily

5 tips για να βελτιώσεις τη σεξoυαλική σου ζωή μεγαλώνοντας

Για να απολαμβάνεις περισσότερο τη σεξουαλικότητά σου

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ

19/12/2022 | 01:03

Photo by Womanizer Toys on Unsplash

Όσο μεγαλώνουμε τόσο οι αλλαγές που υφίσταται το σώμα μας επιδρούν στη σεξουαλικότητά μας.

Τα μειωμένα επίπεδα ορμονών και οι αλλαγές στη νευρολογική και κυκλοφορική λειτουργία μπορεί να οδηγήσουν σε σeξουαλικά προβλήματα όπως στυτική δυσλειτουργία ή κολπική ξηρότητα.

Τέτοιες σωματικές αλλαγές συχνά σημαίνουν ότι η ένταση του νεανικού σeξ μπορεί να δώσει τη θέση της σε πιο συγκρατημένες αντιδράσεις κατά τη μέση και μεταγενέστερη ζωή. Αυτό μπορεί να σε δυσκολέψει στην κατανόηση αυτών που θέλεις και μπορείς να κάνεις για να απολαύσεις τον έρωτα. Κι αν δεν έχεις τη δυνατότητα να επισκεφτείς κάποιον ειδικό που θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις κάποια πράγματα, εμείς σου δίνουμε 5 tips για να βελτιώσεις το sex όσο μεγαλώνεις.

pablo-heimplatz@unsplash

Εκπαίδευσε τον εαυτό σου

Υπάρχουν πολλά βιβλία αυτοβοήθειας για κάθε είδος σeξουαλικού ζητήματος. Κάνε μια βόλτα στο Διαδίκτυο ή στο τοπικό βιβλιοπωλείο, βρες αυτά που σε αφορούν και διάβασε ώστε να βοηθήσεις τον εαυτό σου, αλλά και το σύντροφό σου επί του θέματος. Εάν η απευθείας συζήτηση είναι πολύ δύσκολη, εσύ και ο σύντροφός σου μπορείτε να υπογραμμίσετε αποσπάσματα που σας αρέσουν ιδιαίτερα και να τα δείξετε ο ένας στον άλλο.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Καθώς μεγαλώνεις, οι σeξουαλικές σου αποκρίσεις επιβραδύνονται. Μαζί με το σύντροφό σου, μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές για επιτυχία βρίσκοντας ένα ήσυχο, άνετο περιβάλλον για σeξ χωρίς περισπασμούς. Επίσης, κατανόησε ότι οι σωματικές αλλαγές σημαίνουν ότι θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να διεγερθείς και να φτάσεις σε orgασμό.Το να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο για σeξ δεν είναι κακό. 

Χρησιμοποίησε λίπανση

Συχνά, η κολπική ξηρότητα που ξεκινά στην προεμμηνόπαυση μπορεί εύκολα να διορθωθεί με λιπαντικά υγρά και τζελ. Χρησιμοποιήστε τα ελεύθερα για να αποφύγετε το επώδυνο σeξ - ένα πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει πεσμένη λίμπιντο και αυξανόμενες εντάσεις στις σχέσεις. 

we-vibe-toys @unsplash


Διατηρήστε τη σωματική στοργή

Ακόμα κι αν είστε και οι δύο κουρασμένοι, πιεσμένοι ή αναστατωμένοι για το σeξουαλικό πρόβλημα, η ενασχόληση με τα φιλιά, τα χάδια και τις αγκαλιές είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός συναισθηματικού και σωματικού δεσμού.

Γράψε τις φαντασιώσεις σου

Αυτή η άσκηση μπορεί να βοηθήσει εσένα και το σύντροφό σου, να εξερευνήσετε πιθανές δραστηριότητες που μπορεί να σας οδηγήσουν σε διαφορετικά μονοπάτια στη σχέση. Δοκίμασε να καταγράψεις μια φαντασίωση ή μια ταινία που σε ξεσήκωσε και μετά μοιράσου τη με τον σύντροφό σου. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με πεσμένη λίμπιντο!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό

Style 14.05.2024
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη

Τροφές που είναι ασπίδα προστασίας για τα νεφρά μας

Body+Mind 14.05.2024
Δείτε γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας

Tripadvisor: Οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024 ‑ Τέσσερις ελληνικές στη λίστα

Ταξίδια Χτες
Τη λίστα του με τις 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024, έδωσε στη δημοσιότητα το Tripadvisor

Το Σπήλαιο του Θανάτου της Κόστα Ρίκα

Ταξίδια Χτες
Είναι θανατηφόρο για κάθε πλάσμα που μπαίνει σε αυτό

Αυτή η συνήθεια από την εφηβεία μπορεί να τονώσει απίστευτα την ψυχολογία σου!

Body+Mind Χτες
Οι ειδικοί μίλησαν και εμείς συμφωνούμε απόλυτα!

Όλες οι μαμάδες αξίζουν μια διαμονή σε αυτή τη σουίτα

Family Χτες
Εκτός από τα μωρά χρειάζονται φροντίδα και οι μαμάδες