E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύσκολες ώρες για τον πρωθυπουργό

Τι έχει συμβεί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/11/2022 | 10:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύσκολες ώρες για τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως η αδελφή του Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Με ανάρτησή του στο Facebook ενημερώνει για το «οικογενειακό πρόβλημα», όπως γράφει, και αναφέρει πως «ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της». Ο πρωθυπουργός, καλεί τις γυναίκες, να κάνουν μαστογραφίες και ειδικά όσες είναι μεταξύ 50 – 69 ετών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, η αδελφή μου Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. Ευτυχώς, όμως, ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της» έγραψε ειδικότερα και σημείωσε πως έχει κάνει ήδη την πρώτη της χημειοθεραπεία, αλλά διατηρεί την ψυχραιμία της. «Αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που τη διακρίνει. Και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη γιατί ανακάλυψε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στην πατρίδα μας παρέχεται εξαιρετική αντικαρκινική περίθαλψη. Εξάλλου το πιστοποιούν οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες που βγήκαν νικήτριες από αυτή τη μάχη». Μητσοτάκης: Αξιοποιήστε το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» Ο πρωθυπουργός, καλεί τις γυναίκες, να κάνουν μαστογραφίες και ειδικά όσες είναι μεταξύ 50 – 69 ετών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

«Ξέρω ότι κάθε έλεγχος της υγείας μας προκαλεί φόβο ή δισταγμό. Αλλά είναι απαραίτητος. Μάλιστα, για όλες τις γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών η πολιτεία προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Αξιοποιήστε το! Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Μια από αυτές είναι και η Κατερίνα…» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εντυπωσιακή βολίδα «σκίζει» τον αττικό ουρανό – Βίντεο από το σπάνιο φαινόμενο

Ελλάδα 07.11.2025
Πρόκειται για το φωτεινό φαινόμενο «μετέωρο» που προκύπτει από την είσοδο ενός στερεού σώματος από το διάστημα στην ατμόσφαιρα της Γης

Αγρίνιο: Συνελήφθη 49χρονη ‑ Κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον πατέρα της

Ελλάδα 07.11.2025
Συνελήφθη 49χρονη που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον πατέρα της στο σπίτι τους στο Αγρίνιο.

Ληστεία στον Αλιάκμονα: «Ο γιος μου άρπαξε το όπλο του ληστή δεν είχε πιάσει ξανά όπλο στη ζώη του»

Ελλάδα 07.11.2025
Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ο δράστης να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες επιθέσεις στην περιοχή

Καταδικάστηκε ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του γιου του

Ελλάδα 07.11.2025
Τρεις μήνες με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.500 ευρώ

Κέντημα και πλέξιμο το νέο μάθημα στο Δημοτικό Σχολείο

Ελλάδα 07.11.2025
Μέρος του πλαισίου «Πολιτιστική Παιδεία – Εργαστήρια Δημιουργίας και Χειροτεχνίας»

Σκούρτα Βοιωτίας: Ανδρας βρέθηκε απανθρακωμένος και με χειροπέδες μέσα σε αυτοκίνητο

Ελλάδα 07.11.2025
Την υπόθεση ανέλαβε το ελληνικό FBI - Το αυτοκίνητο είχε πλαστές πινακίδες και είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής

ΗΠΑ: Αναταράξεις στα αμερικανικά αεροδρόμια ‑ Ακυρώθηκαν 1.000 πτήσεις

Κόσμος 07.11.2025
Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα αμερικανικά αεροδρόμια

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Τουρνάς

Πολιτική 07.11.2025
Eίχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό

Γερμανός Στρατηγός προεδοποιεί: «Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ αύριο!»

Κόσμος 07.11.2025
Δεν αποκλείει επίθεση της Ρωσίας στη Συμμαχίαα από το 2029 έαν συνεχιστούν οι προσπάθειές της για εξοπλισμό

Αϊβάζογλου: «Oμάδα από την Αθήνα στις 12 μόνιμες του NBA Europe»

Αθλητικά Νέα 07.11.2025
O Έλληνας γενικός διευθυντής του ΝΒΑ Europe, Γιώργος Αϊβάζογλου, αποκάλυψε ότι η νέα διοργάνωση θα κάνει πρεμιέρα το 2027