E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: Φυλάκιση με αναστολή σε 63χρονο που φίλησε μωρό... «ίσως λίγο στο στόμα»

«Ήταν ένα όμορφο μωράκι» είπε

Δημοσίευση 16/11/2022 | 19:42

Λάρισα: Φυλάκιση με αναστολή σε 63χρονο που φίλησε μωρό... «ίσως λίγο στο στόμα»

Το περιστατικό σημειώθηκε το 2018 σε νοσοκομείο της Λάρισας - Την σκηνή αντιλήφθηκε μια ασκούμενη τότε γιατρός και έκανε καταγγελία

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Εφέσεων Λάρισας έναν 63χρονο οδοντίατρο για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Συγκεκριμένα, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2018, ο κατηγορούμενος είχε συνοδεύσει την γυναίκα και την πεθερά του σε νοσοκομείο της Λάρισας καθώς η τελευταία αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας. Για να περάσει η ώρα, το ανδρόγυνο κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του νοσοκομείου όταν ο 63χρονος εντόπισε και προσέγγισε μια νεαρή μητέρα με το μωρό της στην αγκαλιά.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε άδεια από τη νεαρή μητέρα και τη γιαγιά του μωρού και αφού του έδωσαν το παιδί, το πήρε στην αγκαλιά του και -σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μητέρα- είδε να το φιλάει στο μέτωπο. Τη σκηνή αυτή αντιλήφθηκε μία ασκούμενη τότε γιατρός και κατήγγειλε το περιστατικό με την υπόθεση να παίρνει στη συνέχεια τη δικαστική οδό. Μάλιστα, ο άνδρας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε διετή φυλάκιση με αναστολή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό με τον κατηγορούμενο να καταθέτει ότι αγαπά πάρα πολύ τα παιδιά και ότι επρόκειτο για μια στιγμή ενθουσιασμού. «Έτσι μου ήρθε, ήταν ένα όμορφο μωράκι, ήταν μια στιγμή ενθουσιασμού» απάντησε ο κατηγορούμενος σε ερώτηση του δικαστηρίου σχετικά με το λόγο που ζήτησε το μωρό. Μάλιστα, όταν ο πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο αν θυμάται πού φίλησε το μωρό, απάντησε: «Υπάρχει μια περίπτωση να πήγα να το φιλήσω στο μάγουλο και να τραβήχτηκε. Ίσως να το ακούμπησα και λίγο στο στόμα».

«Σαν γιατρός γνωρίζετε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ότι τα μωρά δεν τα πλησιάζουμε ούτε τα φιλάμε και για λόγους προληπτικούς, ασθενειών κτλ. Πώς πήρατε ένα ξένο βρέφος και πέρα από την αγκαλιά το φιλήσατε κιόλας; Οι ηλικιωμένοι τα μωρά δεν τα φιλάμε, αυτό είναι μια αρχή και νομίζω ότι το γνωρίζετε» είπε η πρόεδρος απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο ο οποίος αρκέστηκε να απαντήσει ότι «ήταν κάτι εντελώς τυχαίο, έτσι μου ήρθε, μια στιγμή ενθουσιασμού».

Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσε η γυναίκα του η οποία τόνισε ότι ο σύζυγος της είναι ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος και ότι ήταν μια αθώα κίνηση αυτό που έγινε εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο.

Για αφέλεια έκανε λόγο ο δικηγόρος του κατηγορουμένου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «από θαυμασμό και αγάπη προς τα παιδιά ο κατηγορούμενος πήρε την άδεια από τη μητέρα και τη γιαγιά και ζήτησε να πάρει το μωράκι ένα δευτερόλεπτο, το χάιδεψε και το έδωσε πίσω. Είναι ένας άνθρωπος στα όρια της αφέλειας. Την αφέλεια αυτή την πληρώνει σήμερα με αυτή την ανόητη συμπεριφορά». Επίσης ο δικηγόρος επεσήμανε στο δικαστήριο ότι δεν υπήρχε δόλος γιατί το συμβάν έγινε δημόσια και ότι μετά την καταγγελία από την ειδικευόμενη γιατρό, ο πελάτης του πήγε μόνος του στην Αστυνομία όταν τον ειδοποίησαν για το περιστατικό.

Τελικά, το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή. Σημειώνεται ότι η μητέρα του μωρού που πλέον μένει στην Κύπρο, δεν επιθυμούσε τη δίωξη του κατηγορούμενου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι IDF επιτέθηκαν σε στόχους του ιρανικού ναυτικού στη Κασπία Θάλασσα

Κόσμος Χτες
Το Ιράν μπορεί να εισάγει εμπορεύματα μέσω βόρειων λιμανιών όπως το Μπαντάρ Ανζάλι

Αίγινα: Το μαρτύριο της σταγόνας περνούν οι κάτοικοι‑ Ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό στο νησί

Κόσμος Χτες
Οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένα νερά

Οι βενζινοπώλες απειλούν με λουκέτο στα πρατήρια εξαιτίας του πλαφόν

Ελλάδα Χτες
Η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την προετοιμασία κινητοποιήσεων

Ταξίδεψε μέχρι την Αλάσκα για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, αφού πρώτα δολοφόνησε τον πεθερό του

Κόσμος Χτες
Ο 61χρονος Matthew Thomas Becker εντοπίστηκε νεκρός 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του πεθερού του

Τρόμος στη Νέα Υόρκη για τον μασκοφόρο με μαχαίρι ‑ Επιτέθηκε σε γυναίκα στη μέση του δρόμου

Κόσμος Χτες
Στη δημοσιότητα πλάνα από την απρόκλητη επίθεση - Σε εξέλιξη έρευνες για τον ύποπτο με τη μάσκα σκι

Αγωνία για αγοράκι τριών ετών ‑ Κατάπιε ξυραφάκι

Ελλάδα Χτες
Η ακτινογραφία έδειξε ότι όντως υπήρχε ένα ξυραφάκι στο σώμα του παιδιού - Υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Οι δολοφόνοι του Αλί Λαριτζανί θα «πληρώσουν» σύντομα

Κόσμος Χτες
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως μετά τον διορισμό του στο αξίωμα, την περασμένη εβδομάδα

Ομολόγησε τη δολοφονία influencer o πρώην σύντροφός της

Κόσμος Χτες
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να θάφτηκε ζωντανή μέσα σε βαλίτσα

Πρώην πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ: Το 2018‑2019 τα αιγοπρόβατα στην Κρήτη ήταν περισσότερα από τις μύγες

Ελλάδα Χτες
Ο Ευάγγελος Σημανδράκος κατέθεσε στο δικαστήριο πως σε ολόκληρη τη Θεσσαλία δήλωναν 1,5 εκατομμύριο και στο Ρέθυμνο μόνο, δήλωναν 7,5 εκατομμύρια αιγοπρόβατα

Συντριβή καμπίνας σε χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας, ένας νεκρός

Κόσμος Χτες
Το δυστύχημα έγινε στο χιονοδρομικό κέντρο Ένγκελμπεργ

Προφυλακίστηκε ο 23χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

Ελλάδα Χτες
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, έμεινε για περίπου δύο ώρες στο γραφείο της 1ης τακτικής ανακρίτριας και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

Ανακάλυψη‑μυστήριο: Παιδιά θάφτηκαν σαν πολεμιστές με χάλκινες ζώνες πριν 2.500 χρόνια

Κόσμος Χτες
Αρχαιολόγοι στη νότια Ιταλία εντόπισαν τάφους δύο παιδιών θαμμένων με μεγάλες χάλκινες ζώνες, εύρημα σπάνιο για τη σαμνιτική προρωμαϊκή κουλτούρα