LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτές οι ταινίες του Netflix είναι βασισμένες σε αληθινά γεγονότα

Κι αυτό τις κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσες!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 19/10/2022 | 00:34

Αυτές οι ταινίες του Netflix είναι βασισμένες σε αληθινά γεγονότα
IMdb @OnMySkin

Oι ταινίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα πυροδοτούν πραγματικά το ενδιαφέρον του κοινού: η γνώση ότι η ιστορία έχει συμβεί στην πραγματικότητα αλλάζει την εμπειρία εντελώς.

Ιδίως, όταν η υπόθεση αφορά κάποιο τρομακτικό, αποτρόπαιο, φρικιαστικό ή απλά πολύ περίεργο γεγονός, τότε η αγωνία κορυφώνεται στ' αλήθεια.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις του Netflix, για ταινίες βασισμένες σε αληθινό γεγονός.

The Impossible (2012)

Ένας σπαραχτικός φόρος τιμής στα θύματα φυσικών καταστροφών που δίνουν το αίσθημα απόγνωσης, ταλαιπωρίας και ελπίδας. Σίγουρα, δε θα ήταν τόσο συγκλονιστικό αν δε βασιζόταν σε αληθινή ιστορία, γύρω από την τραγωδία που σκότωσε περισσότερους από 230.000 ανθρώπους. Το Boxing Day 2004 (αμερικανική γιορτή ζευγαριών) ήταν ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα ραντεβού για ένα ζευγάρι, τον Henry (Ewan McGregor) και τη Maria (Naomi Watts). Μόλις δύο ημέρες πριν, έφτασαν στο Orchid Beach Resort στην Ταϊλάνδη για να γιορτάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων μαζί με τα τρία παιδιά τους. Μετά από μια διαμάχη σχετικά με τις κρατήσεις των δωματίων τους, τους παρέχεται το προνόμιο να μείνουν σε μια ήσυχη βίλα και όλα δείχνουν να είναι καλά. Η φύση, όμως, είχε άλλα σχέδια στο μυαλό της και το να την αντιμετωπίσεις κατά μέτωπο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο ...

On my skin (2018)

Αυτή η παραγωγή του Netflix βασίζεται σε μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη στην Ιταλία. Ο Stefano Cucchi συνελήφθη για μια μικρή κατηγορία ναρκωτικών και πέθανε πέντε ημέρες αργότερα από αστυνομική βία. Η ταινία παίρνει το χρόνο της για να αποκαλύψει τι πέρασε ο Cucchi, κάτι που μπορεί να οδηγήσει ορισμένους θεατές να βρουν το On My Skin αρκετά αργό, και δικαίως. Η περίπλοκη σχέση των Ιταλών με τους Carabinieri, μια μεραρχία του ιταλικού στρατού που ασκεί εσωτερική αστυνόμευση, είναι δύσκολο να εξηγηθεί και απαιτεί σχολαστική αποκάλυψη. Προτάθηκε για εννέα βραβεία David di Donatello (το αντίστοιχο των βραβείων Όσκαρ στην Ιταλία), από τα οποία κέρδισε τα τρία.

RRR (2022)

Τοποθετημένο στην Ινδία της δεκαετίας του 1920, το RRR ακολουθεί δύο επαναστάτες που δημιουργούν έναν απίθανο δεσμό και πολεμούν το βρετανικό καθεστώς από το σπίτι τους. Στο επικό τους ταξίδι για να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους, αντιμετωπίζουν μια σειρά αποτυχιών που τους ωθούν να δείξουν πλήρως τις απίστευτες πολεμικές τους ικανότητες. Παρά το τρίωρο που διαρκεί, το RRR δεν κάνει κοιλιά ποτέ, χάρη στο μεγάλο βαθμό των συναρπαστικών σεκάνς δράσης και των εντυπωσιακών γραφικών του. Μπορεί να περιέχει όλους τους γνωστούς ρυθμούς μιας υπερπαραγωγής, αλλά το RRR βασίζεται στο κεντρικό, πολιτικό του θέμα της αντιαποικιοκρατίας, η ειλικρίνεια του οποίου κρατά το ενδιαφέρον της ταινίας στα ύψη.

Official Secrets (2019)

Η Keira Knightely πρωταγωνιστεί σε αυτή την απίστευτη αληθινή ιστορία ενός πληροφοριοδότη του πολέμου στο Ιράκ που παραμένει ελάχιστα γνωστός στις ΗΠΑ. Η Katherine Gun εργαζόταν στο γραφείο επικοινωνίας της βρετανικής κυβέρνησης όταν έλαβε ένα σημείωμα τους μήνες που οδήγησαν στον πόλεμο. To σημείωμα έδειχνε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν βοήθεια από το Ηνωμένο Βασίλειο για παράνομες υποκλοπές σε διπλωμάτες του ΟΗΕ. Η Gun επιλέγει να μοιραστεί αυτό το σημείωμα, ελπίζοντας ότι θα εμπόδιζε την κυβέρνησή της (τότε με επικεφαλής τον Tony Blair) να πάει στον πόλεμο. Spoiler alert: Δε συνέβη, αλλά αυτή η απόφαση, που αρχικά φαινόταν σαν προσωπική θυσία, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικογένειά της, καθώς η κυβέρνηση ανακαλύπτει ότι ήταν πίσω από τη διαρροή. Ένα συναρπαστικό πολιτικό μυστήριο μιας υπόθεσης που αξίζει πολύ περισσότερη προσοχή από ότι είχε στην πραγματικότητα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Juicy 20.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

ΝΕΑ 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Προχτές
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Προχτές
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση