E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τομπούλογλου

Δείτε τον στο βίντεο την ώρα που παίρνει τη μίζα

Δημοσίευση 29/12/2013 | 11:21

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τομπούλογλου

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο Χάρης Τομπούλογλου αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του το βράδυ του Σαββάτου.

Στον πρώην πρόεδρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, ο Τομπούλογλου δήλωσε: «Επιβεβαιώθηκε η αρχική μου δήλωση, ότι πιστεύω στο Θεό και στη Δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της», ενώ ευχαρίστησε «μόνο όσους επιφυλάχθηκαν και δεν με καταδίκασαν τηλεοπτικά».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την ώρα που ο Τομπούλογλου βρισκόταν στο ανακριτικό γραφείο και ισχυριζόταν ότι τα χρήματα που πήρε ήταν δωρεά, δινόταν στη δημοσιότητα το αποκαλυπτικό βίντεο που τον δείχνει να παίρνει τον φάκελο με τις 25.000 ευρώ από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Alpha Bank, Τάσο Γκιάτη. Αποκαλυπτικός είναι και ο διάλογος του Τομπούλογλου με τον άνθρωπο που τον ξεσκέπασε.

Το επίμαχο βίντεο επιβεβαιώνει τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Γκιάτη, που αποκάλυψε το ιστορικό της υπόθεσης, αλλά και τον εκβιασμό από πλευράς Τομπούλογλου. Όπως τόνισε ο ίδιος, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων. Μεταξύ τους πραγματοποιήθηκε ένα πρώτο ραντεβού, στο οποίο και ο Χ. Τομπούλογλου άφησε αιχμές για χρήματα τα οποία πρέπει να λάβει από τη διαφημιστική εταιρεία. Ενώ είχε ξεκινήσει η συνεργασία της διαφημιστικής εταιρείας με το «Αγλαΐα Κυριακού», κάποια στιγμή ο Τομπούλογλου τους... απείλησε ότι θα κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν φορολογική ενημερότητα, καθώς και κανένα δημόσιο έργο για δύο χρόνια. Αυτό οδήγησε τον κ. Γκιάτη να πάρει την απόφαση να ξεμπροστιάσει τον πρώην πρόεδρο του Παίδων.

Πρόεδρος της διαφημιστικής: Μας εξόργισε η στάση του

«Είκοσι χρόνια δεν έχω φοβηθεί κανέναν», δήλωσε ο διευθυντής της διαφημιστικής εταιρείας στην υπόθεση «Τομπούλογλου», κ. Μάριος Κιτσαράς, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega.

Ο κ. Κιτσαράς χαρακτήρισε τις κινήσεις του πρώην προέδρου του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» τρικ, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι εύκολη υπόθεση να κηρυχθεί μια εταιρεία έκπτωτη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος διευκρίνισε ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί δεν έδωσε ποτέ κανένα δικαίωμα για απειλές, καθώς το προφίλ της είναι καθαρό.

«Μας εξόργισε η στάση του Τομπούλογλου και όχι το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «τώρα πια είναι η εποχή του "όχι"». Σημείωσε πάντως, ότι ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί κατά κόρον στο παρελθόν σε διάφορους διαγωνισμούς, χωρίς ωστόσο η εν λόγω εταιρεία να υποκύψει.

Από την πλευρά του, ο επιστημονικός υπεύθυνος του νοσοκομείου, κ. Στέφανος Μιχαλάκος, σε δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή δήλωσε ευτυχής που «φάνηκε περίτρανα ότι δεν είχα καμία εμπλοκή στην υπόθεση». Το μήνυμα του κ. Μιχαλάκου ήταν σαφές: «Πιστεύουμε στην αξιοκρατία, δεν υπάρχει μοίρασμα θέσεων».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτόγνωρες εικόνες από την κακοκαιρία Τερέζα στις Κανάριες Νήσους: Θυελλώδεις άνεμοι και γιγαντιαία κύματα, χιόνισε στην Τενερίφη

Κόσμος Χτες
Οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 140 χλμ/ώρα, δρόμοι πλημμύρισαν, ακυρώθηκαν πτήσεις, ενώ οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις φοβούμενες για τη σωματική ακεραιότητα ντόπιων και τουριστών

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός tiktoker bodybuilder – Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο γυμναστήριό του για αναβολικά

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος έχει έντονη δραστηριότητα στα social media - Έρευνα της αστυνομίας για κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

Σοκ στην Τουρκία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 21χρονο ποδοσφαιριστή

Κόσμος Χτες
Δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους

Βόμβα Πούτιν: Κόβω τις πληροφορίες στο Ιράν αν αφήσετε την Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να πρότεινε στις ΗΠΑ να σταματήσει τη ροή κρίσιμων πληροφοριών προς το Ιράν, με αντάλλαγμα το πάγωμα της αμερικανικής βοήθειας πληροφοριών στην Ουκρανία

Μπακς: «Είτε θα ανανεώσει ο Γιάννης, είτε θα τον ανταλλάξουμε»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο ιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γουές Έντενς

Αμερικανική απόβαση στα Στενά του Ορμούζ; Μπορεί να αποδειχθεί αποστολή αυτοκτονίας

Κόσμος Χτες
Αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν απόβαση στα εδάφη στα Στενά του Ορμούζ θα μπορούσε να αποδειχθεί το χειρότερο λάθος του πολέμου. Οι αναλογίες με αυτές της μάχης της Καλλίπολης στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο δείχνουν λουτρό αίματος

Μπάρον Τραμπ: Είναι ίδιος ο πατέρας του με μία μόνο διαφορά

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μικρότερος γιος του Αμερικανού προέδρου έχει κληρονομήσει το ενδιαφέρον του πατέρα του τόσο για τα χρήματα όσο και τη δημιουργία ονόματος

Νεκροί δύο κρατούμενοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα Χτες
Και τρίτος κρατούμενος ηλικίας 29 ετών είναι σε σοβαρή κατάσταση λόγω χρήσης κοκτέιλ ναρκωτικώ

Πύραυλος έπεσε κοντά στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Κόσμος Χτες
Ανεστάλησαν οι λειτουργίες

Η τιμωρία του Φουρνιέ για όσα έγιναν στον αγώνα Πανιώνιος ‑ Ολυμπιακός

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος είχε λεκτική διαμάχη με οπαδό του Πανιωνίου που καθόταν στα court seats - Πρόστιμο στον Γιώργο Μπαρτζώκα

Ο Τραμπ προς ΝΑΤΟ: Δειλοί θα το θυμόμαστε

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «έλλειψη υποστήριξης» στον πόλεμο κατά του Ιράν