E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τομπούλογλου

Δείτε τον στο βίντεο την ώρα που παίρνει τη μίζα

Δημοσίευση 29/12/2013 | 11:21

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τομπούλογλου

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο Χάρης Τομπούλογλου αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του το βράδυ του Σαββάτου.

Στον πρώην πρόεδρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, ο Τομπούλογλου δήλωσε: «Επιβεβαιώθηκε η αρχική μου δήλωση, ότι πιστεύω στο Θεό και στη Δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της», ενώ ευχαρίστησε «μόνο όσους επιφυλάχθηκαν και δεν με καταδίκασαν τηλεοπτικά».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την ώρα που ο Τομπούλογλου βρισκόταν στο ανακριτικό γραφείο και ισχυριζόταν ότι τα χρήματα που πήρε ήταν δωρεά, δινόταν στη δημοσιότητα το αποκαλυπτικό βίντεο που τον δείχνει να παίρνει τον φάκελο με τις 25.000 ευρώ από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Alpha Bank, Τάσο Γκιάτη. Αποκαλυπτικός είναι και ο διάλογος του Τομπούλογλου με τον άνθρωπο που τον ξεσκέπασε.

Το επίμαχο βίντεο επιβεβαιώνει τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Γκιάτη, που αποκάλυψε το ιστορικό της υπόθεσης, αλλά και τον εκβιασμό από πλευράς Τομπούλογλου. Όπως τόνισε ο ίδιος, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων. Μεταξύ τους πραγματοποιήθηκε ένα πρώτο ραντεβού, στο οποίο και ο Χ. Τομπούλογλου άφησε αιχμές για χρήματα τα οποία πρέπει να λάβει από τη διαφημιστική εταιρεία. Ενώ είχε ξεκινήσει η συνεργασία της διαφημιστικής εταιρείας με το «Αγλαΐα Κυριακού», κάποια στιγμή ο Τομπούλογλου τους... απείλησε ότι θα κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν φορολογική ενημερότητα, καθώς και κανένα δημόσιο έργο για δύο χρόνια. Αυτό οδήγησε τον κ. Γκιάτη να πάρει την απόφαση να ξεμπροστιάσει τον πρώην πρόεδρο του Παίδων.

Πρόεδρος της διαφημιστικής: Μας εξόργισε η στάση του

«Είκοσι χρόνια δεν έχω φοβηθεί κανέναν», δήλωσε ο διευθυντής της διαφημιστικής εταιρείας στην υπόθεση «Τομπούλογλου», κ. Μάριος Κιτσαράς, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega.

Ο κ. Κιτσαράς χαρακτήρισε τις κινήσεις του πρώην προέδρου του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» τρικ, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι εύκολη υπόθεση να κηρυχθεί μια εταιρεία έκπτωτη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος διευκρίνισε ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί δεν έδωσε ποτέ κανένα δικαίωμα για απειλές, καθώς το προφίλ της είναι καθαρό.

«Μας εξόργισε η στάση του Τομπούλογλου και όχι το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «τώρα πια είναι η εποχή του "όχι"». Σημείωσε πάντως, ότι ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί κατά κόρον στο παρελθόν σε διάφορους διαγωνισμούς, χωρίς ωστόσο η εν λόγω εταιρεία να υποκύψει.

Από την πλευρά του, ο επιστημονικός υπεύθυνος του νοσοκομείου, κ. Στέφανος Μιχαλάκος, σε δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή δήλωσε ευτυχής που «φάνηκε περίτρανα ότι δεν είχα καμία εμπλοκή στην υπόθεση». Το μήνυμα του κ. Μιχαλάκου ήταν σαφές: «Πιστεύουμε στην αξιοκρατία, δεν υπάρχει μοίρασμα θέσεων».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραλήρημα της Αγκυρας για την γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την ιστορία για πολιτικό όφελος και να αναγνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων και άλλων εθνοτικών ομάδων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση

X: Περιορίζει τους χρήστες χωρίς μπλε τικ σε 50 δημοσιεύσεις την ημέρα

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Οι οι επικριτές αυτού του περιορισμού προειδοποιούν ότι μια τέτοια αλλαγή ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζικότερη αποχώρηση χρηστών

Καρκίνος: Κοινό φάρμακο για το άσθμα ίσως βοηθά στην αντιμετώπιση επιθετικών μορφών του

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Cancer

Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων ‑ Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών με την ίδια εργασιακή θέση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έκανε μήνυση σε Κουσουλό και Γεωργιάδη – Για ποιο λόγο

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κατά της Αννας Καρακίτσου, του Πέτρου Κουσουλού, του Χαράλαμπου Κούτρα και του Αδωνι Γεωργιάδη

Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο, μετά τις αναφορές περί «εντολής ίδρυσης κόμματος»

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Καταγγέλλουν το Νίκο Καραχάλιο για «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Βίντεο από τις δοκιμαστικές διαδρομές στην επέκταση της Καλαμαριάς

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Το βίντεο ακολουθεί τη διαδρομή από τον σταθμό της Καλαμαριάς προς αυτόν την Αρετσούς

Αρση της ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταγγελία εξύβρισης

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 11 Ιουνίου 2025 ο Νίκος Παππάς φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε τον καταγγέλλοντα μέσω Instagram

Διακοπές με voucher: Ρεκόρ όλων των εποχών με 800.000 αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό το 2026

Ελλάδα 19.05.2026
Η ακρίβεια στις τιμές διαμονής και μετακίνησης οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στις επιδοτούμενες διακοπές

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την οσμή αερίου στα Νότια Προάστια

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι έλεγχοι για να εντοπιστεί τι προκαλεί την έντονη οσμή συνεχίζονται

Σάλος στη Βρετανία: Δυο γυναίκες κατήγγειλαν ότι βiάστηκαν σε βρετανικό ριάλιτι

Κόσμος 19.05.2026
Η είδηση προκάλεσε σάλο στη Βρετανία, με το Channel 4, να αποσύρει όλες τις σεζόν από τις πλατφόρμες streaming

Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και πόσο διαρκούν

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Πάνω από ένα μήνα θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις