E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι διασημότερες σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου

Θα μείνουν στη μνήμη μας για πάντα

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 22/9/2022 | 00:29

Οι διασημότερες σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου

Οι ταινίες αποτελούν σημαντικό μέρος της ζωής μας από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Ζούμε μια διαφορετική ζωή μέσα από τις εμπειρίες των χαρακτήρων που ερωτευόμαστε. Οι χαρακτήρες είναι τόσο αγαπημένοι γιατί τους βρίσκουμε κοντά σε εμάς και βασίζονται σε αρχέτυπα που οι περισσότεροι άνθρωποι θα βιώσουν (ή θα θέλουν να βιώσουν) κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αυτός είναι ο λόγος που οι ταινίες, είτε πρόκειται για υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ είτε για απλές b-movies, είναι τόσο ξεχωριστές για εμάς.

Στις αγαπημένες μας ταινίες υπάρχουν σκηνές που έχουν αντίκτυπο στη ζωή των θεατών για πάντα και θα ταξινομούσαμε αυτές τις σκηνές ως "εμβληματικές". Θα μπορούσε να είναι ο παράγοντας σοκ, το γεγονός ότι η σκηνή είναι η πρώτη στο είδος της ή η αισθητική της σκηνής που τα κάνει τόσο σημαντικά για εμάς. Ωστόσο, μερικές από αυτές τις σκηνές θα μείνουν για πάντα στη μνήμη του κοινού.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μια λίστα με τις 10 πιο εμβληματικές σκηνές ταινιών όλων των εποχών.

Η σκηνή του ντους – Psycho (1960)

Αυτή η διάσημη σκηνή, που σκηνοθέτησε ο Alfred Hitchcock στις πρώτες μέρες της ταινίας, έχει γίνει μια επαναστατική σκηνή στο είδος του τρόμου και του θρίλερ.

"I am your father" - Star Wars: Empire Strikes Back (1980)

Ο απόλυτος «παράγοντας σοκ» αυτής της σκηνής είναι που έχει προκαλέσει τις καρδιές των θεατών να τη θυμούνται ως μία από τις πιο εμβληματικές κινηματογραφικές σκηνές όλων των εποχών.

"I'm Flying" - Τιτανικός (1997)

Αυτή η σκηνή είναι αναμφίβολα μια από τις πιο εμβληματικές όλων των εποχών. Όχι μόνο ενισχύει τη σχέση των αγαπημένων μας βασικών χαρακτήρων (προκαλώντας ένα τρομερό σοκ αργότερα), αλλά δείχνει τη νεανική αγάπη, ελευθερία και αγνή εμπιστοσύνη. Αυτά είναι συναισθήματα με τα οποία μπορεί να σχετιστεί η πλειοψηφία των θεατών.

"D-Day" - Saving Private Ryan (1998) 

Σε σκηνοθεσία Stephen Spielberg, αυτή η σεκάνς μας φέρνει πίσω σε μια ακριβή απεικόνιση των φρικαλεοτήτων που συνέβησαν την D-Day στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σκηνές όπως αυτή είναι τόσο σημαντικές για να εκπαιδεύσουν τις νέες γενιές για το τι πραγματικά συνέβη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

"Bullεt Time" - The Matrix (1999)

Ταινίες σαν αυτή μας κάνουν να σκεφτόμαστε κριτικά και να "σκαλίζουμε" τις λεπτομέρειες των περιστάσεων στις οποίες βρισκόμαστε. Τεχνικά, ο Wachowski χρησιμοποιεί ένα πράσινο σετ και μια σειρά από κάμερες για να δημιουργήσει το ειδικό εφέ "Bullεt Time" που έχει γίνει τόσο εμβληματικό.

«Gollum/Smeagol Monologue» – The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Η διπλή ταυτότητα του Gollum είναι ξεκάθαρη σε αυτή τη σκηνή που απεικονίζει τον αγώνα μεταξύ του καλού και του κακού μέσα του. Δεν ήταν μόνο μια καταπληκτική ερμηνεία του Andy Serkis, αλλά ήταν και ένα τεχνικό επίτευγμα στον κινηματογράφο. Ο Peter Jackson χρησιμοποίησε την τεχνολογία «σύλληψης παραστάσεων» και το CGI για να δημιουργήσει αυτήν την εμβληματική σκηνή και η καλλιτεχνική του ικανότητα στον κινηματογράφο αφύπνισε τις στιγμές στο μυαλό των θεατών του. Πολλοί από εμάς έχουμε νιώσει, σε κάποιο βαθμό, αυτή την εσωτερική πάλη, που την καθιστά οικεία και, επομένως, ακόμη πιο δημοφιλή.

"Batman Interrogates the Joker" - The Dark Knight (2008)

Εδώ βλέπουμε ότι ο Batman και ο Joker γνωρίζονται μεταξύ τους. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους αυτή η σκηνή είναι τόσο σημαντική για την ιστορία του κινηματογράφου είναι ότι ήταν μια από τις πιο αξιόλογες ερμηνείες του Heath Ledger σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάλιστα, ο αγαπημένος ηθοποιός πέθανε πριν από την κυκλοφορία της ταινίας, ανεβάζοντας τρομερά τις πωλήσεις στο box office. 

"…..And I Am Iron Man" - Avengers: Endgame (2019)

Η σκηνή είναι η κορύφωση 11 συναπτών ετών και 21 ταινιών, φέρνοντας όλους τους υπερήρωες μαζί για να νικήσουν το κακό, τον Thanos. Είναι πάντα συγκλονιστική η σκηνή, όταν ο αγαπημένος υπερήρωας του πλήθους πεθαίνει ως θυσία για να νικήσει τον χειρότερο κακό όλων των εποχών.

"The Heart-Breaking Opening Montage" - Up (2009)

Πιστεύουμε ότι αυτή η σκηνή θα μπορούσε εύκολα να είναι μια από τις πιο δακρύβρεχτες στην ιστορία του σινεμά. Απεικονίζει το ταξίδι ζωής ενός αγοριού που συναντά ένα κορίτσι όταν ήταν παιδί, την ερωτεύεται και ζει μια ολόκληρη ζωή μαζί της μέχρι που δυστυχώς πεθαίνει και πρέπει να ζήσει μόνος ως γέρος. Σε λίγα λεπτά, οι θεατές ξεναγούνται στην απίστευτα συναισθηματική και αξιοσημείωτη ιστορία ζωής του Καρλ. Η σκηνή δείχνει την απίστευτη χαρά και τη βαθιά λύπη που βιώνουμε στη ζωή και πόσο περίπλοκες είναι πραγματικά οι εμπειρίες και τα συναισθήματά μας.

«The training montage» – Rocky 1976

Αυτό το ... αθλητικό δράμα, που γράφτηκε και πρωταγωνιστεί ο SIlvester Stalone, έχει γίνει μια από τις πιο διάσημες ταινίες στον πλανήτη και η σκηνή του μοντάζ προπόνησης έχει εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους να σηκωθούν και να αγωνιστούν για το μέλλον που επιθυμούν. Δείχνει στους θεατές του, ότι πρέπει να "πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα" και να καταβάλουν σκληρή δουλειά για να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Αυτές οι εμβληματικές κινηματογραφικές στιγμές μας αφήνουν γεμάτους ελπίδα και έμπνευση για να καθορίσουμε εμείς τη μοίρα μας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode Προχτές
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Σινεμά 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

Σινεμά 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

Σινεμά 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

Σινεμά 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση