E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκληρές αλήθειες από τον Μακρόν για τον χειμώνα που έρχεται

Προειδοποίησε τους Γάλλους για «το τέλος της αφθονίας» και «της ανεμελιάς»

Δημοσίευση 24/8/2022 | 17:34

Σκληρές αλήθειες από τον Μακρόν για τον χειμώνα που έρχεται

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε σήμερα τους Γάλλους για «τη μεγάλη ανατροπή» που σηματοδοτεί τη φετινή επιστροφή από τις θερινές διακοπές, με «το τέλος της αφθονίας», «των βεβαιοτήτων» και «της ανεμελιάς».

«Βιώνουμε μια μεγάλη ανατροπή», υπογράμμισε ο αρχηγός του κράτους ως προοίμιο στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τις θερινές διακοπές που πραγματοποιείται σήμερα στο προεδρικό μέγαρο, επικαλούμενος την πρόσφατη «σειρά σοβαρών κρίσεων», από την Ουκρανία μέχρι την ξηρασία.

Σοβαρές κρίσεις

«Η στιγμή που ζούμε μπορεί να μοιάζει διαρθρωμένη από μια σειρά σοβαρών κρίσεων (…) και θα μπορούσαν μερικοί να θεωρήσουν ότι η μοίρα μας είναι να διαχειριζόμαστε αιωνίως κρίσεις ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Πιστεύω από την πλευρά μου πως αυτό που ζούμε είναι μάλλον της τάξης μιας μεγάλης ανατροπής ή μιας μεγάλης αναστάτωσης», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των υπουργών, η οποία κατ’ εξαίρεση αναμεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.

Την στιγμή που, αντιμέτωποι μ’ αυτή την κατάσταση, «οι συμπατριώτες μας μπορεί να αντιδρούν με πολλή ανησυχία», ο Μακρόν κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης «να λένε τα πράγματα», να τα «κατονομάζουν με πολλή σαφήνεια και χωρίς καταστροφολογίες».

«Περιμένω από την κυβέρνηση να σεβαστεί το λόγο που έχει δοθεί και τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει έναντι του έθνους», πρόσθεσε.

«Αυτό που επιθυμώ να μπορέσουμε να κάνουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες, είναι να επαναβεβαιώσουμε μια πολύ ισχυρή ενότητα της κυβέρνησης, των δυνάμεων της πλειοψηφίας» γύρω «από μια πορεία που θα μας επιτρέψει να σταθεροποιήσουμε την κυριαρχία μας, τη γαλλική και την ευρωπαϊκή ανεξαρτησία μας», πρόσθεσε.

Μπροστά «στην άνοδο ανελεύθερων καθεστώτων» και «την ενίσχυση των αυταρχικών καθεστώτων», ο πρόεδρος κάλεσε τους υπουργούς του να επιδεικνύουν «σοβαρότητα», «αξιοπιστία» και να μην υποκύπτουν στον πειρασμό της «δημαγωγίας».

«Είναι εύκολο να υποσχόμαστε τα πάντα, μερικές φορές να λέμε τα πάντα και ό,τι τύχει. Ας μην υποκύπτουμε σ’ αυτούς τους πειρασμούς, είναι ο πειρασμος της δημαγωγίας. Ανθούν σήμερα σε όλες τις δημοκρατίες, σε ένα περίπλοκο κόσμο που φοβίζει. Μπορεί να εξακολουθεί να φαίνεται γοητευτικό να λέει κάποιος αυτό που οι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν (…), όμως πρέπει πρώτα να σκεφτόμαστε και να θέτουμε το ερώτημα αν είναι αποτελεσματικό και χρήσιμο», πρόσθεσε ο Μακρόν χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα συμπεράσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Εχουμε πλαίσιο συμφωνίας για τη Γροιλανδία – «Παγώνουν» οι δασμοί της 1ης Φεβρουαρίου

Κόσμος Χτες
Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι, βάσει της παρούσας συνθήκης, δεν θα επιβληθούν οι δασμοί που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου

Βίντεο – σοκ από την Ανω Γλυφάδα: Χείμαρροι οι δρόμοι παρασύρουν αυτοκίνητα

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με οδηγούς που βρέθηκαν στην περιοχή, η κατάσταση είναι κρίσιμη

Νεκρή γυναίκα στη Γλυφάδα από την κακοκαιρία

Ελλάδα Χτες
Νεκρή εντοπίστηκε μια γυναίκα 56 ετών στην Ανω Γλυφάδα

Κακοκαιρία στην Αττική: Μπήκαν νερά στον Ηλεκτρικό, προβλήματα και στο ΤΡΑΜ ‑ Ποιοι σταθμοί είναι εκτός λειτουργίας

Ελλάδα Χτες
Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί προσωρινά οι σταθμοί Μοσχάτο και Καλλιθέα του Ηλεκτρικού.

Ένταση στο Νταβός: Η Λαγκάρντ αποχώρησε από δείπνο μετά από υποτιμητικά σχόλια υπουργού του Τραμπ

Κόσμος Χτες
Η Λαγκάρντ αποχώρησε όταν ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Χάουαρντ Λούτνικ, άρχισε να μιλάει για την Ευρώπη

Ευρωκοινοβούλιο: Αναστέλλονται οι εμπορικές συμφωνίες ΕΕ‑ΗΠΑ μέχρι να σταματήσουν οι απειλές Τραμπ

Κόσμος Χτες
Η Ουάσινγκτον υπονομεύει τη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα των εμπορικών σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ

Αστρος: Λιμενικός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα

Ελλάδα Χτες
Χωρίς τις αισθήσεις του λιμενικός στο Παράλιο Αστρος

Σενεγάλη: Λεφτά και από ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο το πριμ για τους θριαμβευτές του Κόπα Αφρικα

Αθλητικά Νέα Χτες
Η αποστολή της Εθνικής Σνεγάλης γνώρισε αποθεωτική υποδοχή μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με τον πρόεδρο της χώρας να μοιράζει λεφτά και οικόπεδα

Ο Μάριο Μπανούσι βραβεύτηκε με Αργυρό Λέοντα στην Μπιενάλε Θεάτρου Βενετίας 2026

Πολιτισμός Χτες
Ο νεαρός σκηνοθέτης και performer διακρίθηκε χάρη στο ιδιαίτερο έργο του

Από το «Star Wars» στον Χρυσό Θόλο: Το νέο αμυντικό δόγμα του Τραμπ και γιατί η Γροιλανδία βρίσκεται στον πυρήνα του

Κόσμος Χτες
Η ιδέα δεν είναι καινούργια, ξεκίνησε από το περίφημο «Star Wars» του Ρόναλντ Ρίγκαν - Κομβική στο σχέδιο του Τραμπ η Γροιλανδία, πώς θέλει να κάνει άτρωτες τις Ηνωμένες Πολιτείες

«Όχι» από τους Ευρωπαίους στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ ‑ Ενδεχομένως αύριο στο Νταβός ο Μητσοτάκης λόγω καιρού

Κόσμος Χτες
Oι Γερμανοί είπαν και επισήμως «όχι», μοναδική εξαίρεση θα είναι η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν