E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να κάνετε όλο τον Δεκέμβριο χωρίς να δώσετε ευρώ!

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 6/12/2013 | 00:00

Τι να κάνετε όλο τον Δεκέμβριο χωρίς να δώσετε ευρώ!

Μπορεί να διανύουμε τον τελευταίο μήνα του έτους, ωστόσο η πόλη είναι γεμάτη ενδιαφέρουσες δράσεις σε κάθε γωνιά της, οι οποίες δράσεις μάλιστα προσφέρονται δωρεάν.

ΑΘΗΝΑ

Απογεύματα στο φουαγιέ της Λυρικής

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει και τον Δεκέμβριο τον επιτυχημένο θεσμό των συναυλιών στο φουαγιέ της, με δωρεάν είσοδο.

Στις 15 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται η μονόπρακτη όπερα του Γιώργου Σισιλιανού «Η Κυρία του Σεληνόφωτος», στις 24 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί συναυλία με βυζαντινή χορωδία με τίτλο «Εν χορδαίς και οργάνω», ενώ στις 29 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του κύκλου ελληνικής οπερέτας θα παρουσιαστεί το έργο «Η Ριρίκα μας», του Κερκυραίου συνθέτη Στάθη Μάστορα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 18:00 και πραγματοποιούνται στο Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59, Αθήνα).

Λυσιστράτη στον Κορυδαλλό

Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού παρουσιάζει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη, κάθε Παρασκευή μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου.
Η παράσταση παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Κορυδαλλού στην Αίθουσα «Πλειάδες» (Γρηγορίου Λαμπράκη και Καρυταίνης 4) στις 21:00.

Βόλτα στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος με Καβάφη

Η Στέγη αφιερώνει την τρίτη χρονιά των Εικαστικών Διαλόγων της στο έργο του Κ.Π Καβάφη. Συγκεντρώνει έργα δέκα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που ανήκουν στο χώρο των οπτικών τεχνών –visual arts, video art– και τα απομονώνει μέσα σε ειδικά κατασκευασμένες προσωρινές εγκαταστάσεις. Κάθε μία από τις προβολές είναι επηρεασμένη από ένα διαφορετικό κείμενο του μεγάλου ποιητή. Έτσι οι λέξεις του μετατρέπονται σε εικόνες και μας χαρίζουν μία διαφορετική περιπλάνηση μέσα στη φύση.

Εικαστικοί Διάλογοι 2013 – Ο Κ.Π. Καβάφης «εκτός των τειχών», 7 Νοεμβρίου 2013 έως 7 Ιανουαρίου 2014, 12:00–18:00. ¶λσος Ακαδημίας Πλάτωνος. Είσοδος ελεύθερη.

Δωρεάν ξεναγήσεις

Το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, συνεχίζεται και το Δεκέμβριο. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

•Δευτέρα 2/12, ώρα 17.30
ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ |Η ξενάγηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου « ΑΘΗΝΑ 179 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΣΟΥΣΑ»
Ξεναγός: ¶ρτεμις Σκουμπουρδή
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου (έως 100 άτομα)

•Σάββατο 7/12 , ώρα 10.30
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου (έως 40 άτομα)

•Κυριακή 15/12, ώρα 10.30
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου (έως 35 άτομα)

•Σάββατο 21/12, ώρα 10.30
ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ: ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ξεναγός: ¶ρτεμις Σκουμπουρδή
Σημείο συγκέντρωσης: Έξω από την Ακαδημία Αθηνών (έως 80 άτομα)

•Κυριακή 22/12, ώρα 10.30
ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ξεναγός: ¶ρτεμις Σκουμπουρδή
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου (έως 50 άτομα)

•Κυριακή 29/12, ώρα 10.30
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
Ξεναγός: ¶ρτεμις Σκουμπουρδή
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου (έως 50 άτομα)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προβολές

Κάθε Τρίτη, αρχής γενομένης από 19/11/2013, στο café Bazaar, Παπαμάρκου 34, στις 20.00 μμ., η Κινηματογραφική Λέσχη Solaris παρουσιάζει αφιέρωμα στον Κριστόφ Κισλόφσκι.

Ακόμα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, πιστό στο ραντεβού του με τους φίλους του ιταλικού κινηματογράφου, ξεκινά την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 τον ετήσιο κύκλο προβολών με την ταινία του Φεντερίκο Φελλίνι «Roma».

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου «I soliti ignoti».

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου «Caterina va in città».

Οι προβολές θα γίνουν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου, Αλ. Φλέμινγκ 1, στις 20.00 μμ. Οι ταινίες προβάλλονται στην ιταλική γλώσσα με ιταλικούς υπότιτλους.

Φθινοπωρινός κύκλος ξεναγήσεων: Δες τη Θεσσαλονίκη σαν τουρίστας

Το κάθε γκρουπ περιλαμβάνει 35 άτομα. Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις δεν προϋποθέτει καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ οι δημότες καλούνται να καταβάλλουν αντίτιμο, μόνο για την είσοδο σε μουσεία της πόλης, όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε αυτά. Από τις βίλες έως τα κάστρα, σε οικίες του μεσοπολέμου, στα χαμάμ και σε στοές, οι ξεναγήσεις θα σας μείνουν αξέχαστες.

Για τις ξεναγήσεις της 1ης Δημοτικής Κοινότητας: Κουντουριώτου 17, τηλ. 2313318226 & 8203
Για τις ξεναγήσεις της 2ης Δημοτικής Κοινότητας: Μοναστηρίου 93, τηλ. 2310 519250 & 2310 527856.
Για τις ξεναγήσεις της 3ης Δημοτικής Κοινότητας: Ακροπόλεως 6, τηλ. 2310 210621.
Για τις ξεναγήσεις της 4ης Δημοτικής Κοινότητας: Κλεάνθους 72μ (περιοχή Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας), τηλ. 2310 915001 & 2310 939797
Για τις ξεναγήσεις της 5ης Δημοτικής Κοινότητας: Βασ. Όλγας 162 & 25ης Μαρτίου 24, τηλ. 2310 425530 (εσωτερικό 3).

Εκδηλώσεις στο Βαφοπούλειο

Συναυλίες δωματίου, μπαζάρ και θεατρικές παραστάσεις όλο το Δεκέμβριο δωρεάν. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά στις δημοτικές βιβλιοθήκες

Περισσότερες από 90 εορταστικές εκδηλώσεις για παιδιά διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες, με αφορμή την περίοδο των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, από τις 2 έως και τις 27 Δεκεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, με στόχο την ψυχαγωγία των παιδιών και τη δημιουργική τους απασχόληση, σε όλο το δίκτυο των βιβλιοθηκών του Δήμου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών, προβολές ταινιών, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, μουσικά–θεατρικά δρώμενα και παιχνίδια, παραστάσεις Καραγκιόζη, στολισμό των βιβλιοθηκών και πολλές ακόμη δραστηριότητες. Για τις εκδηλώσεις που απαιτούν προεγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους βιβλιοθήκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλατεία Αμερικής: Η παρεξηγημένη γειτονιά της Αθήνας κρατάει ακόμα την αρχοντιά της

Urban 06.01.2026
Μια γειτονιά που έχει γνωρίσει τεράστιες δόξες αλλά και παρακμή

8 παλιά νεοκλασικά της Αθήνας που είναι μπαρ ή καφετέριες

Urban 05.01.2026
Mέρη που πας για καφέ ή ποτό και έχουν την αίγλη της παλιάς Αθήνας!

7 μέρη στην Αθήνα για τέλειες σούπες

Eat + Drink 26.12.2025
Γιατί ο χειμώνας θέλει τις σουπιτσες του και τα μαγαζιά που τις ετοιμάζουν σε διάφορες εκδοχές, είναι πολλά!

Θέλεις ιταλικό εστιατόριο με θέα; Έχουμε 4 προτάσεις για σένα!

Eat + Drink 30.11.2025
Αν λατρεύεις (όπως και εμείς) την ιταλική κουζίνα, πρέπει σίγουρα να τα δοκιμάσεις!

5 μέρη στο Χαλάνδρι που σερβίρουν καλό φαγητό για όλα τα γούστα

Eat + Drink 29.11.2025
Από τις καλύτερες περιοχές να βγεις για φαγητό και όχι μόνο!

Πού θα φας το πιο νόστιμο sushi στην Αθήνα

Eat + Drink 23.11.2025
Είσαι sushi lover; Πρέπει να το διαβάσεις!

Σε αυτά τα εστιατόρια θα φας την καλύτερη deep dish pizza της Αθήνας

Eat + Drink 16.11.2025
Για σένα που θέλεις να δοκιμάσεις την deep dish pizza καλό είναι να ξέρεις και που θα βρεις την καλύτερη!

Σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα θα φας τα πιο νόστιμα κρεατικά

Eat + Drink 09.11.2025
Αν είσαι λάτρης της κρεατοφαγίας, δοκίμασε τις προτάσεις μας και δε θα χάσεις!

4 ασιατικά εστιατόρια στην Αθήνα με απίθανο μπουφέ κάτω από 20€ που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 02.11.2025
Αν αγαπάς τις ασιατικές γεύσεις και θέλεις να το ρίξεις έξω χωρίς να αδειάσεις το πορτοφόλι σου, αυτά τα spots πρέπει να μπουν στη λίστα σου!

Τα καλύτερα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink 26.10.2025
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!