E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεντβέντεφ: Οι ΗΠΑ να ικετεύσουν τη Μόσχα εάν θέλουν συνομιλίες για μείωση πυρηνικών όπλων

«Δεν υπάρχει ανάγκη να διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ»

Δημοσίευση 20/6/2022 | 16:32

Μεντβέντεφ: Οι ΗΠΑ να ικετεύσουν τη Μόσχα εάν θέλουν συνομιλίες για μείωση πυρηνικών όπλων

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διεξαχθούν συνομιλίες για τη μείωση τω πυρηνικών όπλων με τις Ηνωμένες Πολιτείες» διαμήνυσε τη Δευτέρα (20/6) ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τόνισε πως η Μόσχα θα πρέπει να περιμένει μέχρι οι Αμερικανοί να ικετεύσουν για διαπραγματεύσεις.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ, μακράν οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο, έχουν διαπραγματευθεί σειρά μεγάλων συνθηκών για τη μείωση των στρατηγικών πυρηνικών όπλων αφότου ο Ρόναλντ Ρίγκαν ανήλθε στην εξουσία το 1981.

Όμως το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία προκάλεσε τη μεγαλύτερη διαταραχή στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση από την εποχή της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962, όταν πολλοί άνθρωποι φοβήθηκαν πως ο κόσμος βρέθηκε στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου.

Ο Μεντβέντεφ, ως πρόεδρος την περίοδο 2008-2021, υπέγραψε τη συνθήκη NewSTART (Συνθήκη Μείωσης των Στρατηγικών Όπλων) το 2010 με τον Μπαράκ Ομπάμα στην Πράγα, η οποία παρατάθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 για πέντε χρόνια μέχρι το 2026.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ»

«Τώρα όλα είναι μια νεκρή ζώνη. Δεν έχουμε σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες τώρα. Βρίσκονται στο μηδέν στη κλίμακα Κέλβιν», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο Telegram σχετικά με τις συζητήσεις για μια νέα συνθήκη μείωσης των στρατηγικών πυρηνικών όπλων.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να διαπραγματευτούμε μαζί τους (για τον πυρηνικό αφοπλισμό) ακόμη. Αυτό είναι κακό για τη Ρωσία», είπε ο Μεντβέντεφ, που είναι τώρα αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας. «Αφήστε τους να τρέξουν ή να συρθούν και να το ζητήσουν».

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ ελέγχουν περίπου το 90% των πυρηνικών κεφαλών σε όλο τον κόσμο με την καθεμιά να διαθέτει στα στρατιωτικά αποθέματά της περίπου 4.000 κεφαλές, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (Federation of American Scientists).

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος όταν ήταν πρόεδρος επιδίωξε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να παρουσιάσει τον εαυτό του ως μεταρρυθμιστή που ήθελε καλύτερες σχέσεις με τη Δύση, άφησε να εννοηθεί πως η Μόσχα θα πρέπει να γίνει πιο σκληρή με τις ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με το παπούτσι με τον Σοβιετικό ηγέτη Νικίτα Χρουστσόφ, ο Μεντβέντεφ είπε: «Υπάρχει μια άλλη αποδεδειγμένη μέθοδος επικοινωνίας με την Αμερική σε αυτό το θέμα – με ένα παπούτσι από το βήμα του ομιλητή στον ΟΗΕ. Λειτουργούσε».

Εξοργισμένος με τις επικρίσεις ότι η Σοβιετική Ένωση «καταπίνει» τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης, ο Χρουστσόφ ύψωσε ένα παπούτσι στη Γενική Συνέλευση και, σύμφωνα με την αναφορά στους New York Times της εποχής, το χτύπησε πάνω στο έδρανό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Ισπανίδα που είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού

Κόσμος Χτες
Η 25χρονη έμεινε τετραπληγική μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε καθώς υπέφερε μετά τον ομαδικό βιασμό της το 2022

Ιράν: Βίντεο ΑΙ δείχνει πυραυλική επίθεση στο Αγαλμα της Ελευθερίας

Κόσμος Χτες
Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει το Αγαλμα της Ελευθερίας να καταστρέφεται από ιρανικό πύραυλο – Υπόσχονται εκδίκηση κατά των ΗΠΑ και κάνουν αναφορά στον Έπσταϊν

Θρίλερ στα Χανιά: Εντοπίστηκε σορός σε προχωρημένη σήψη

Ελλάδα Χτες
Αμεσε στο σημείο κλήθηκε η ΕΛΑΣ, ενώ η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης

Δεξαμενόπλοιο της Τουρκίας χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα – Απειλεί με αντίποινα

Κόσμος Χτες
Το τουρκικό ΥΠΕΞ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αντίδρασης

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στα Μάλγαρα ‑ Κλειστή η εθνική οδός

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα για τον περιορισμό της φωτιάς, κυρίως στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη

Ο ράπερ Μπαλέντρα Σαχ, o νέος πρωθυπουργός του Νεπάλ

Κόσμος Χτες
Ο Σαχ που ανακηρύχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών στη χώρα στέλνει με το τραγούδι του μήνυμα ενότητας προς τον λαό της χώρας του

Σάλος στη Ζάκυνθο με την παιδίατρο που ήταν εκτός βάρδιας ‑ 12 νέες καταγγελίες

Ελλάδα Χτες
Οι 12 γονείς που υπογράφουν τη νέα ανακοίνωση συνδέουν άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό με ένα ευρύτερο μοτίβο δυσλειτουργίας

Το μανιτάρι «χρυσός δολοφόνος» δραπέτευσε και καταστρέφει τα δάση της Βόρειας Αμερικής

Κόσμος Χτες
Εξαπλώνεται ραγδαία στα δάση της Βόρειας Αμερικής, έχοντας διαδώσει τους σπόρους του και στην Ευρώπη

Αντριου: Γυναίκα είπε ότι ανάγκασαν την φίλη της να συνερευθεί ερωτικά με τον έκπτωτο πρίγκιπα

Κόσμος Χτες
Η γυναίκα υποστήριξε ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν ήταν αυτός που υποχρέωσε τη φίλη της να έχει σεξουαλική επαφή με τον Αντριου

Η Βρετανία «υπό απειλή» ‑ Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι το Ιράν θα μπορούσε να πλήξει το Λονδίνο

Κόσμος Χτες
Το Λονδίνο απέχει μόλις 4.000 χιλιόμετρα από το Ιράν, ανέφερε δηκτικά ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ ‑ Κάηκε ολοσχερώς

Ελλάδα Χτες
Ένα νέο περιστατικό με φωτιά σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη (26/3) στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών