E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτή είναι η γυναίκα που προέβλεψε την πανδημία το 2010

Τι φοβάται τώρα

Δημοσίευση 11/6/2022 | 10:42

Αυτή είναι η γυναίκα που προέβλεψε την πανδημία το 2010

Η Jane McGonigal είναι σχεδιάστρια ηλεκτρονικών παιχνιδιών και φτιάχνει προσομοιώσεις για να βοηθήσει τους παίκτες να φανταστούν το αδιανόητο.Τον Ιανουάριο του 2020, όταν ο κοροναϊός εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο, η Jane McGonigal άρχισε να λαμβάνει ένα μπαράζ από emails από στελέχη της Silicon Valley, κυβερνητικούς αξιωματούχους και επικεφαλής μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Όλοι είχαν την ίδια ερώτηση: Δεν είχες κάνει μία προσομοίωση για μια πανδημία κάποιας ασθένειας του αναπνευστικού;

Πράγματι, το είχε κάνει το 2010.

Η McGonigal είναι σχεδιάστρια ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Αυτό που κάνει είναι να φτιάχνει προσομοιώσεις για να βοηθήσει τους παίκτες να φανταστούν το αδιανόητο. Και το 2010 είχε καλέσει σχεδόν 20.000 άτομα να φανταστούν έναν μελλοντικό κόσμο που είχε παραδοθεί σε μία παγκόσμια πανδημία. «Πώς θα αλλάζατε τις συνήθειές σας;», τους ρωτούσε. «Ποιες κοινωνικές επαφές θα αποφεύγατε; Μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας από το σπίτι;».

Μία δεκαετία αργότερα, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κοροναϊού, πολλοί από τους ανθρώπους που είχαν συμμετάσχει σε εκείνη την προσομοίωση ήρθαν σε επαφή μαζί της. «Δεν φρικάρω. Ήδη ξεπέρασα τον πανικό και το άγχος όταν το φανταστήκαμε, πριν από 10 χρόνια», της έγραψε ένας από αυτούς.

«Οι φουτουριστές αγαπούν να κοιτάζουν 10 χρόνια μπροστά γιατί αυτό μας δίνει αρκετή διανοητική απόσταση για να σκεφτόμαστε δημιουργικά.» Έτσι, και η Jane McGonigal κοίταζε τα έτη 2019 και 2020. Και τότε, η προσομοίωση επικεντρώθηκε γύρω από το «Πώς θα επιβιώσουμε και θα προσαρμοστούμε σε μια αναπνευστική πανδημία που ξεκίνησε στην Κίνα και η οποία περιπλέκεται επίσης από διαδοχικές κρίσεις;».

«Σκεφτόμασταν επίσης πώς θα επιβιώσουμε και θα προσαρμοστούμε όταν έχουμε διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα, όταν διαδίδεται παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας για την πανδημία στα social media, όταν υπάρχουν ιστορικές πυρκαγιές και ακραία κύματα καύσωνα λόγω της κλιματικής αλλαγής. Και αυτό ακριβώς ζήσαμε το 2020.», είπε, σύμφωνα με το fastcompany.com

Τι πρέπει να προσέχουμε τώρα;
Οι κυβερνήσεις που τραβούν την πρίζα του ίντερνετ είναι μία τεράστια μελλοντική τάση που εξαπλώνεται παγκοσμίως, λέει. «Εάν δεν γνωρίζετε αυτό το φαινόμενο και δεν είστε δυνητικά έτοιμοι να ζήσετε για εβδομάδες ή μήνες χωρίς το ίντερνετ, γιατί το έχει κλείσει η κυβέρνηση, αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε», ανέφερε.

Η κλιματική μετανάστευση είναι κάτι ακόμα. «Πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να σκεφτούμε τους κινδύνους στο μέρος όπου ζούμε. Βρισκόμαστε σε ένα κλιματικά ασφαλές και ανθεκτικό μέρος που θα δεχθεί μετανάστες από κλιματικά μη ασφαλείς περιοχές; Εάν ναι, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να ζήσουμε σε πιο πυκνοκατοικημένες συνθήκες και να καλωσορίσουμε αυτούς που έχουν εκτοπιστεί με τη βία. Είμαστε συναισθηματικά έτοιμοι για αυτό; Είμαστε οικονομικά έτοιμοι για αυτό; Επίσης, πρέπει να σκεφτούμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε για να μεταναστεύσουμε, εάν χρειαστεί», εξήγησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χιουμοριστικό βίντεο της Ρένας Μόρφη, κάλεσε τους διαδικτυακούς της ακόλουθους να... βρουν πόσα μπότοξ έχει κάνει

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια φαίνεται να κάνει αστείες γκριμάτσες για να διαπιστωθεί, αν έχει παρέμβει στο πρόσωπό της

Survivor: Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για το πρόωρο τέλος του

E-Daily 3.Left Χτες
Η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Σταύρου Φλώρου και τον μερικό ακρωτηριασμό του ποδιού του

Αιμίλιος Χειλάκης: Το ρουσφέτι υγείας που ζήτησε απ’ τον Αδωνι Γεωργιάδη

E-Daily 3.Left Χτες
Για τον Αλέξη Τσίπρα, την Αριστερά αλλά και το ρουσφέτι μίλησαν το βράδυ της Τρίτης (19/5) ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα

Γιώργος Λιάγκας για το τηλεοπτικό του μέλλον: «Ακόμα κι αν σταματήσω που είναι πιθανό, δε θα βγω ποτέ να πω γιατί σταμάτησα»

E-Daily 3.Left Χτες
Στο τηλεοπτικό του μέλλον αναφέρθηκε ο Γιώργος Λιάγκας, το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια του «Πρωινού» του ΑΝΤ1

Ελεονώρα Μελέτη: Το τρυφερό βίντεο για την επέτειο της σχέσης της με τον Θοδωρή Μαροσούλη

Tabloid Χτες
Με ένα τρυφερό βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram γιόρτασε η Ελεονώρα Μελέτη την 9η επέτειο της σχέσης της με τον σύζυγό της, Θοδωρή Μαροσούλη

Κάιλι Μινόγκ: Διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο ‑ «Ευτυχώς τα κατάφερα»

E-Daily 3.Left Χτες
Σε νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, η 57χρονη δήλωσε ότι «τα κατάφερε ξανά» αναφερόμενη στη μάχη που είχε δώσει και το 2005 με τον καρκίνο του μαστού

Θανάσης Τσαλταμπάσης: Βαρύ πένθος για τον ηθοποιό

E-Daily 3.Left Χτες
Το σπαρακτικό μήνυμα για τον θάνατο του πατέρα του

«Τελικά το δισκοπότηρο δεν ήταν από χρυσό»: Διαγωνιζόμενος στο Cash or Trash αποχώρησε δηλώνοντας θύμα απάτης

E-Daily 3.Left Χτες
Ο εκτιμητής εξήγησε στον παίκτη ότι το δισκοπότηρο που παρουσίασε δεν ήταν φτιαγμένο από χρυσό, ασήμι και πολύτιμες πέτρες

Ημίγυμνη στα 60 της η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, δίνει συμβουλές για τις καλύτερες φωτογραφίες με μαγιό

E-Daily 3.Left Χτες
Ξαπλωμένη ανάμεσα σε κίτρινα λουλούδια, η Χάρλεϊ φόρεσε ένα ίδιου χρώματος μονοκίνι

Lily Collins στη Μύκονο: Η συμπεριφορά ντίβας που έχει κάνει αίσθηση στο νησί

E-Daily 3.Left Χτες
Η πρωταγωνίστρια του «Emily in Paris» γυρίζει στη Μύκονο αλλά η στάση της απέναντι σε κατοίκους και συνεργάτες έχει γίνει το κεντρικό θέμα συζήτησης