E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η NSA είναι έξω φρενών με τον Ομπάμα

Επειδή ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τις παρακολουθήσεις

Δημοσίευση 30/10/2013 | 13:56

Η NSA είναι έξω φρενών με τον Ομπάμα

Πυρ και μανία είναι με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), για τις δηλώσεις του ότι είχε πλήρη μεσάνυχτα για τον «Μεγάλο Αδερφό», made in USA.

Σύμφωνα με τους «Los Angeles Τimes», που επικαλούνται πρώην και νυν ανώτατους αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, στους κόλπους της NSA επικρατεί τα τελευταία 24ωρα αναβρασμός, με τα επιτελικά στελέχη να εγκαλούν τον Αμερικανό πρόεδρο, επισημαίνοντας ότι είχε δώσει την έγκρισή του για την κατασκοπεία πολιτών και ηγετών χωρών που θεωρούνται σύμμαχοι της Ουάσινγκτον.

Κατά την κατάθεσή του στο Κογκρέσο ο Τζέιμς Κλάπερ, διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι η Υπηρεσία είχε λάβει το «ΟΚ» από τον Λευκό Οίκο για τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτών και ηγετών από χώρες που θεωρούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ.

«Ο Λευκός Οίκος γνώριζε τα πάντα», υποστήριξε ο Κλάπερ, ο οποίος επί 50 έτη εργάζεται στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και ο λόγος του μετράει στην Ουάσινγκτον. Ο Κλάπερ, όπως και άλλα επιτελικά στελέχη της NSA, τόνισαν επίσης ότι η συλλογή στοιχείων από την Εθνιή Υπηρεσία Ασφάλειας γινόταν με τη συνεργασία ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γαλλίας και της Ισπανίας. Ο ίδιος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να επανεξεταστούν οι πρακτικές της υπηρεσίας, μετά την έντονη φημολογία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να φρενάρει την κατασκοπεία ηγετών που έχουν φιλικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι πρώην και νυν αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών τάσσονται στο πλευρό της NSA, αδειάζοντας τον Μπαράκ Ομπάμα, φέρνει σε δεινή θέση τον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του έσπευσε να διαβεβαιώσει τον αμερικανικό λαό ότι δεν έχει δώσει την έγκρισή του για την κατασκοπεία αρχηγών κρατών που θεωρούνται φιλικές προς τις ΗΠΑ. Για την NSA, o Ομπάμα θέλει απλά να αποστασιοποιηθεί από τη γενική κατακραυγή για το πρόγραμμα του «Μεγάλου Αδερφού» στις ΗΠΑ και να σώσει την αξιοπιστία του εντός κι εκτός συνόρων.

Δεν είναι όμως μόνο το θέμα της κατασκοπείας για το οποίο ο Ομπάμα βρίσκεται υπόλογος στους συμπολίτες του. Είναι και τα τεχνολογικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης για την Υγεία, το επονομαζόμενο «Obamacare», καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση Αμερικανών πολιτών στο φιλόδοξο πρόγραμμα για την μεταρρύθμιση της υγείας, σημαία του Αμερικανού προέδρου.

Από την πλευρά του, ο Τεντ Κρουζ, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Τέξας, ο οποίος πρόσκειται στο υπερσυντηρητικό κίνημα «Κόμμα του Τσαγιού» και αγόρευε επί 21 ώρες για να πείσει το Κογκρέσο να μπλοκάρει το «Obamacare», δήλωσε ότι ο Ομπάμα κάνει κατάχρηση της εξουσίας του.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτόγνωρες εικόνες από την κακοκαιρία Τερέζα στις Κανάριες Νήσους: Θυελλώδεις άνεμοι και γιγαντιαία κύματα, χιόνισε στην Τενερίφη

Κόσμος Χτες
Οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 140 χλμ/ώρα, δρόμοι πλημμύρισαν, ακυρώθηκαν πτήσεις, ενώ οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις φοβούμενες για τη σωματική ακεραιότητα ντόπιων και τουριστών

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός tiktoker bodybuilder – Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο γυμναστήριό του για αναβολικά

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος έχει έντονη δραστηριότητα στα social media - Έρευνα της αστυνομίας για κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

Σοκ στην Τουρκία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 21χρονο ποδοσφαιριστή

Κόσμος Χτες
Δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους

Βόμβα Πούτιν: Κόβω τις πληροφορίες στο Ιράν αν αφήσετε την Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να πρότεινε στις ΗΠΑ να σταματήσει τη ροή κρίσιμων πληροφοριών προς το Ιράν, με αντάλλαγμα το πάγωμα της αμερικανικής βοήθειας πληροφοριών στην Ουκρανία

Μπακς: «Είτε θα ανανεώσει ο Γιάννης, είτε θα τον ανταλλάξουμε»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο ιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γουές Έντενς

Αμερικανική απόβαση στα Στενά του Ορμούζ; Μπορεί να αποδειχθεί αποστολή αυτοκτονίας

Κόσμος Χτες
Αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν απόβαση στα εδάφη στα Στενά του Ορμούζ θα μπορούσε να αποδειχθεί το χειρότερο λάθος του πολέμου. Οι αναλογίες με αυτές της μάχης της Καλλίπολης στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο δείχνουν λουτρό αίματος

Μπάρον Τραμπ: Είναι ίδιος ο πατέρας του με μία μόνο διαφορά

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μικρότερος γιος του Αμερικανού προέδρου έχει κληρονομήσει το ενδιαφέρον του πατέρα του τόσο για τα χρήματα όσο και τη δημιουργία ονόματος

Νεκροί δύο κρατούμενοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα Χτες
Και τρίτος κρατούμενος ηλικίας 29 ετών είναι σε σοβαρή κατάσταση λόγω χρήσης κοκτέιλ ναρκωτικώ

Πύραυλος έπεσε κοντά στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Κόσμος Χτες
Ανεστάλησαν οι λειτουργίες

Η τιμωρία του Φουρνιέ για όσα έγιναν στον αγώνα Πανιώνιος ‑ Ολυμπιακός

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος είχε λεκτική διαμάχη με οπαδό του Πανιωνίου που καθόταν στα court seats - Πρόστιμο στον Γιώργο Μπαρτζώκα

Ο Τραμπ προς ΝΑΤΟ: Δειλοί θα το θυμόμαστε

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «έλλειψη υποστήριξης» στον πόλεμο κατά του Ιράν