E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έπλαθε προσωπικότητες για να αντέχει τη σεξουαλiκή κακοποίηση από τον πατέρα της

Κέρδισε τη δίκη κατά του πατέρα της

Δημοσίευση 22/5/2022 | 20:23

Μια Βρετανίδα που δημιούργησε 2.500 διαφορετικές προσωπικότητες για να αντιμετωπίσει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον «διεφθαρμένο» πατέρα της, κέρδισε τη δίκη εναντίον του.

Η 52χρονη Τζένι Χέινς, η οποία κατάγεται από το Ντάρχαμ της Αγγλίας αλλά ζει πλέον στην Αυστραλία, κακοποιούνταν από την ηλικία των 4 ετών έως τα 11 της, από τον πατέρα της Ρίτσαρντ Χέινς, με αποτέλεσμα να πάσχει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας. Η πάθηση αυτή είναι μια σπάνια ψυχολογική διαταραχή, κατά την οποία υπάρχουν πολλαπλές προσωπικότητες με ξεχωριστές αναμνήσεις και πρότυπα συμπεριφοράς σε ένα άτομο.

Αφού κατήγγειλε τα εγκλήματά του στην αστυνομία το 2009, ο Χέινς εκδόθηκε στο Σίδνεϊ από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2017 και φυλακίστηκε το 2019 για τουλάχιστον 33 χρόνια μετά την παραδοχή της κακοποίησης. Ο δικαστής έκρινε ότι η ζωή της Τζένι έχει «καταστραφεί» από την κακοποίηση, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ 1974 και 1981, με το θύμα να προβαίνει στο «δραστικό βήμα της αφαίρεσης του πρωκτού και του παχέος εντέρου της, ώστε να μην χρειάζεται να αφοδεύει από τις διόδους στις οποίες εισέβαλε, βασάνισε και τραυμάτισε ο κατηγορούμενος».

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν το 1974, όταν η Τζένι ήταν 4 ετών και η οικογένεια μετακόμισε στην Αυστραλία και σταμάτησαν το 1981 όταν επέστρεψαν στην Αγγλία. Για 7 χρόνια, υπόκειτο στην πιο απερίγραπτη κακοποίηση, από την οποία όπως είπε, επέζησε μόνο λόγω των άλλων προσωπικοτήτων της.

Μεταξύ των άλλων προσωπικοτήτων της ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Little Rocky και ένας έφηβος με το όνομα Muscles. Και έχοντας αναπτύξει αυτές τις προσωπικότητες για να την προστατεύουν όσο την κακοποιούσε ο πατέρας της, μπορεί να τις καλέσει όποτε θέλει. Όπως δήλωσε στην εκπομπή 60 Minutes «Δεν πρόκειται για μια πράξη ψυχικής ασθένειας ή για ανόητα παιχνίδια, προσποιούμενη πως είναι άλλοι άνθρωποι. Προστατεύεις τον εαυτό σου. Προστατεύεις την ψυχή σου και αυτό έκανα».

Γιατί δεν είχε αποκαλύψει τίποτα στη μητέρα της

Οι διεφθαρμένες τελετουργίες του πατέρα της, την έκαναν να φοβάται τα γενέθλια, τις σχέσεις, τους άνδρες, τις τουαλέτες ακόμα και την απόλαυση του φαγητού. Όσο για την μητέρα της, ο πατέρας της της είχε πει πως θα «αναφλεγόταν αυθόρμητα» εάν της αποκάλυπτε τις κακοποιήσεις. «Η μαμά δε σε θέλει και αν της το πεις, θα πεθάνει και θα φταις εσύ» της είπε μια φορά.

Έκανε επίσης πλύση εγκεφάλου στην κόρη του, ώστε να νομίζει πως μπορούσε να διαβάσει το μυαλό της, είπε η Τζένι. «Ο πατέρας μου προκάλεσε σοβαρή, σαδιστική, βίαιη κακοποίηση που ήταν απειλητική για τη ζωή μου – και επέλεξε να το κάνει αυτό κάθε μέρα ολόκληρης της παιδικής μου ηλικίας. Με άκουγε να τον ικετεύω να σταματήσει, με άκουγε να κλαίω, ήξερε τον πόνο και τον τρόμο που μου προκαλούσε» είπε η Τζένι. «Πλήρωσα ένα τεράστιο τίμημα για τις διεφθαρμένες σεξουαλικές του επιθυμίες».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Στη σκηνή η τραγουδίστρια Μαλού την ώρα της φονικής συμπλοκής

Ελλάδα 29.04.2024
Ένας άνδρας έπεσε vεκρός ύστερα από καυγά που ξέσπασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής (28.4.2024) και τουλάχιστον δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Μαρούσι: Σoκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική συμπλoκή

Ελλάδα Χτες
Κοντά στη σύλληψη του δράστη η Αστυνομία

Πέθανε ο Κώστας Πάντζιος – Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα Χτες
Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή

Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες ‑ Πότε κλείνουν

Ελλάδα Χτες
Για τρεις ημέρες θα κατεβάσουν ρολά τα σούπερ μάρκετ τον επόμενο μήνα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ετοιμάζει ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου!

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Ειδικός κυβερνοασφάλειας προειδοποιεί: Μην googlάρετε ποτέ αυτές τις 6 φράσεις

Tech + Science Χτες
Λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά

Σάμος: Ένας vεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε vαυάγιο μεταναστών

Ελλάδα Χτες
Η λέμβος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Ρίψη βόμβας μέσω drone σε επιχείρηση στην Κρήτη

Ελλάδα Χτες
Αγνωστοι κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με πυροκροτητή και χρονόμετρα