E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Η μητέρα της Μαρίας ήταν αλλοδαπή και ήθελε να την ξεφορτωθεί»

Η υπόθεση που συγκλονίζει το Πανελλήνιο

Δημοσίευση 20/10/2013 | 00:00

«Η μητέρα της Μαρίας ήταν αλλοδαπή και ήθελε να την ξεφορτωθεί»

«Τη Μαρία δεν την ήθελε η αλλοδαπή βιολογική μητέρα της και επειδή δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει, αποφάσισε να την ξεφορτωθεί»: αυτό ισχυρίστηκε η δικηγόρος των Ρομά που φέρονται να απήγαγαν το τετράχρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στον καταυλισμό στη Λάρισα.

Η κ. Μαριέττα Παλάβρα μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπεραμύνθηκε των πελατών της, τονίζοντας ότι η 40χρονη τσιγγάνα λυπήθηκε το κορίτσι και αποφάσισε να το πάρει κοντά της, σκεπτόμενη ότι εκεί που τάιζε πέντε στόματα, απλά θα τάιζε έξι.

Η δικηγόρος των συλληφθέντων Ρομά υποστήριξε ότι η βιολογική μητέρα του τετράχρονου κοριτσιού δεν είχε τα μέσα να το αναθρέψει και το έδωσε στους πελάτες της: «Γίνονται πολλά στις κοινότητες των Ρομά για να εξασφαλιστούν τα επιδομάτα», παραδέχτηκε. Αυτό όμως, σύμφωνα με την ίδια, δεν σημαίνει ότι έκλεψαν οι πελάτες της ένα ανήλικο κορίτσι.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, η παράνομη υιοθεσία έγινε με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου, το οποίο αναζητείται, ενώ δήλωσε πως οι πελάτες της ευελπιστούν πως θα εμφανιστεί η βιολογική μητέρα του παιδιού. Τέλος, η κ. Παλάβρα δήλωσε πως οι πελάτες της παραδέχτηκαν εξαρχής πως η Μαρία δεν ήταν δικό τους παιδί.

Σημειώνεται πως η ληξιαρχική πράξη γέννησης της Μαρίας έχει εκδοθεί από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ωστόσο κατήγγειλε από την πλευρά του πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο», καθώς για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Lamiastar.gr, η 4χρονη βρισκόταν πριν από 15 ημέρες στη Λαμία. Η Μαρία ήταν στη λαϊκή αγορά του Σαββάτου, όπως λένε σήμερα τόσο παραγωγοί και επαγγελματίες, όσο και καταναλωτές. Αρχικά ήταν μόνη της και ζητιάνευε, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε και η «μητέρα της».

Οι μαρτυρίες λένε πως ήταν βρόμικη, ωστόσο όλοι αναρωτιούνταν πώς ένα τόσο ξανθό παιδάκι θα μπορούσε να είναι Ρομά. Κανείς όμως δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι ύποπτο και να ενημερώσει την αστυνομία.

Για την παρουσία της μικρής στη Λαμία έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση στη Λάρισα, ωστόσο μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Α.Δ. Φθιώτιδας.

Σαμαράς: Στηρίξτε την 4χρονη

¶μεση ήταν και η αντίδραση της κυβέρνησης για την υπόθεση του κοριτσιού. Με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού». Ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε στον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο ότι το υπουργείο Εργασίας θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υποστήριξη του ανήλικου κοριτσιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο πιο απρόσμενο μέρος της Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η παγκόσμια εξάπλωση της γρίπης των πτηνών έχει ήδη προκαλέσει ευρεία ανησυχία μεταξύ κυβερνήσεων και παραγωγών πουλερικών

Le Monde: «Παράθυρο» επιστροφής θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο ανοίγει νέα γαλλική νομοθεσία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα γαλλική νομοθεσία επιτρέπεται η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο, υποστηρίζει σε άρθρο της στη Monde η δικηγόρος Κατερίνα Τιτή

Πάτρα: «Φώναζα `πάρτε τα λεφτά και αφήστε μου τα χαρτιά`» λέει η αθλήτρια Ανδριάνα Φωτακοπούλου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Και ενώ πήγαινα προς τον καταυλισμό, σταματώ. Μπροστά μου βλέπω 50 – 60 Ρομά και λέω ‘ώπα, δεν θα σε βρούνε ποτέ εδώ’» περιγράφει η πρώην πρωταθλήτρια στίβου

«Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Ασχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

E-Daily 3.Left Χτες
Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)

Παραλήρημα της Αγκυρας για την γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την ιστορία για πολιτικό όφελος και να αναγνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων και άλλων εθνοτικών ομάδων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση

X: Περιορίζει τους χρήστες χωρίς μπλε τικ σε 50 δημοσιεύσεις την ημέρα

Κόσμος Χτες
Οι οι επικριτές αυτού του περιορισμού προειδοποιούν ότι μια τέτοια αλλαγή ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζικότερη αποχώρηση χρηστών

Καρκίνος: Κοινό φάρμακο για το άσθμα ίσως βοηθά στην αντιμετώπιση επιθετικών μορφών του

Tech + Science Χτες
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Cancer

Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων ‑ Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Ελλάδα Χτες
Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών με την ίδια εργασιακή θέση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έκανε μήνυση σε Κουσουλό και Γεωργιάδη – Για ποιο λόγο

E-Daily 3.Left Χτες
Πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κατά της Αννας Καρακίτσου, του Πέτρου Κουσουλού, του Χαράλαμπου Κούτρα και του Αδωνι Γεωργιάδη

Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο, μετά τις αναφορές περί «εντολής ίδρυσης κόμματος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Καταγγέλλουν το Νίκο Καραχάλιο για «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»