E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στον Ιβάν Σαββίδη για 40 χρόνια το «Μακεδονία Παλλάς»

Το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 14/10/2013 | 00:00

Στον Ιβάν Σαββίδη για 40 χρόνια το «Μακεδονία Παλλάς»

Στην κοινοπραξία LLC Atlantis Pak του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, περνά για τα επόμενα 40 χρόνια η διαχείριση και λειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία White & Black του Ιβάν Σαββίδη επικράτησε και στο διαγωνισμό του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ για τη μακροχρόνια μίσθωση του πολυτελούς ξενοδοχείου. Ωστόσο, αυτή τη φορά συνεργάζεται –σε κοινοπραξία– με τον όμιλο ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Aldemar του επιχειρηματία Νίκου Αγγελόπουλου, που θα έχει την ευθύνη για το μάνατζμεντ του ξενοδοχείου.

Η κοινοπραξία LLC Atlantis Pak αναδείχθηκε νικήτρια–πλειοδότης στο διαγωνισμό για το «Μακεδονία Παλλάς», καθώς προσέφερε το υψηλότερο ετήσιο μίσθωμα, ύψους 1.780.000 ευρώ (148.330 ευρώ το μήνα). Η άλλη προσφορά που κατατέθηκε για το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ προερχόταν από τον όμιλο του επιχειρηματία Κ. Στέγγου, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική.

Σημειώνεται, ότι παράλληλα με το ετήσιο μίσθωμα η κοινοπραξία στην οποία περνά το «Μακεδονία Παλλάς» θα καταβάλλει στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και ποσοστό από τον ετήσιο τζίρο του ξενοδοχείου. Το ποσοστό αυτό θα κυμαίνεται μεταξύ 8% και 12%. Συγκεκριμένα, για ετήσιο τζίρο 7 έως 11 εκατ. ευρώ, στο ΙΚΑ θα αποδίδεται το 12% του κύκλου εργασιών. Εάν ο τζίρος κυμαίνεται μεταξύ 11 και 15 εκατ. ευρώ, στο ΙΚΑ θα αποδίδεται το 10%, ενώ για κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 15 εκατ. ευρώ το ποσοστό που θα καταβάλλεται στο Ίδρυμα θα είναι 8%.

Επίσης, η κοινοπραξία δεσμεύεται για την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ μέσα στα πρώτα 2,5 χρόνια (30 μήνες) λειτουργίας του ξενοδοχείου υπό τη δική της διαχείριση.

Η σύμβαση εκμίσθωσης του «Μακεδονία Παλλάς» θα έχει διάρκεια 30 χρόνων, ενώ κατά τη λήξη της θα μπορεί να παραταθεί για άλλα 10 χρόνια, ύστερα από σχετική διαπραγμάτευση και συμφωνία των δύο πλευρών.
Υπενθυμίζεται ότι το «Μακεδονία Παλλάς» λειτουργεί ήδη από την εταιρεία White & Black, μετά την αποχώρηση από αυτό του ομίλου Δασκαλαντωνάκη στο τέλος του περασμένου χρόνου.

Το ιστορικό ξενοδοχείο χτίστηκε τη δεκαετία του 1960 επί πρωθυπουργίας Κων. Καραμανλή, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τον Λευκό Πύργο. Η αρχιτεκτονική του είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα των 70s, ενώ καθένας από τους οχτώ ορόφους του ξενοδοχείου έχει εμβαδόν 1.604 τετραγωνικά μέτρα. Ανακαινίστηκε πλήρως το 1995, ενώ μια δεύτερη ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε το 2003. Η εξωτερική φωταγώγηση του ξενοδοχείου τού προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερη αίγλη, καθώς είναι ορατό από μακριά στο σεργιάνι της παραλίας.

Το «Μακεδονία Παλλάς» είναι στενά συνδεδεμένο με τη φωτεινή και εξωστρεφή ζωή της Θεσσαλονίκης. Σε κάθε μεγάλο και διεθνές γεγονός το θρυλικό ξενοδοχείο δεν ήταν απλά το κατάλυμα των επισκεπτών, αλλά και η καρδιά των πάρτυ. Η Διεθνής Έκθεση και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου αποτελούν σημείο αναφοράς για την πόλη και το ιστορικό ξενοδοχείο γινόταν το ορμητήριο των υψηλών καλεσμένων–επισκεπτών της Θεσσαλονίκης.

Στα 284 δωμάτια και σουίτες του πεντάστερου ξενοδοχείου έχουν διαμείνει όλων των τύπων οι αστέρες! Της πολιτικής, του θεάματος, της τέχνης, του αθλητισμού. Από τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μέχρι τη Φέι Νταναγουέι, την Κατρίν Ντενέβ, τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, τον Κόλιν Φάρελ και τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο πιο απρόσμενο μέρος της Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η παγκόσμια εξάπλωση της γρίπης των πτηνών έχει ήδη προκαλέσει ευρεία ανησυχία μεταξύ κυβερνήσεων και παραγωγών πουλερικών

Le Monde: «Παράθυρο» επιστροφής θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο ανοίγει νέα γαλλική νομοθεσία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα γαλλική νομοθεσία επιτρέπεται η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο, υποστηρίζει σε άρθρο της στη Monde η δικηγόρος Κατερίνα Τιτή

Πάτρα: «Φώναζα `πάρτε τα λεφτά και αφήστε μου τα χαρτιά`» λέει η αθλήτρια Ανδριάνα Φωτακοπούλου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Και ενώ πήγαινα προς τον καταυλισμό, σταματώ. Μπροστά μου βλέπω 50 – 60 Ρομά και λέω ‘ώπα, δεν θα σε βρούνε ποτέ εδώ’» περιγράφει η πρώην πρωταθλήτρια στίβου

«Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Ασχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

E-Daily 3.Left Χτες
Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)

Παραλήρημα της Αγκυρας για την γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την ιστορία για πολιτικό όφελος και να αναγνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων και άλλων εθνοτικών ομάδων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση

X: Περιορίζει τους χρήστες χωρίς μπλε τικ σε 50 δημοσιεύσεις την ημέρα

Κόσμος Χτες
Οι οι επικριτές αυτού του περιορισμού προειδοποιούν ότι μια τέτοια αλλαγή ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζικότερη αποχώρηση χρηστών

Καρκίνος: Κοινό φάρμακο για το άσθμα ίσως βοηθά στην αντιμετώπιση επιθετικών μορφών του

Tech + Science Χτες
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Cancer

Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων ‑ Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Ελλάδα Χτες
Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών με την ίδια εργασιακή θέση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έκανε μήνυση σε Κουσουλό και Γεωργιάδη – Για ποιο λόγο

E-Daily 3.Left Χτες
Πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κατά της Αννας Καρακίτσου, του Πέτρου Κουσουλού, του Χαράλαμπου Κούτρα και του Αδωνι Γεωργιάδη

Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο, μετά τις αναφορές περί «εντολής ίδρυσης κόμματος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Καταγγέλλουν το Νίκο Καραχάλιο για «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»