E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

Πέταξαν έξω το προσωπικό και έβαλαν φωτιά

Δημοσίευση 10/10/2013 | 00:29

Εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3, στο κέντρο της Αθήνας.

'Οπως έγινε γνωστό, στις 19:53 ομάδα δέκα περίπου ατόμων, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλε στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του υπουργού και εκτοξεύοντας απειλές έβγαλαν έξω δύο υπαλλήλους, περιέλουσαν το χώρο με εύφλεκτο υλικό –πιθανότατα βενζίνη– και στη συνέχεια πυρπόλησαν το γραφείο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κατέσβησε τη φωτιά. Οι δράστες πρόλαβαν και διέφυγαν, ωστόσο μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας με συμμετοχή των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ για τον εντοπισμό τους. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές υπόπτων.

Για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν βρισκόταν στο γραφείο, καθώς είναι στο Λονδίνο για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «σαφή πολιτική επίθεση», την οποία χαρακτήρισε άνανδρη και τρομοκρατική.

Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες, από όπου και αν προέρχονται, πρoσέθεσε, σημειώνοντας παράλληλα πως θέτουν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία και τους πολίτες.

«Σε ό,τι αφορά εμένα, δεν με πτοούν. Με δυναμώνουν, ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ τη Δημοκρατία, τους πολίτες και την πατρίδα μου», συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι το πολιτικό του γραφείο δεν φυλάσσεται και ότι οι δράστες δεν έφεραν εμφανή οπλισμό.

«Καταδικάζουμε σφοδρότατα τη βίαιη εισβολή κουκουλοφόρων και τον εμπρησμό του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Οι θιασώτες του τρόμου και της βίας έχουν εναντίον τους το σύνολο της κοινωνίας μας. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται και δεν τρομοκρατείται», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

ΝΔ: Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό

«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αποψινή εμπρηστική επίθεση από κουκουλοφόρους στο πολιτικό γραφείο του υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτα καταδικαστέα πράξη η επίθεση

Η σημερινή εμπρηστική επίθεση εναντίον του πολιτικού γραφείου του κ. Βαρβιτσιώτη είναι μια απόλυτα καταδικαστέα πράξη, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά, προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του φαύλου κύκλου της βίας, του αυταρχισμού και της καταστολής.

Καταδίκη και από τη ΔΗΜΑΡ

Την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και τις βιαιότητες εις βάρος των συνεργατών του καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας πως «τέτοιου είδους επιθέσεις το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πυροδοτούν εντάσεις και να τροφοδοτούν τον κύκλο της βίας».

Την επίθεση καταδίκασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «καταδικάζουν και κάθε μορφή βίας».

ΚΚΕ: Αυτές οι ενέργειες δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά

Επίσης, το ΚΚΕ καταδικάζει την εν λόγω εμπρηστική επίθεση, σημειώνοντας πως αυτές οι ενέργειες δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για τους σκοπούς και τους στόχους που υπηρετούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο πιο απρόσμενο μέρος της Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η παγκόσμια εξάπλωση της γρίπης των πτηνών έχει ήδη προκαλέσει ευρεία ανησυχία μεταξύ κυβερνήσεων και παραγωγών πουλερικών

Le Monde: «Παράθυρο» επιστροφής θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο ανοίγει νέα γαλλική νομοθεσία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα γαλλική νομοθεσία επιτρέπεται η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο, υποστηρίζει σε άρθρο της στη Monde η δικηγόρος Κατερίνα Τιτή

Πάτρα: «Φώναζα `πάρτε τα λεφτά και αφήστε μου τα χαρτιά`» λέει η αθλήτρια Ανδριάνα Φωτακοπούλου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Και ενώ πήγαινα προς τον καταυλισμό, σταματώ. Μπροστά μου βλέπω 50 – 60 Ρομά και λέω ‘ώπα, δεν θα σε βρούνε ποτέ εδώ’» περιγράφει η πρώην πρωταθλήτρια στίβου

«Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Ασχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

E-Daily 3.Left Χτες
Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)

Παραλήρημα της Αγκυρας για την γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την ιστορία για πολιτικό όφελος και να αναγνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων και άλλων εθνοτικών ομάδων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση

X: Περιορίζει τους χρήστες χωρίς μπλε τικ σε 50 δημοσιεύσεις την ημέρα

Κόσμος Χτες
Οι οι επικριτές αυτού του περιορισμού προειδοποιούν ότι μια τέτοια αλλαγή ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζικότερη αποχώρηση χρηστών

Καρκίνος: Κοινό φάρμακο για το άσθμα ίσως βοηθά στην αντιμετώπιση επιθετικών μορφών του

Tech + Science Χτες
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Cancer

Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων ‑ Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Ελλάδα Χτες
Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών με την ίδια εργασιακή θέση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έκανε μήνυση σε Κουσουλό και Γεωργιάδη – Για ποιο λόγο

E-Daily 3.Left Χτες
Πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κατά της Αννας Καρακίτσου, του Πέτρου Κουσουλού, του Χαράλαμπου Κούτρα και του Αδωνι Γεωργιάδη

Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο, μετά τις αναφορές περί «εντολής ίδρυσης κόμματος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Καταγγέλλουν το Νίκο Καραχάλιο για «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»