E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραιτήθηκε η Μάρα Ζαχαρέα από όλα τα media!

Με μία αιχμηρή και καυστική δήλωση ανακοίνωσε πως σταματάει τη δημοσιογράφια!

Δημοσίευση 17/9/2008 | 02:06

Παραιτήθηκε η Μάρα Ζαχαρέα από όλα τα media!

Με ανακοίνωση της η Μάρα Ζαχαρέα ανακοίνωσε την παραίτηση της από όλα τα media στα οποία δούλευε τον τελευταίο καιρό, δηλαδή από σχολιάστρια στο Alter και από τον Real fm στον οποίο κατείχε δική της εκπομπή. ¶λλωστε την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινώσει και την αποχώρηση της από την έκδοση της αθλητικής free press OLE. Η ανακοίνωση της ήταν η ακόλουθη:

"Το τελευταίο διάστημα δέχομαι μια σειρά από επιθέσεις γιατί εργάζομαι ως δημοσιογράφος. Υπενθυμίζω σε όσους προφασίζονται ότι το αγνοούν ότι είμαι δημοσιογράφος από το 1988 και εργάζομαι σε διαφορετικά μέσα ενημέρωσης ανελλιπώς μετά τις δημοσιογραφικές μου σπουδές πριν από είκοσι και πλέον χρόνια.

Στο διάστημα αυτό, αλλά και τα τελευταία πέντε χρόνια που ο σύζυγός μου είναι υπουργός της Κυβέρνησης, στελέχη όλων των κομμάτων μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δέχθηκαν να μου παραχωρήσουν συνεντεύξεις χωρίς να εγερθεί ζήτημα. Θεωρώ τις τελευταίες επιθέσεις κατά του προσώπου μου προσχηματικές, υποκριτικές και αθεμελίωτες. Παρά ταύτα και προτάσσοντας την προσωπική και οικογενειακή μου γαλήνη αποφάσισα να αναστείλω την επαγγελματική μου δραστηριότητα στη δημοσιογραφία.

Εκφράζω τη λύπη μου για όλους εκείνους που με τη στάση τους έδειξαν ότι συχνά περισσεύει η υποκρισία
"

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε την πορεία της κυρίας Ζαχαρέα τα τελευταία 5 χρόνια περίπου, απ΄ όταν δηλαδή ανέλαβε υπουργός Τυπου ο σύζυγός της και δημοσιογράφος Θοδωρής Ρουσόπουλος. Το 2004 τη βρήκε να εργάζεται στο MEGA και ύστερα από την επεισοδιακή αποχώρηση του Νίκου Χατζηνικολάου κλήθηκε να αναλάβει τα ηνία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων  του καναλιού. Κατάφερε μετά από μακρά περίοδο που η Έλλη Στάη και ο ANT1 ήταν πρώτοι στις τηλεθεάσεις, να φέρει στην πρώτη θέση τις ειδήσεις του MEGA.

Το 2005 ύστερα από θυελλώδη δημοσιεύματα και προστριβές στο κανάλι μεταξύ των εκδοτών-ιδιοκτητών  η Μάρα Ζαχαρέα ουσιαστικά υποχρεώνεται σε παραίτηση από το κανάλι. Έτσι η επόμενη χρονιά τη βρίσκει στον ALPHA όπου έκατσε 3 χρόνια, με ενδιάμεση ανανέωση του συμβολαίου της και ύστερα από παραίτηση της φέυγει από το κανάλι και καταλήγει φέτος στο ALTER και τον REAL fm.

Τις  τελευατίες μέρες δεχόταν συνεχή πόλεμο τόσο από βουλευτές του κόμματος του συζύγου της όσο και κυρίως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι θα έπρεπε η κα  Ζαχαρέα να παραιτηθεί από τη θέση της και να μην ασκεί το επάγγελμα της δημοσιογράφου λόγω "ηθικού ασυμβίβαστου"! Κατηγορήθηκε πως στη νέα εκδοτική προσπάθεια της είχε κρατική διαφήμιση ( βλέπε ΟΠΑΠ), κάτι το οποίο δεν ίσχυε και αναγκάστηκε να παραιτηθεί και από εκεί. Και όλα αυτά το έτος 2008 και ενώ έχει ψηφιστεί ομόφωνα από όλα τα κόμματα η άρση του ασυμβίβαστου των βουλευτών!

Αυτή τη στιγμή η κα Ζαχαρέα είχε "ηθικό ασυμβίβαστο" ενώ οι βουλευτές που έχουν ραδιοφωνική εκπομπή δεν έχουν! Η άποψη μας  είναι πως είτε ήταν καλή δημοσιογράφος, είτε όχι , το να θεωρείται  έγκλημα η άσκηση του επάγγελμα της συζύγου ενός υπουργού στην εποχή μας και να επιτρέπεται σε όλους τους άλλους είναι τουλάχιστον υποκριτικό και αναγχρονιστικό! Δεν νομίζουμε πως η ποιότητα των ειδήσεων θα βελτιωθεί με την  "σφαγή" της κας Ζαχαρέα ως σύγχρονη Ιφιγένεια.

Να σημειώσουμε ότι στα δελτία ειδήσεων το ALTER ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα στηρίζοντας ουσιαστικά την κα Ζαχαρέα, ενώ ο ALPHA συνέχισε την επίθεση που ασκούσε τις τελευταίες μέρες και το MEGA που τις προηγούμενες μέρες πρωτοστατούσε στο θέμα το πέρασε σε 1 λεπτό κάνοντας μόνο ένα σχόλιο ο Μ. Καψής! Αυτό τι σας λέει;

Εμείς ευχόμαστε να δούμε πίσω την κυρία Ζαχαρέα σύντομα και ταυτόχρονα όλοι οι υπόλοιποι να συνηδειτοποιήσουν  σε ποια εποχή βρισκόμαστε και τι έιναι αυτό που πραγματικά φταίει για τη δισπιστία του κόσμου προς τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους! Και όσο ρομαντικούς κι αν θέλετε να μας,  θα θελαμε να συγχαρούμε τη κα Ζαχαρέα για τη στάση της και το ότι παραιτήθηκε για την προσωπική και οικογενειακή της γαλήνη, παραμερίζοντας τις φιλοδοξίες της για μία μεγαλύτερη καριέρα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διάσημες γυναίκες άνω του 1,80 μ. που σπάνε τα στερεότυπα του Χόλιγουντ

Celebrity Stories 16.02.2026
Από τη Taylor Swift μέχρι μια αθλήτρια–γίγαντα 2,06 μ., το ύψος έγινε δύναμη σε μια βιομηχανία που για χρόνια το έβλεπε ως «πρόβλημα»

Anjelica Huston: Η σταρ της Οικογένειας Addams και ο έρωτας που τη σημάδεψε

Celebrity Stories 16.02.2026
Δόξα, Όσκαρ και μια σχέση που την καθόρισε

Weekend Live: Ξέσπασαν Πανόπουλος και Λαζάρου – «Τους φτύνει ο κόσμος, δεν βλέπουν ότι αυτό δεν πουλάει;»

TV Buzz Χτες
Η Μάρτζυ Λαζάρου και ο Δημήτρης Πανόπουλος σχολίασαν τις αιχμηρές δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Παπανώτας

Good Job Nicky – Το μήνυμα πριν τον ελληνικό τελικό της Eurovision: «Το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι που γνώρισα»

Tabloid Χτες
Ο τραγουδιστής είναι ένας από τους 14 καλλιτέχνες που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Σίσσυ Χρηστίδου για Γιώργο Λιάγκα: «Ψωνίζει» από την εκπομπή μας και άτομα που δεν ξέρετε

TV Buzz Χτες
Το σχόλιο που έκανε η Σίσσυ Χρηστίδου για τους συνεργάτες της που προσεγγίζει ο Γιώργος Λιάγκας

Μπέκαμ: Η οικογένεια προσπαθεί να τα βρει με τον Μπρούκλιν

Tabloid Χτες
Η μικρότερη κόρη της οικογένειας Μπέκαμ πρόσφερε κλάδο ελαίας στον αδελφό της

Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Βασίλη Μπισμπίκη με πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπό το βλέμμα της Βανδή

Tabloid Χτες
Η Δέσποινα Βανδή πήρε το μικρόφωνο και ο Βασίλης Μπισμπίκης χόρεψε την Τσικνοπέμπτη σε γνωστή ταβέρνα

Χρήστος Δάντης: «Μεγάλωσα με μία μάνα που είχε υποστεί κακοποίηση»

Tabloid Χτες
Ο καλλιτέχνης αναφερόμενος στις σχέσεις εξομολογήθηκε πως η μητέρα του δέχονταν κακοποίηση

Ακης Τερζόπουλος: «Ήταν εpαστής της γυναίκας μου όταν γνώρισα τον Πέτρο Κωστόπουλο»

TV Buzz Χτες
Η ανατρεπτική εξομολόγηση για την «ανοιχτή» σχέση με την πρώτη του σύζυγο και το παρασκήνιο μιας απρόσμενης συνάντησης στη Μύκονο

Tα υπέροχα σπίτια που αφήνει πίσω της η Diane Keaton κληρονομιά στα παιδιά της

Celebrity Stories Χτες
Τα ακίνητα και η αμύθητη περιουσία

Έξαλλος ο Πασχάλης: «Κι αν βάφω τα μαλλιά μου, λογαριασμό θα σας δώσω; Αν δεν σας αρέσει, μην σας αρέσει»

Tabloid Προχτές
«Δεν είναι λίγο σεξιστικό αυτό;», σχολίασε ο Δημήτρης Παπανώτας