E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Kinder: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου στο Βέλγιο μετά τη μόλυνση με σαλμονέλα

Συναγερμός και στην Ελλάδα για την Kinder

Δημοσίευση 8/4/2022 | 17:50

Kinder: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου στο Βέλγιο μετά τη μόλυνση με σαλμονέλα

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 08.04.2022, ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου σοκολάτας Kinder, όπου εντοπίστηκε μόλυνση με σαλμονέλα!

Η ίδια Υπηρεσία αποδοκίμασε «τις ελλιπείς πληροφορίες» που παρείχε ο ιταλικός κολοσσός ειδών ζαχαροπλαστικής Ferrero.

«Επειτα από έρευνες και μετά τις διαπιστώσεις των τελευταίων ωρών ότι οι πληροφορίες που παρείχε η Ferrero είναι ελλιπείς, η Υπηρεσία προχωρεί σήμερα στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής της Ferrero στο Αρλόν».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AFSCA, η οποία δίνει επίσης εντολή για την ανάκληση όλων των προϊόντων της Kinder που παρασκευάστηκαν από το εργοστάσιο αυτό.

Συναγερμός και στην Ελλάδα για την Kinder

Υπενθυμίζουμε πως την Τετάρτη, 06.04.2022, σε αυτόβουλη προληπτική ανάκληση από την ελληνική αγορά συγκεκριμένων παρτίδων προϊόντων Kinder στην Ελλάδα που έχουν παραχθεί στο Βέλγιο προχώρησε η εταιρεία Ferrero.

Όπως τόνιζε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, έχει ήδη ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για το θέμα μίας ενδεχόμενης σύνδεσης με αναφερθείσες περιπτώσεις κρουσμάτων σαλμονέλας σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας. Επίσης διευκρίνιζε ότι «αν και κανένα από τα προϊόντα μας Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βρεθεί θετικό σε σαλμονέλα, ούτε και έχουμε λάβει παράπονα από καταναλωτές, αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό με ιδιαίτερη σοβαρότητα καθώς η προστασία του καταναλωτή αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα».

Σαν μέτρο πρόληψης, η Ferrero αποφάσισε να ανακαλέσει από την ελληνική αγορά τα προϊόντα Kinder Schokobons των 46 γρ. (L321RZD-MD, L294RZD-KX, L294RZD-LE, L295RZD-LE, L341RZD-MX, L341RZD-MY, L342RZD-MX και L342RZD-MY), Kinder Schokobons των 125 γρ. (L291R03, L319R0 και L347R03) και Kinder Surprise maxi των 100 γρ. (L300RZB-LE, L327RZB-MB και L327RZB-MD), που έχουν σαν χώρα παραγωγής το Βέλγιο.

«Όλα τα άλλα προϊόντα Ferrero, περιλαμβανομένων όλων των υπολοίπων προϊόντων Kinder μεταξύ των οποίων και τα Πασχαλινά Αυγά Kinder, δεν επηρεάζονται από αυτή την αυτόβουλη ανάκληση. Είμαστε σε συνεργασία με τους διανομείς για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα ανακαλούμενα προϊόντα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση» σημειώνει η εταιρεία.

Παράλληλα ζητούσε από τους καταναλωτές εάν έχουν προμηθευτεί ένα από τα προϊόντα αυτά, να μην το καταναλώσουν. Να κρατήσουν το προϊόν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός: 4,9 Ρίχτερ χτύπησαν την Τουρκία στην επέτειο της φονικής δόνησης του 2023

Κόσμος 06.02.2026
Ο Εγκέλαδος έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του στη γειτονική χώρα

Θρίλερ στην Πιερία: Εντοπίστηκε σορός μέσα σε καμένο αυτοκίνητο ‑ Βρέθηκε μπιτόνι με βενζίνη

Ελλάδα 06.02.2026
Κάτοικοι αναφέρουν πως μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε μπιτόνι με βενζίνη - Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε η πυρκαγιά

Αυξήθηκε το επίδομα ασθένειας ‑ Πόσα χρήματα θα παίρνουν πλέον οι εργαζόμενοι

Οικονομία 06.02.2026
Το ημερήσιο επίδομα ασθένειας ανέρχεται στα 18,61 ευρώ για τις πρώτες 15 ημέρες επιδότησης

Σφραγισμένη για αιώνες: Η μεσαιωνική σήραγγα που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει

Κόσμος 06.02.2026
Κλειστή εδώ και εκατοντάδες χρόνια κάτω από τη Γερμανία, ξανανοίγει ένα μυστήριο που αντιστέκεται στον χρόνο

Την ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος της Nestle αποφάσισε ο ΕΟΦ

Ελλάδα 06.02.2026
«Να μη το χρησιμοποιουν», καλεί τους γονείς

Σύλληψη σμήναρχου για κατασκοπεία υπέρ Κίνας: Τι πρόδωσε τον 54χρονο

Ελλάδα 06.02.2026
Φόβοι στις Ένοπλες Δυνάμεις για εκτεταμένο δίκτυο

Ο Βελόπουλος παρουσίασε φωτογραφία της Lady Gaga από το American Horror Story... ως υλικό του φακέλου Επστάιν

Πολιτική 06.02.2026
«Δείτε εδώ, τη βλέπετε αυτή την κυρία. Δείτε τα παιδιά δεξιά και αριστερά τι πίνουν; Κόκκινο χρώμα» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος

Απεργία: Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά – Από Ραφήνα κανονικά τα δρομολόγια

Ελλάδα 06.02.2026
«Οι λιμενεργάτες δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο»

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα εξασφαλίσετε την έκπτωση – Πότε έρχονται τα νέα «ραβασάκια»

Οικονομία 06.02.2026
Eλάχιστη περίοδος ασφάλισης για να δικαιούται κάποιος τη μείωση είναι οι 3 μήνες

Ινδία: Μπαλόνια γεμάτα αέριο εξερράγησαν μέσα σε ασανσέρ – Δύο τραυματίες

Κόσμος 06.02.2026
Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη τι είδους αέριο χρησιμοποιήθηκε για το φούσκωμα των μπαλονιών