E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ταινία που θα σου δείχνει τα χειρότερα που μας περιμένουν αλλά σε κάνει να γελάς

Ένα αριστούργημα που πρέπει να απολαύσεις το Σαββατοκύριακο στο Netflix

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 18/2/2022 | 00:02

Η ταινία που θα σου δείχνει τα χειρότερα που μας περιμένουν αλλά σε κάνει να γελάς

Να αρχίσουμε από τα βασικά. Ο Ζαν-Πιέρ Ζενέ δεν μπορεί να κάνει κακή ταινία. Από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στο σινεμά, μέχρι το γνωστό Αμελί που όλοι λατρέψαμε, παραμένει διαφορετικός, ουτοπικός, μυστηριώδης, με ταινίες που σε κάνουν να ξεχνάς ότι είσαι στο σινεμά ή μπροστά από μία οθόνη. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ξέρει να μετατρέπει κάθε ιστορία σε ένα ταξίδι αισθήσεων που στο τέλος σου αφήνει μια  ευχαρίστηση ενός μεθυστικού ταξιδιού.

Στη νέα του ταινία που μπορείτε να δείτε στο Netflix, επιλέγει να ασχοληθεί με τα κακώς κείμενα του κόσμου που έχουμε δημιουργήσει ή αφήσαμε να δημιουργήσουν για εμάς με τη πλήρη συγκατάθεσή μας.

Αιχμηρός γεμάτος αναφορές σε πράγματα που κάνουμε, αλλά δεν συνειδητοποιούμε και μετά γκρινιάζουμε που υπάρχουν.

Μιλάει για το μέλλον, και την εξουσία που εμείς οικειοθελώς παραχωρήσαμε στις μηχανές και την τεχνολογία, εξουσία που όταν θελήσουμε να πάρουμε πίσω δεν θα μπορούμε.

Το σενάριο είναι γεμάτο αλληγορίες, οι διαφημίσεις που παίζονται ατομικά έξω από κάθε σπίτι είναι για παράδειγμα τα λεγόμενα cookies που ελαφρά τη καρδία πατάμε, και μετά απορούμε πως κατάντησε η Google να σε μας ξέρει καλύτερα από την ίδια μας τη μητέρα.

Παρότι το μέλλον είναι τρομακτικό, η ταινία βγάζει αβιάστα γέλιο, καθώς μια παρέα ανθρώπων προσπαθεί να βγει από το σπίτι που τους έχουν κλειδώσει για δικό τους καλό...Σας θυμίζει τίποτα; Και να μη σας θυμίζει το λέει ξεκάθαρα ο σκηνοθέτης πετώντας καρφιά για τα συνεχόμενα lockdown που θέσπισαν οι κυβερνήσεις για να μας προστατέψουν.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη τρομερή ηθοποιό(και πανέμορφη) Ελσά Σιλμπερστίν που δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, τόσο εύθραυστη, και τόσο επαναστατική ταυτόχρονα. Στη ταίνια είναι η μόνη που ξέρει να γράφει άλλη μια μομφή για το που οδεύει ο κόσμος με τους υπολογιστές και τα smartphones που έχουν αντικαταστήσει το χαρτί και το μολύβι.

Καλή σας απόλαυση λοιπόν...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυκλοφόρησε το επίσημο trailer της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν

Σινεμά 22.12.2025
Στη δημοσιότητα το πρώτο teaser για το The Odyssey, την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους

Η πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του κόσμου «κρέμεται» πάνω από την άβυσσο

Paper 21.12.2025
Ένα βιβλιοπωλείο που συνδυάζει την ηρεμία της ανάγνωσης με την αγριάδα της φύσης – και σου κόβει την ανάσα

Wham!: Το «Last Christmas» εκθρόνισε τη Mariah Carey από το Billboard Global 200

Μουσική 20.12.2025
Η μάχη των χριστουγεννιάτικων ύμνων καλά κρατεί

The Weeknd: Έκλεισε ιστορικό deal 1 δισ. δολαρίων για τα δικαιώματα της μουσικής του

Μουσική 18.12.2025
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο καινοτόμες συμφωνίες ενός σύγχρονου καλλιτέχνη στην ιστορία

Galaxy 92 Christmas Edition: Το ρεσιτάλ «Rays of Love» μάγεψε τον ναό του Αγ. Γεωργίου Καρύτση

Μουσική 17.12.2025
Περισσότεροι από 400 θεατές κατέκλυσαν τον ναό για ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο ρεσιτάλ πιάνου

Eurovision: «Κλείδωσαν» οι χώρες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό

Μουσική 15.12.2025
Παρά τις αποχωρήσεις, τελικά 35 εκπρόσωποι χωρών θα βρεθούν στη Βιέννη το 2026

Βιβλίο για δώρο: Αυτά είναι τα best sellers, για να μην ψωνίσεις... στα τυφλά

Paper 15.12.2025
Αν ψάχνεις δώρο για κάποιον που δεν γνωρίζεις καλά, για ένα Secret Santa ή απλώς για ανθρώπους που αγαπάς, το βιβλίο παραμένει η πιο safe αλλά και ουσιαστική επιλογή