E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο χορός της δασκάλας προκάλεσε σάλο: Την απέλυσαν και τη χώρισε ο άνδρας της

Σε μια σχολική εκδήλωση πάνω σε πλοίο στο Νείλο

Δημοσίευση 12/1/2022 | 11:22

Ο χορός της δασκάλας προκάλεσε σάλο: Την απέλυσαν και τη χώρισε ο άνδρας της
@newsbeezer.com

Viral έχει γίνει στην Αίγυπτο το βίντεο με τον χορό μιας δασκάλας, ανοίγοντας τη συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα και τις συντηρητικές αξίες της κοινωνίας της. Η Aya Yousef απολύθηκε και ο άντρας της τη χώρισε, αφότου την κατέγραψε συνάδελφός της σε μια σχολική εκδήλωση σε πλοίο στον Νείλο χωρίς την έγκρισή της.

Στο βίντεο φαίνεται να χορεύει μαζί με άντρες συναδέλφους της. Η δασκάλα φορά μαντίλα και βρίσκεται στο πλοίο για μια σχολική εκδρομή στο ποτάμι.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν ευρέως στα αραβικά social media προκάλεσαν οργή στην Αίγυπτο. Η δασκάλα κατηγορείται για ντροπιαστική συμπεριφορά. «Εκφράζει ξεκάθαρα τις εποχές που ζούμε. Όλα επιτρέπονται», έγραψε ένας σχολιαστής στο Twitter, όπως σημειώνει το BBC σε δημοσίευμά του.

«Η εκπαίδευση έχει φτάσει σε χαμηλά επίπεδα στην Αίγυπτο» ανέφερε ένα ακόμη σχόλιο, καλώντας τις αρχές να κάνουν κάτι για την υπόθεση.

Μετά τις αντιδράσεις, η Yousef απολύθηκε από δημοτικό σχολείο στην περιοχή Dakahlia, όπου δίδασκε αραβικά επί χρόνια.

Ορκίστηκε να μη χορέψει ποτέ ξανά και είπε ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει. «Δέκα λεπτά στο πλοίο στον Νείλο στοίχισαν τη ζωή μου», είπε σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το BBC.

Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο αντέδρασαν έντονα, τονίζοντας ότι η δασκάλα δεν έκανε τίποτα λάθος και καταγγέλλοντας ότι αποτελεί θύμα ενός κυνηγιού μαγισσών.

Η επικεφαλής του αιγυπτιακού Κέντρου για τα Δικαιώματα των Γυναικών, Dr Nihad Abu Qumsan, πρόσφερε στη δασκάλα μια θέση εργασίας στο γραφείο της και προανήγγειλε ότι θα κινηθούν νομικά γα την απόλυσή της.

Αυτό μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα μια αλλαγή συμπεριφοράς καθώς οι τοπικές αρχές διόρισαν την Yousef σε ένα νέο σχολείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατέρας για 2η φορά ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Tabloid 24.02.2026
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους

Σάκης Ρουβάς για Akyla: «Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, πιστεύω ότι θα πάμε καλά στη Eurovision»

Tabloid 24.02.2026
O Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι το τραγούδι έχει συγκινητικά στοιχεία πέρα από την ευχάριστη μελωδία του

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Media 24.02.2026
Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

Νέα ζωή για το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Θεολόγο Φθιώτιδας – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Tabloid 24.02.2026
Ποιος αγόρασε το ιστορικό εξοχικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Κλέλια Ανδριολάτου ‑ Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Στο after party για τα BAFTA 2026

Social 24.02.2026
«Το Λονδίνο δεν κοιμήθηκε. Aπλώς μεταφέρθηκε στο after party» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βούρκωσε στη Φαίη Σκορδά – «Τα παιδιά μου θα ξέρουν σε λίγα χρόνια πως εγώ τα βάζω πάνω από όλα»

Tabloid 24.02.2026
Μετά την εμφάνιση στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤnews, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο Buongiorno στο MEGA, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας The Riders με τον Μπραντ Πιτ

Αθηνά Κλήμη: «Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων σε ηλικία 26 ετών» – Η αποκάλυψη για το κόστος της διαδικασίας

Media 24.02.2026
Η Αθηνά Κλήμη μέσα από την εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ανοιχτά για την κρυοσυντήρηση ωαρίων μετά από προτροπή της γυναικολόγου της

Αλέξανδρος Πιεχόβιακ για «Σέρρες»: «Με σταματούσαν και μου έλεγαν `σας ευχαριστούμε`»

Tabloid 24.02.2026
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά τις Σέρρες, τον σταματούσαν στον δρόμο άνθρωποι με βουρκωμένα μάτια και του έλεγαν «ευχαριστώ»

Απόστολος Γκλέτσος για Μπραντ Πιτ: Ήρθαμε στην Ύδρα μήπως τον βλέπαμε αλλά δεν τα καταφέραμε

Tabloid 24.02.2026
«Είναι μεγάλη διαφήμιση για τα νησιά μας, φοβερή και μπράβο που το καταφέραμε» τόνισε ο Απόστολος Γκλέτσος

Ο πασίγνωστος σταρ που είδε μια γυναίκα σε διαφήμιση και την ερωτεύτηκε σε 8 λεπτά – Είναι μαζί 50 χρόνια

Tabloid 24.02.2026
Η ιστορία αγάπης που άντεξε 50 χρόνια - Της τηλεφώνησε 11 φορές πριν του πει «ναι»