E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νοσοκόμα με κορωνοϊό ξύπνησε από κώμα 28 ημερών όταν της έδωσαν Viagra

Οι γιατροί την είχαν «ξεγράψει» αφού η κατάστασή της δεν παρουσίαζε καμία βελτίωση

Δημοσίευση 3/1/2022 | 13:16

Νοσοκόμα με κορωνοϊό ξύπνησε από κώμα 28 ημερών όταν της έδωσαν Viagra
@thetimes.co.uk

Είκοσι οκτώ ημέρες ήταν σε τεχνητό κώμα παλεύοντας με τη νόσο Covid-19.

Η νοσηλεύτρια από τη Βρετανία, μητέρα δύο παιδιών, έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ύστερα από σοβαρές επιπλοκές του κορωνοϊού.

Τελικά βγήκε από το κώμα με τη βοήθεια του πιο διάσημου μπλε χαπιού παγκοσμίως, Βιάγκρα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

H 37χρονη Μόνικα Αλμέιντα, που υποφέρει από άσθμα, είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Οι γιατροί την είχαν «ξεγράψει» αφού η κατάστασή της δεν παρουσίαζε καμία βελτίωση.

Όταν όμως οι συνάδελφοί της τής χορήγησαν Βιάγκρα στο νοσοκομείο Linkoln County Hospital, στο πλαίσιο ενός πειραματικού θεραπευτικού σχήματος, τότε η γυναίκα «αναστήθηκε».

Η κατάστασή της ήταν πολύ σοβαρή και ο γιατροί είχαν προγραμματίσει να της κλείσουν τον αναπνευστήρα σε τρεις ημέρες.

Ωστόσο, με τη χορήγηση του χαπιού ανόρθωσης, η κατάσταση της υγείας της βελτιώθηκε καθώς μειώθηκαν σημαντικά τα επίπεδα οξυγόνου που χρειαζόταν.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, αυτές τις ημέρες αναρρώνει στο σπίτι της με τον σύζυγό της Άρθουρ και προτρέπει τους συμπολίτες της να εμβολιαστούν το συντομότερο κατά της νόσου Covid.

Η Μόνικα από το Γκέινμποροου του Λίνκολνσαιρ εισήχθη στο νοσοκομείο στις 9 Νοεμβρίου, αφότου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στις 31 Οκτωβρίου.

Μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας μια εβδομάδα αργότερα προτού οι γιατροί την υποβάλουν σε τεχνητό κώμα στις 16 Νοεμβρίου.

Η κατάσταση της υγείας της άρχισε να βελτιώνεται και ξύπνησε από το τεχνητό κώμα στις 14 Δεκεμβρίου.

Όταν άνοιξε τα μάτια της, οι γιατροί στο νοσοκομείο Lincoln County Hospital αποκάλυψαν ότι της είχαν δώσει μια μεγάλη δόση Βιάγκρα, ως μέρος ενός πειραματικού θεραπευτικού σχήματος στο οποίο η ίδια είχε συναινέσει προτού εισέλθει σε τεχνητό κώμα.

Το φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία επιτρέπει μεγαλύτερη ροή αίματος σε όλες τις περιοχές του σώματος χαλαρώνοντας τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Στην περίπτωση της Αλμέιντα, το επίπεδα οξυγόνου που χρειαζόταν μετά τη χορήγηση του Βιάγκρα μειώθηκαν κατά 50%.

Η νοσοκόμα ήταν τόσο άρρωστη που συμβούλεψαν τους γονείς της να πάρουν το αεροπλάνο από την Πορτογαλία για να αποχαιρετήσουν την κόρη τους.

Όμως την ύστατη στιγμή οι θεράποντες γιατροί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την ασυνήθιστη θεραπεία σε ασθενείς με Covid καθώς διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και ανοίγει τους αεραγωγούς.

Η 37χρονη μητέρα ξύπνησε από το τεχνητό κώμα στις 14 Δεκεμβρίου και οι γιατροί της επέτρεψαν να επιστρέψει στην οικογένειά της την παραμονή των Χριστουγέννων.

Μέχρι στιγμής, το μπλε χάπι μπορεί να χορηγηθεί σε ασθενείς με Covid στη Βρετανία εάν έχουν συμφωνήσει να λάβουν μέρος σε μελέτη για πειραματικά φάρμακα.

«Σίγουρα ήταν το Βιάγκρα που με έσωσε. Μέσα σε 48 ώρες άνοιξαν οι αεραγωγοί μου και οι πνεύμονές μου άρχισαν να ανταποκρίνονται...

Αν σκέφτεστε πώς λειτουργεί το φάρμακο, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία σας», δήλωσε η νοσηλεύτρια στην εφημερίδα «Mirror».

«Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που λένε ότι το εμβόλιο έχει σκοτώσει ανθρώπους. Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν άσχημα στο εμβόλιο, αλλά όταν εξετάζουμε τον αριθμό των θανάτων ανεμβολίαστων, τότε το μήνυμα είναι να κάνετε το εμβόλιό σας.

Ποτέ δεν περίμενα ότι στα 37 μου θα αρρωστήσω τόσο σοβαρά. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μου συνέβαινε αυτό και θέλω ο κόσμος να το πάρει πιο σοβαρά», τόνισε η νοσηλεύτρια που είχε τύχη- βουνό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μετά την πτώση ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Ο χειριστής κολυμπά στα νερά και εξετάζει το βυθισμένο Bell

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Στο νέο υλικό αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους κυβερνήτες βρίσκεται ήδη μέσα στο νερό και βουτά, ενώ λίγα μέτρα μακριά του το ελικόπτερο είναι βυθισμένο - με το περίγραμμά του να διακρίνεται καθαρά κάτω από την επιφάνεια της λίμνης

Η Σουηδή υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε με τον 3 μηνών γιο της στο Συμβούλιο της ΕΕ

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Ρομίνα Πουρμοχτάρι θέλησε να αναδείξει τα οφέλη των πολιτικών γονικής άδειας, φέρνοντας στο Συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξμβούργο τον 3 μηνών γιο της, Ανταμ

Σύγκρουση τρένων στη δυτική Πολωνία – Τραυματίστηκαν δύο άτομα

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα - 16 ομάδες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος

Επιληπτική κρίση πιλότου σε πτήση της Air Canada προκάλεσε τρόμο σε 61 επιβάτες

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
«Για σαράντα λεπτά προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε»

«Σε δύο λεπτά έφυγε»: Συγκλονισμένος ο σύντροφος της 23χρονης που πέθανε αιφνιδίως στα Κουφονήσια

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
«Το κορίτσι εκείνο το βράδυ δεν είχε φάει σχεδόν τίποτα - ήταν ουσιαστικά νηστική»

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα 25.06.2026
Η τραυματίας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της

Ο 93χρονος εξηγεί γιατί προσπαθούσε να μπει στον θάλαμο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι: «Κι εγώ είμαι ορφανός»

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να περιφέρεται στους διαδρόμους του νοσοκομείου γύρω στις 10 το βράδυ

Μουντιάλ 2026: Το Κατάρ «αγόρασε» οπαδούς για τα τρία παιχνίδια του

Αθλητικά Νέα 25.06.2026
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρηματοδότησε τη μετακίνηση εκατοντάδων φιλάθλων

Τάκης Γκώνιας: Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στη Λιβαδειά

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο παλαίμαχος αθλητής έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Συγκινεί άνδρας που κρατάει τα χέρια της γυναίκας του με κινητικά προβλήματα

Κόσμος 25.06.2026
Πάνω από 27.000 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι -Εντοπίστηκαν 1.200 άτομα

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού