Revenge Porn: Ο πιο μισητός άνθρωπος στον πλανήτη
Η γυναίκα που τον ξεμπρόστιασε
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 15/12/2021 | 00:15

Το πορνό εκδίκησης άρχισε να συγκεντρώνει την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης όταν ο Hunter Moore, που είναι γνωστός ως ο πιο μισητός άνθρωπος στον πλανήτη, δημιούργησε ένα ιστότοπο, όπου διοχευτεύονταν τέτοιο υλικό.
Το 2010 δημιούργησε την ιστοσελίδα ΙsAnyoneUp , όπου χρήστες ανέβαζαν προσωπικές τους στιγμές, χωρίς να το γνωρίζουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.Μάλιστα δεν ανέβαζαν μόνο φωτογραφίες, αλλά και ονόματα, μέχρι και διευθύνσεις.
Η ακτιβίστρια Charlotte Laws, ήταν η πρώτη που μίλησε εναντίον του Hunter Moore, έκανε καμπάνια ενάντιον του revenge pοrn, και καλούσε τα θύματα να βρούνε ψυχολογική υποστήριξη μέσα από δομές που δημιούργησε.
Έμεινε γνωστή ως η «Erin Brockovich του revenge pοrn, και ήταν η πρώτη που ανάγκασε τους νομοθέτες να δούνε το φαινόμενο, και να πάρουν μέτρα.
Στο πλευρό της τάχθηκαν εκατομμύρια κόσμου και πολλοί διάσημοι και σήμερα στην Αμερική οι ποινές για τέτοιου είδους πρακτικές τιμωρούνται με εξοντωτικές ποινές.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος: Το έγκλημα της ανθρωπότητας που δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί
Γιατί αν ξεχαστεί θα γίνουμε κι εμείς συνένοχοι
Σήμερα έμαθα: Τι είναι αυτό που προκαλεί τις αναταράξεις στο αεροπλάνο;
Κατά κύριο λόγο, δεν θα πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας
Ολοκαύτωμα: Η άγνωστη εξέγερση των Ελλήνων Εβραίων στο Αουσβιτς
Κέρδισαν λίγες στιγμές ελευθερίας
Kλαμπ Γυναικών: Η ξεχωριστή περίπτωση της Παραολυμπιονίκη Στέλλας Σμαραγδή
Κάθε ιστορία είναι μια νέα αφορμή για να μιλήσουμε εντελώς ανοιχτά στο Pink.gr
Nέο Podcast: Κλαμπ Γυναικών
Κάθε ιστορία είναι μια νέα αφορμή για να μιλήσουμε εντελώς ανοιχτά στο Pink.gr
Σαν σήμερα: Δυο Τούρκοι δημοσιογράφοι κατέβασαν την ελληνική σημαία στα Ίμια
Και ανέβασαν την τουρκική - Στις 27 Ιανουαρίου του 1996
Sos: Οδήγηση στη βροχή ‑ Τι πρέπει να προσέχεις
Το κύμα κακοκαιρίας έχει φτάσει ήδη και μας αναγκάζει να προσέχουμε στους δρόμους λόγω της έντονης βροχόπτωσης
H ιστορία της Leila De Lima που θέλησε να πολεμήσει τα καρτέλ και βρέθηκε στη φυλακή
Fake News και σeξισμός
Το σκοτεινό μυστικό του Ισραήλ που σοκάρει μέχρι σήμερα
Μία ιστορία που χρονολογείται από την ίδρυση του νεοσύστατου κράτους το 1948
Τι ήταν ο Πανικός του 1819 και πώς μοιάζει εκπληκτικά με την κρίση του σήμερα
Πάντα ζητάμε τελικά, τα ίδια πράγματα
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.