E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιαπωνία: «Χάσε κιλά και θα σου μειώσουμε το ενοίκιο!»

Έτσι λειτουργεί η εταιρεία «Lady Share House B&D»

Δημοσίευση 3/8/2013 | 00:00

Ιαπωνία: «Χάσε κιλά και θα σου μειώσουμε το ενοίκιο!»

Κι όμως, αυτή η τακτική ακολουθείται και αφορά αποκλειστικά γυναίκες.

Μία από τις πιο έξυπνες ιδέες για παροχή κινήτρων σχετικά με την απώλεια βάρους και την ενθάρρυνση για απόκτηση υγιούς βάρους σκέφτηκε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην Ασία.

Αναλυτικά, η εταιρεία «Lady Share House B&D», μια οικιστική μονάδα στην Οσάκα της Ιαπωνίας, απευθυνόμενη αποκλειστικά σε γυναίκες, βασίζεται σε ένα σύμφωνο ενοικίασης, με το οποίο το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται με βάση το κυμαινόμενο βάρος τους! Ήτοι, όσο περισσότερο βάρος χάνουν, τόσο λιγότερο ποσό θα πληρώνουν για το ενοίκιό τους.

Συγκεκριμένα, οι ενοικιάστριες για κάθε κιλό που χάνουν θα πληρώνουν 1.000 γιεν λιγότερα, δηλαδή 7,70 ευρώ. Το ίδιο ποσό θα κληθούν να δώσουν εάν βάλουν ένα κιλό.

Σημειώνεται πως κάθε γραμμάριο που χάνει ή παίρνει κανείς ισοδυναμεί με ένα γεν πάνω ή κάτω από το βασικό μίσθωμα, που ορίζεται από την εταιρεία ως 38.000 γιεν + τα κιλά του ενοικιαστή x 1.000 γιεν ανά διαμέρισμα (π.χ. εάν κάποια γυναίκα είναι 70 κιλά, θα πληρώνει για ενοίκιο 70.000 + 38.000 = 108.000 γιεν).

Στο συγκρότημα επίσης υπάρχει ένας χώρος με εξοπλισμό γυμναστικής, προκειμένου οι ενοικιαστές να ελέγχουν το βάρος τους ή να το μειώσουν. Παρέχονται, δε, μειωμένες τιμές σε προϊόντα ομορφιάς και δωρεάν διαλέξεις σχετικά με τη διαχείριση βάρους.

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως το εν λόγω εγχείρημα πραγματοποιείται στην Ιαπωνία, μια χώρα όπου το 30% των γυναικών στα είκοσί τους είναι ελλιποβαρείς.

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι με τα 7,70 ευρώ στην Ιαπωνία κάποιος μπορεί να αγοράσει μία μπίρα, οπότε μάλλον δεν αποτελεί και τόσο ισχυρό κίνητρο...

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκινεί η Δώρα Χρυσικού για την Γωγώ Μαστροκώστα: «Πονάω σαν να έχασα μια αδελφή»

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Η ηθοποιός που έδωσε μάχη με τον καρκίνο στο παρελθόν προχώρησε σε μία μακροσκελή ανάρτηση για τον θάνατο της Γωγώς Μαστροκώστα

Η Dara πανηγύρισε για τον Σάσα Βεζένκοφ

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Η νικήτρια της Eurovision είχε ευχηθεί στον αστέρα του Ολυμπιακού και μερικές ώρες πριν τον χθεσινό τελικό της Αθήνας

Ζιζέλ Πελικό: Αφού μπόρεσε να ερωτευτεί ξανά, όλα είναι πιθανά

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Μίλησε γι’ αυτό σε ένα φεστιβάλ στην Ουαλία

Συγκλονίζει ο Τραϊανός Δέλλας: «Όσο μακριά και να πετάξεις, η αγάπη μου θα σε φθάνει»

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Ο Τραϊανός Δέλλας από το 2006 μέχρι και σήμερα υπήρξε δίπλα στη Γωγώ Μαστροκώστα σαν φύλακας-άγγελος

YFSF: Ποιος διαγωνιζόμενος ήταν ο νικητής του 6ου επεισοδίου

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Αυτός είναι ο διαγωνιζόμενος που εντυπωσίασε

Νίκος Οικονομόπουλος – Ο εκνευρισμός μπροστά στην κάμερα για την προσωπική του ζωή

E-Daily 3.Left 25.05.2026
«Ποια είναι αυτά τα δημοσιεύματα, για πες μου»