E-Daily

Επαγγέλματα taboo: 10 στρίπερ εξoμολογούνται

«Πολλοί πιστεύουν ότι βρισκόμαστε εκεί παρά τη θέλησή μας»

9/12/2021 | 12:41

@kleoppo / twenty20

Ακόμα και στον Δυτικό κόσμο του 2021 κάποια επαγγέλματα συνεχίζουν και θεωρούνται taboo. Τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις είναι τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο νου όταν θα αντικρίσουμε μια στρίπερ, μια χορεύτρια ή ακόμα και μια τραγουδίστρια σε ένα συνοικιακό μαγαζί.

Αδυνατούμε να ξεχωρίσουμε τον επάγγελμα από τον άνθρωπο, ενώ η πρώτη σκέψη είναι ότι αυτή η γυναίκα «πρέπει να βγάζει λεφτά από την σeξουαλική ηδονή». Κάτι τέτοιο όμως σπάνια ισχύει καθώς τα στερεότυπα μας βασίζονται σε λάθος πρότυπα.

Δέκα γυναίκες, στρίπερ, μίλησαν και εξομολογήθηκαν την καθημερινότητα του επαγγέλματος.

Οι ώρες είναι αρκετά ευέλικτες, αλλά τα χρήματα λίγα

Κατά μέσο όρο, δουλεύω τέσσερις φορές την εβδομάδα. Κερδίζω περίπου 1.000 ευρώ κάθε εβδομάδα – όλα μετρητά στο χέρι. Εκεί δουλεύουν και μερικά κορίτσια, που λαμβάνουν μόνο τον κατώτατο μισθό, αλλά έχουν ασφάλιση. Ωστόσο, συνήθως παίρνουν και κάποια bonus. Και άλλα κορίτσια είναι αυτοαπασχολούμενα. Δεν νομίζω όμως ότι κάποιος από αυτούς καταχωρεί τις πραγματικές του αποδοχές στη φορολογική του δήλωση.

Οι επισκέπτες που συμπεριφέρονται άσχημα διώχνονται

Στο κλαμπ, υπήρχαν κουμπιά βοήθειας στα δωμάτια στον κάτω όροφο. Μόλις κάποιος πατήσει αυτό το κουμπί, το προσωπικό ασφαλείας θα εμφανιστεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στον επάνω όροφο, χρειαζόμασταν απλώς να σηκώσουμε το χέρι μας και να δείξουμε κάποιον, και θα τον πετούσαν έξω. Θα έλεγα ότι μας προσέχουν καλά από το μαγαζί. Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι καλεσμένοι μπορεί να μας συμπεριφέρονται με σεβασμό στην αρχή, αλλά όσο περνάει η ώρα αυτό μπορεί και να αλλάξει και ο σεβασμός να εξασθενήσει. Τότε μας θεωρούν απλώς ένα κομμάτι κρέας.

Δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν

Θεωρητικά, αν είχαμε κάποιο πρόβλημα, μπορούσαμε να πάμε να το συζητήσουμε με το αφεντικό. Μπορούμε να του ζητήσουμε να απαγορεύσει την είσοδο σε κάποια άτομα. Αλλά δεν μπορείς να περιμένεις ψυχολογική υποστήριξη. Υπάρχουν μερικά κορίτσια με προβλήματα ναρκωτικών και αλκοόλ στο κλαμπ, και μένουν μόνα τους. Φυσικά, υπάρχουν προσφορές βοήθειας έξω – αλλά δεν ξέρω πόσο θα τις χρησιμοποιούσαν αυτές οι γυναίκες.

Ως στρίπερ, είσαι συχνά περισσότερα από μια απλή χορεύτρια

Επειδή είχα αγόρι, απέκλεισα γρήγορα το ενδεχόμενο να έρθω σε επαφή με καλεσμένους. Πριν από την σχέση μου, το έκανα με δύο ή τρεις άντρες που τους έβρισκα ελκυστικούς. Μου άρεσαν, οπότε ήθελα να το κάνω. Οι στρίπερ συνήθως κάνουν περισσότερα όμως. Θα έλεγα ότι το 60% των κοριτσιών πήγαιναν τακτικά σε ένα δωμάτιο με άντρες που δεν τους άρεσαν.

Τα ναρκωτικά είναι παντού

Το αλκοόλ παίζει μεγάλο ρόλο σε κάθε περίπτωση. Νομίζω ότι έπινα κάθε μέρα ως στρίπερ – έστω και μόνο επειδή πληρωνόμουν για να το κάνω. Λαμβάνουμε μερίδιο αν πιεί παραπάνω ένας επισκέπτης. Αυτό σημαίνει ότι κερδίζω τα χρήματά μου από αυτό. Και φυσικά, κάνει τη βραδιά πιο ευχάριστη και πιο εύκολη. Υπάρχουν και άλλα ναρκωτικά. Συνήθως μου πρόσφεραν κάτι οι επισκέπτες σχεδόν καθημερινά. Νομίζω ότι πολλοί στρίπερ παίρνουν ναρκωτικά για να μπλοκάρουν όλες τις σκέψεις, για να σταματήσουν να παρατηρούν τι συμβαίνει στον κάτω όροφο. Ακούγεται αρκετά κλισέ, αλλά το ένα οδηγεί στο άλλο. Παίρνετε πολλά χρήματα για να κατεβείτε κάτω σε ένα δωμάτιο, σε αντάλλαγμα για σχετικά λίγη δουλειά. Ταυτόχρονα όμως, αυτή η δουλειά είναι σκληρή και γίνεται πιο εύκολη με τα ναρκωτικά. Τελικά μπορεί να γίνεις εθισμένος. Και μετά πας καλεσμένους στο δωμάτιο για τα ναρκωτικά.

Δεν είναι εύκολο να συζητάς για το επάγγελμά σου

Οι γονείς μου ήταν πολύ εντάξει με το επάγγελμά μου.  Είχα πάει στο κλαμπ με τον μπαμπά μου και είχα παρακολουθήσει χορό μαζί του στο παρελθόν. Τον είχα ρωτήσει μάλιστα «μπαμπά, τι θα έλεγες αν ξεκινούσα να δουλεύω εδώ;». Ωστόσο, οι γονείς των περισσότερων συναδέλφων μου δεν ξέρουν τίποτα, ή απλώς ξέρουν, όπως στην περίπτωσή μου, μόνο λίγα από το τι πραγματικά συμβαίνει. Στους γονείς μου δεν θα άρεσε η αλήθεια.

Δεν θα μπορούσα καν να τους το πω στο νεκροκρέβατό μου. Οι φίλοι μου είχαν ανάμεικτες απόψεις. Όσοι με ήξεραν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεν εξεπλάγησαν πολύ γιατί ήμουν πάντα εξωστρεφής. Μερικοί από αυτούς όμως το θεωρούν επικίνδυνο ή φθηνό.

Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι το κάνουμε παρά τη θέλησή μας

Με ρωτάνε πολύ συχνά αν βρίσκομαι εδώ με τη δική μου βούληση ή αν με αναγκάζουν. Ή αν οι γονείς μου ξέρουν τι κάνω. Επίσης με έχουν ρωτήσει συχνά αν σπουδάζω. Όποτε απάντησα "Όχι", μου λένε, "Γιατί όχι; Είσαι πολύ καλύτερη από αυτό. Μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα από αυτό εδώ!" Κανείς δεν πιστεύει ποτέ ότι μου αρέσει να το κάνω — να διασκεδάζω, να κερδίζω καλά χρήματα, να έχω εξαιρετικά ευέλικτα ωράρια και να απολαμβάνω το γδύσιμο μπροστά σε άλλους. Αυτή η δουλειά έχει ένα στίγμα, που το βρίσκω λίγο ντροπή.

Εμείς αποφασίζουμε αν θα πάμε με κάποιον

Είναι πάντα δική μου απόφαση τι θα κάνω και τι όχι. Το τι θέλει ο άντρας συζητείται εκ των προτέρων. Εξάλλου η τιμή εξαρτάται από αυτό. Γενικά, οι πελάτες θέλουν κανονικό σeξ ή στοματικό. Πράγματα όπως το πρωκτικο σeξ ή κάτι τέτοιο είναι αρκετά σπάνια. Μου το έχουν ζητήσει δύο ή τρεις φορές, αλλά αυτό είναι ένα από τα πράγματα που δεν κάνω. Το φιλί συνήθως δεν επιτρέπεται. Ωστόσο, μια φίλη μου είχε έναν τακτικό επισκέπτη που ερχόταν περίπου δύο φορές την εβδομάδα. Οι δυο τους έβλεπαν ο ένας τον άλλον πιο συχνά από κάποιους ανθρώπους σε σχέσεις εξ αποστάσεως. Αποσύρονταν σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο για να πιουν κάτι και θα φιλιόντουσαν κι εκεί.

Οι άντρες πηγαίνουν σε στριπτιτζάδικα για να βιώσουν επίσης στοργή, είτε πρόκειται για σωματική αγάπη είτε για την προσοχή μιας γυναίκας.

Συνήθως δεν κάνεις αυτό το επάγγελμα για πολλά χρόνια

Η μεγαλύτερη χορεύτρια στο κλαμπ είναι 38 ετών. Το κάνει εδώ και χρόνια. Πάντα μιλούσε για το πόσα περισσότερα χρήματα κέρδισαν πριν από 15-20 χρόνια. Υπάρχει και μια 35χρονη. Και μετά έρχονται τα κορίτσια που είναι περίπου 28 ή 29 ετών. Θα έλεγα ότι τα κορίτσια το κάνουν γενικά κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, άρα για τέσσερα έως πέντε χρόνια το πολύ. Κάποιοι έχουν και άλλη δουλειά ως κύρια. Μόλις φτάνουν τα 30 όμως, οι περισσότερες γυναίκες είναι σε σχέση ή έχουν παιδιά και γενικά σταματούν.

Αν σου αρέσει, πρόκειται για ένα υπέροχο επάγγελμα

Αν μπορείς να πεις ότι είσαι δυνατός και γεμάτος αυτοπεποίθηση, νιώθεις καλά με το σώμα σου και δεν αφήνεις άλλους να σε επηρεάσουν, τότε σίγουρα θα σου συνιστούσα αυτή τη δουλειά. Ξεκίνησα λίγο πριν κλείσω τα 19 μου εγώ. Θα το συνιστούσα σε κορίτσια μόνο μετά τα 20. Επιπλέον, θα συμβούλευα επίσης κανέναν να μην δουλεύει πολύ. Πρέπει να προσέχετε για να μην χάσετε τον έλεγχο της πραγματικότητας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς η κλιματική κρίση μεγαλώνει την ανισότητα των φύλων

Νέα Εποχή 23.06.2024
Οι γυναίκες και τα κορίτσια περνούν ακόμα πιο δύσκολα

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Stories 23.06.2024
Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Ποια είναι η σιωπηλή γενιά: Zoυν ανάμεσά μας

Νέα Εποχή 23.06.2024
Τα Χρόνια Γέννησης της Σιωπηλής Γενιάς

Η απίστευτη ιστορία της νταντάς που έμεινε έγκυος από το παιδί που πρόσεχε

Stories 23.06.2024
Από τις ιστορίες που δεν μπορείς να πιστέψεις

Γιατί το @ το λέμε «παπάκι»;

Νέα Εποχή 23.06.2024
Η μόνη εξήγηση που υπάρχει στο διαδίκτυο

Όταν ο Τίτο έγραψε στον Στάλιν να σταματήσει να στέλνει δολοφόνους

Ιστορικά 23.06.2024
«Σταμάτα να στέλνεις ανθρώπους να με σκοτώσουν...»

Οι 3 κυριότεροι τρόποι που το Εγώ σαμποτάρει την ψυχική μας ηρεμία

Απόψεις Χτες
Οι δύσκολες έννοιες που είναι επίσης σύσκολο να καταλάβουμε

Ο Έλληνας ηθοποιός που είχε υποδυθεί τον εραστή της Ντάριλ Χάνα

Stories Προχτές
Η συμμετοχή του σε ταινία του Χόλιγουντ το 1982