E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Για φοροδιαφυγή κατηγορείται η Ναόμι Κάμπελ

Και η φιλανθρωπική της οργάνωση «Fashion for Relief»

Δημοσίευση 30/11/2021 | 16:51

Για φοροδιαφυγή κατηγορείται η Ναόμι Κάμπελ

Tεράστια οικονομικά ποσά μεταφέρονται ανά διαστήματα από τον λογαριασμό της οργάνωσης τόσο σε άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όσο και στους λογαριασμούς των τριών διαχειριστών


Ανησυχία επικρατεί γύρω από τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ναόμι Κάμπελ, καθώς λέγεται πως το παγκοσμίου φήμης μοντέλο έχει κάνει αρκετές... παραβάσεις.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Επιτροπή Φιλανθρωπίας ερευνά αυτό το διάστημα όλα τα οικονομικά στοιχεία και τις κινήσεις του ιδρύματος «Fashion for Relief», που διαχειρίζεται η Ναόμι Κάμπελ με την Μπιάνκα Χέλμιχ και την Βερόνικα Σίλβια Γουίνγκ Γουάι, καθώς μετά από έναν τυπικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων, αποδείχθηκε πως δεν είχε κατατεθεί στο κράτος η ετήσια οικονομική αναφορά.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το μοντέλο και οι συνεργάτες τους μάλλον, δεν έχουν πράξει όλα τα νόμιμα και «κατηγορούνται» για φοροδιαφυγή.

Αν και το ίδρυμα λειτουργεί ήδη από το 2005 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και διακρίσεων, αποδεικνύεται πως ίσως τελικά, δεν κάνει πράξη όσα υπόσχεται.

«Θέλουμε να ερευνήσουμε αν οι διαχειριστές του ιδρύματος έχουν ασκήσει ορθά τα νομικά τους καθήκοντα και ευθύνες βάσει της φιλανθρωπικής νομοθεσίας», αναφέρει σε δήλωσή του εκπρόσωπος της Επιτροπής. Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μητρώο της Επιτροπής Φιλανθρωπίας, οι λογαριασμοί του ιδρύματος για το 2020 έχουν καθυστερήσει περισσότερο από 178 ημέρες.

Τεράστια οικονομικά ποσά μεταφέρονται ανά διαστήματα από την οργάνωση τόσο σε άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όσο και στους λογαριασμούς των τριών διαχειριστών. Για τον λόγο αυτό, η Επιτροπή Φιλανθρωπίας καλείται να διασταυρώσει αν τα ποσά αυτά τελικά, προορίζονται για τον σκοπό που διαφημίζει το «Fashion for Relief».

Σύμφωνα με λογαριασμούς του ιδρύματος, για το 2020 συγκεντρώθηκαν περίπου 1.722.000 λίρες, εκ των οποίων μόλις 5.515 δόθηκαν για καλούς σκοπούς. Τα υπόλοιπα χρήματα διατέθηκαν για την οργάνωση μίας φιλανθρωπικής εκδήλωσης και την πληρωμή των δημοσίων σχέσεων.

Μάλιστα, σε περίπτωση που αποδειχθεί κακή διαχείριση των οικονομικών ή κάποια φοροδιαφυγή, η Επιτροπή έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει όχι μόνο να κλείσει οριστικά η φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά και να απαγορευτεί στο εξής στις ιδιοκτήτριες να κατέχουν διευθυντικές θέσεις.

Τέλος, αναφέρεται πως η βρετανική αρχή βρίσκεται ήδη από την προηγούμενη χρονιά σε συζητήσεις με το φιλανθρωπικό ίδρυμα, καθώς από τότε είχαν προκύψει προβλήματα στους οικονομικούς ελέγχους. Μάλιστα, το είχαν χαρακτηρίσει ως «μια σειρά από ανησυχίες για τις οικονομικές ρυθμίσεις της εταιρείας», συμπεριλαμβανομένης της καθυστερημένης υποβολής των οικονομικών λογαριασμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες