E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η κίνηση που θα είχε σώσει θείο και ανιψιό στην Κρήτη

Πώς έγινε η τραγωδία

Δημοσίευση 19/11/2021 | 13:10

Η κίνηση που θα είχε σώσει θείο και ανιψιό στην Κρήτη

Μια ασύλληπτη τραγωδία με δύο νεκρούς, τον 50χρονο θείο και τον 16χρονο ανιψιό, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Αγία Βαρβάρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι δύο συγγενείς βρήκαν τραγικό θάνατο σε μια δεξαμενή μούστου, την οποία προσπάθησαν να καθαρίσουν, οι αναθυμιάσεις όμως ήταν τόσο έντονες που δυστυχώς οι δύο έσβησαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι δυο τους πήγαν να καθαρίσουν μια δεξαμενή, μέσα στην οποία υπήρχε κρασί. Έκαναν τη μετάγγιση σε άλλη δεξαμενή και στη συνέχεια επιχείρησαν να την καθαρίσουν από τη λάσπη η οποία είχε κατακαθίσει. Ο 16χρονος μπήκε μέσα στη δεξαμενή και δυστυχώς οι αναθυμιάσεις του προκάλεσαν λιποθυμικό επεισόδιο.

Ο θείος αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, φώναξε για βοήθεια και ταυτόχρονα μπήκε και εκείνος στη δεξαμενή για να βοηθήσει τον ανιψιό του. Δυστυχώς όμως και για εκείνον ήταν θέμα λίγων λεπτών, καθώς ήταν τόσο έντονες οι αναθυμιάσεις που δυστυχώς οι δύο έσβησαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Ευτυχώς δεν επιχείρησε κανένας άλλος από όσους έσπευσαν να δουν τι συμβαίνουν να μπει στη δεξαμενή, γιατί θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερα θύματα. Αυτό που επιχείρησαν ήταν να κόψουν τον πάτο της δεξαμενής για να βγάλουν τα θύματα, όμως ήταν πλέον πολύ αργά.

Αν είχαν ρίξει λίγο νερό στη δεξαμενή θα είχαν σωθεί

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς νομού Ηρακλείου, Τάσος Βρέντζος, δήλωσε στην ΕΡΤ πως η ρίψη νερού στη δεξαμενή πριν από τον καθαρισμό της, θα ήταν αρκετή για να αποτρέψει το χαμό των δύο ανθρώπων. Διευκρίνισε ακόμη ότι ο 50χρονος δεν είχε καμία σχέση με την παραγωγή τσικουδιάς και πως όλα συνέβησαν σε αποθήκη.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρέντζος, στη «λάσπη» η ζύμωση συνεχιζόταν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες αναθυμιάσεις και καθώς η δεξαμενή ήταν κλειστή, υπήρχε διοξείδιο του άνθρακα. «Τρία με τέσσερα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να χάσει κανείς τις αισθήσεις του, να πέσει σε κωματώδη κατάσταση και να πάθει ασφυξία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος απέδωσε σε άγνοια το τραγικό περιστατικό. Όσοι ξέρουν, γνωρίζουν ότι πριν από το καθάρισμα, για να σταματήσει η ζύμωση και να μην υπάρχουν αναθυμιάσεις, χρειάζεται να πέσει νερό στη δεξαμενή. Αυτό, όπως είπε, θα ήταν αρκετό για να σωθούν οι δύο ζωές.

Ο κ. Βρέντζος χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το να ανατίθενται τέτοιες δουλειές σε ανηλίκους, ενώ συνέστησε σε ανάλογες περιπτώσεις και αφού προηγηθεί η ρίψη νερού, η άντληση της λάσπης να γίνεται με μοτέρ και μετά να ακολουθεί το πλύσιμο.

Σήμερα στις 15:000 το μεσημέρι κηδεύονται και τα δύο θύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Ελλάδα 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει