E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η κίνηση που θα είχε σώσει θείο και ανιψιό στην Κρήτη

Πώς έγινε η τραγωδία

Δημοσίευση 19/11/2021 | 13:10

Η κίνηση που θα είχε σώσει θείο και ανιψιό στην Κρήτη

Μια ασύλληπτη τραγωδία με δύο νεκρούς, τον 50χρονο θείο και τον 16χρονο ανιψιό, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Αγία Βαρβάρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι δύο συγγενείς βρήκαν τραγικό θάνατο σε μια δεξαμενή μούστου, την οποία προσπάθησαν να καθαρίσουν, οι αναθυμιάσεις όμως ήταν τόσο έντονες που δυστυχώς οι δύο έσβησαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι δυο τους πήγαν να καθαρίσουν μια δεξαμενή, μέσα στην οποία υπήρχε κρασί. Έκαναν τη μετάγγιση σε άλλη δεξαμενή και στη συνέχεια επιχείρησαν να την καθαρίσουν από τη λάσπη η οποία είχε κατακαθίσει. Ο 16χρονος μπήκε μέσα στη δεξαμενή και δυστυχώς οι αναθυμιάσεις του προκάλεσαν λιποθυμικό επεισόδιο.

Ο θείος αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, φώναξε για βοήθεια και ταυτόχρονα μπήκε και εκείνος στη δεξαμενή για να βοηθήσει τον ανιψιό του. Δυστυχώς όμως και για εκείνον ήταν θέμα λίγων λεπτών, καθώς ήταν τόσο έντονες οι αναθυμιάσεις που δυστυχώς οι δύο έσβησαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Ευτυχώς δεν επιχείρησε κανένας άλλος από όσους έσπευσαν να δουν τι συμβαίνουν να μπει στη δεξαμενή, γιατί θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερα θύματα. Αυτό που επιχείρησαν ήταν να κόψουν τον πάτο της δεξαμενής για να βγάλουν τα θύματα, όμως ήταν πλέον πολύ αργά.

Αν είχαν ρίξει λίγο νερό στη δεξαμενή θα είχαν σωθεί

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς νομού Ηρακλείου, Τάσος Βρέντζος, δήλωσε στην ΕΡΤ πως η ρίψη νερού στη δεξαμενή πριν από τον καθαρισμό της, θα ήταν αρκετή για να αποτρέψει το χαμό των δύο ανθρώπων. Διευκρίνισε ακόμη ότι ο 50χρονος δεν είχε καμία σχέση με την παραγωγή τσικουδιάς και πως όλα συνέβησαν σε αποθήκη.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρέντζος, στη «λάσπη» η ζύμωση συνεχιζόταν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες αναθυμιάσεις και καθώς η δεξαμενή ήταν κλειστή, υπήρχε διοξείδιο του άνθρακα. «Τρία με τέσσερα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να χάσει κανείς τις αισθήσεις του, να πέσει σε κωματώδη κατάσταση και να πάθει ασφυξία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος απέδωσε σε άγνοια το τραγικό περιστατικό. Όσοι ξέρουν, γνωρίζουν ότι πριν από το καθάρισμα, για να σταματήσει η ζύμωση και να μην υπάρχουν αναθυμιάσεις, χρειάζεται να πέσει νερό στη δεξαμενή. Αυτό, όπως είπε, θα ήταν αρκετό για να σωθούν οι δύο ζωές.

Ο κ. Βρέντζος χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το να ανατίθενται τέτοιες δουλειές σε ανηλίκους, ενώ συνέστησε σε ανάλογες περιπτώσεις και αφού προηγηθεί η ρίψη νερού, η άντληση της λάσπης να γίνεται με μοτέρ και μετά να ακολουθεί το πλύσιμο.

Σήμερα στις 15:000 το μεσημέρι κηδεύονται και τα δύο θύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σπάνιο θέαμα: Ανεμοστρόβιλος περνά μέσα από ουράνιο τόξο στη Νεμπράσκα

Κόσμος 19.06.2025
Ο ανεμοστρόβιλος φέρεται να παρέμεινε στο έδαφος για περίπου μισή ώρα

Αναγνωρίστηκε από την αδελφή της η ανήλικη, θύμα ξυλοδαρμού στο βίντεο της οργής: Καταφεύγει στη δικαιοσύνη

Ελλάδα 19.06.2025
Η αδελφή του θύματος αποκάλυψε πως υπήρχαν υποψίες ότι το κορίτσι έπεφτε θύμα bullying αλλά δεν είχε μιλήσει σε κανέναν

Ξεκινάει ο νέος αυτοκινητόδρομος στη Βόρεια Ελλάδα ‑ Ποια πόλη θα συνδέει με Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 19.06.2025
Εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του 2025 θα έχει αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου

Το 52% δεν θα κάνει διακοπές το καλοκαίρι

Οικονομία 19.06.2025
Σπίτια φίλων η Νο1 επιλογή, πόσες ημέρες

Το Ιράν σφυροκοπά το Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους: Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο

Κόσμος 19.06.2025
Αναφορές για τραυματίες και σοβαρά πλήγματα

Εντοπίστηκαν στην Ηλεία οι γονείς που παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 19.06.2025
Η οικογένεια βρίσκεται επί του παρόντος μαζί με όλα της τα παιδιά στο Α.Τ Βουπρασίας

ΕΦΚΑ: Ποιες οφειλές διαγράφονται αυτόματα ‑ Υπό ποιες προϋποθέσεις

Οικονομία 19.06.2025
Σε ισχύ είναι πλέον η 10ετής παραγραφή των μη βεβαιωμένων οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ

Επίθεση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: «Τολμά να μιλάει εκείνος που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»

Ελλάδα Χτες
Ο Γκιντεόν Σάαρ δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο και παρομοίασε με τον Αδόλφο Χίτλερ

Στο 1,80 ευρώ η αμόλυβδη από το Σάββατο, λέει ο πρόεδρος Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής

Οικονομία Χτες
Τα διυλιστήρια θα προχωρήσουν αύριο στην πρώτη μεγάλη αύξηση που θα αποτυπώνει στην εγχώρια αγορά την κρίση της Μέσης Ανατολής

Σοκάρει ο πατέρας του 28χρονου που έδειρε υπάλληλο καθαριότητας – «Θα μου πάνε φυλακή τον γιο για 2 ψιλομπουνιές;»

Ελλάδα Χτες
«Έχει δίκιο ο άνθρωπος, αλλά αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα, θα τον πάνε τσάμπα φυλακή, δεν σκότωσε, δεν έβγαλε όπλο ή μαχαίρι, το παιδί είναι νευρικό, δεν είναι εγκληματίας, θα μου το καταστρέψετε»