Δείτε την Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν πριν από 2.000 χρόνια
Οι εικόνες «κόβουν» την ανάσα
Δημοσίευση 10/11/2021 | 16:05

«Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» είναι ο τίτλος του έργου που δημιούργησαν το υπουργείο Πολιτισμού και η Microsoft. Η τεχνητή νοημοσύνη αποκαθιστά ψηφιακά τον αρχαιολογικό χώρο και μπορούμε να τον δούμε όπως ήταν πριν από 2.000 χρόνια.
Το έργο ψηφιακής αναβίωσης επιτρέπει στους θεατές σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια με μια συναρπαστική εμπειρία μέσω διαδραστικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μίας εμπειρίας μέσω υπολογιστή, καθώς και της έκθεσης του Microsoft HoloLens 2, που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών.
Το έργο αποκαθιστά ψηφιακά 27 μνημεία στο χώρο, μεταξύ αυτών, το Στάδιο, τους ναούς του Δία και της Ήρας, το εργαστήριο του Φειδία.
Οι εικόνες «κόβουν» την ανάσα
Αυτά τα μνημεία επέζησαν χιλιάδων ετών από καιρικές συνθήκες, πολέμους, σεισμούς και αλλαγών που επέφερε διαδοχικά ο χρόνος, και χρειάζονται ψηφιακή συντήρηση για να διασφαλιστεί ότι όλα τα στοιχεία της πλούσιας ιστορίας και των κοινών αξιών, τις οποίες εκπέμπουν τα μνημεία, θα παραδοθούν στις μελλοντικές γενιές.
Μπορείτε να δείτε την εμπειρία στο olympiacommongrounds.gr και να κατεβάσετε την εφαρμογή για iOS και Android από εδώ από το κινητό τηλέφωνο.
Τι αποκαλύπτει έρευνα στο αρχαιότερο DNA της Αιγύπτου
Νόμιζε πως ήταν ο Ιησούς – Τώρα θα περάσει 12 χρόνια στη φυλακή
Γιατί οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα;
Τουριστική «καταστροφή» στη Σαντορίνη: «Ο Μάιος ήταν απελπιστικά κακός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 04.07.2025
Βαλκάνιοι τουρίστες: «Φαγητά σε ταπεράκια και γεμάτα αμάξια» ‑ Η νέα πραγματικότητα στα νησιά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 04.07.2025