E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

GrandDishes: Ένα προφίλ στο instagram αφιερωμένο στις γιαγιάδες όλου του κόσμου

Γιαγιάδες από την Κούβα, την Κροατία, την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 1/11/2021 | 14:29

GrandDishes: Ένα προφίλ στο instagram αφιερωμένο στις γιαγιάδες όλου του κόσμου

Είναι κάποιες φορές που ένα προφίλ στο instagram έχει μια θεματική που τραβάει αμέσως την προσοχή σου. Σε μαγνητίζει με τις εικόνες του, διαβάζεις τις λεζάντες και σε κερδίζουν και θες να μάθεις τι παραπάνω υπάρχει πίσω από αυτό το προφίλ! 

Έτσι ακριβώς συμβαίνει, αν πέσεις πάνω στο GrandDishes. Ένα προφίλ αφιερωμένο στις γιαγιάδες όλου του κόσμου και στα υπέροχα φαγητά τους. Για την ακρίβεια, το προφίλ αυτό είναι στην ουσία το προφίλ ενός βιβλίου. Ενός βιβλίου βραβευμένου και ενός copncept που πραγματικά το αγαπάς από το πρώτο λεπτό! 

Ας τα πάρουμε όμως απ 'την αρχή. Η Αναστασία Μίαρη, είναι μια δημοσιογράφος με καταγωγή από την Κέρκυρα. Είναι το μυαλό πίσω από αυτό το βιβλίο. Είναι η γυναίκα, που ένα απόγευμα πέταξε από το Λονδίνο όπου έμενε μόνιμα, στην Κέρκυρα με σκοπό να μαθητεύσει μαγειρικά, δίπλα στην αγαπημένη της Γιαγιά.

Ακολούθησαν και δυο φίλες της που είναι και αυτές κομμάτι αυτού του όμορφου πρότζεκτ! Η Iska και η Ella. Και η ιδέα του βιβλίου πως γεννήθηκε; 

«Ξεκίνησε με τη γιαγιά μου, φυσικά! Μαγειρεύει καλύτερα από όλη την οικογένεια μου και έχει τόσες πολλές ιστορίες που ξεκίνησα να της σημειώνω και να μαγειρεύω μαζί της, προσπαθώντας να μάθω τα παραδοσιακά γεύματα της Κέρκυρας. Τη φωτογράφησα ενώ βρισκόμουν σε διακοπές στην Κέρκυρα και μετά αποφάσισα ότι οι φωτογραφίες ήταν τόσο όμορφες, που θα έπρεπε να γίνουν βιβλίο. Όταν άλλα άτομα είδαν τις φωτογραφίες, άρχισαν να μου στέλνουν τις δικές τους γιαγιάδες. Και έτσι το βιβλίο γεννήθηκε» μας λέει η Αναστασία. 

Στο βιβλίο, που δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο μαγειρικής, μπορεί κάποιος να καμαρώσει 70 γιαγιάδες με τις ιστορίες τους, τις συνταγές τους αλλά και λίγα πράγματα από την καθημερινότητά τους. Επίσης, υπάρχει και μια «βιβλιοστήλη» με όνομα grandma dedications, όπου διάσημοι σεφ όπως οι Francis Mallmann, Anna Jones και Enrique Olvera μοιράζονται ένα πιάτο από τη δική τους γιαγιά!

Ιστορίες από την Τζαμάικα μέχρι τη Σαρδηνία και ξεδιπλώνονται σε ένα photo book που θα σε κάνει να αγαπήσεις περισσότερο τις γιαγιάδες όλου του κόσμου! Στο instagram προφιλ επίσης, θα βρεις εκπληκτικές αναρτήσεις με inside info για τη δημιουργία των συνταγών και σε κάποια από αυτά ίσως να συγκινηθείς! 

Ρωτάμε την Αναστασία, τι της γράφουν στο instagram όσοι πέφτουν πάνω στο προφιλ αυτό «θελουν ένα δεύτερο βιβλίο με γιαγιάδες Ελληνίδες μονό! Λένε ότι τους θυμίζει τις δίκες τους γιαγιάδες και μου στέλνουν φώτος και ιστορίες.» Έχουμε περιέργεια να δούμε αν θα το πράξει και μας λέει ότι έχει ήδη αρχίσει το δεύτερο! 

Ευχόμαστε να είναι τόσο όμορφο όσο αυτό, να έχει τόσο συναρπαστικές εικόνες και τη μαγειρική τεχνογνωσία από περισσότερες γιαγιάδες!

Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε εδώ 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από φτώχεια και πείνα στις μεγαλύτερες γκαλερί του κόσμου: Το θαύμα της γυναίκας που τόλμησε στα 78

Πρόσωπα 02.01.2026
Ξεκίνησε στα 78, θριάμβευσε στα 90, έζησε μέχρι τα 101: η πιο δυνατή υπενθύμιση ότι ποτέ δεν είναι αργά

King Kazu: Ο άνθρωπος που νίκησε τον χρόνο υπογράφει το 40ό του επαγγελματικό συμβόλαιο!

Αθλητισμός 02.01.2026
Στα 59 του χρόνια, ο αειθαλής Kazuyoshi Miura αποδεικνύει ότι το πάθος δεν έχει ημερομηνία λήξης, συνεχίζοντας το ποδοσφαιρικό του παραμύθι στη Fukushima United.

Γιατί όλοι μιλάνε για το Soft Life; Το trend που φέρνει ηρεμία στην καθημερινότητα

Νέα Εποχή Χτες
7 βήματα για να μπεις κι εσύ στη νέα, ήρεμη εποχή της ζωής σου

Ο κανόνας ‑ παγίδα που κρίνει τη ζωή σου στη φυλακή ‑ όπως τον εξήγησε ο πιο σκληρός άντρας του Χόλιγουντ

Πρόσωπα Χτες
Ο Ντάνι Τρέχο δεν είναι απλώς ένας σκληροτράχηλος κινηματογραφικός ήρωας

Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories Χτες
Χαρές, δυσκολίες και προσαρμογή σε μια νέα πραγματικότητα

Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας αλλάζει: Τι να περιμένουμε

Stories Χτες
Tα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα συναντήσουν τους περισσότερους από τους προπάππους τους, αλλά δεν θα έχουν πολλά αδέρφια ή ξαδέρφια και περισσότερες γυναίκες θα πεθάνουν μόνες

Η μέρα που εξαφανίστηκε: Η χώρα που ... πήδηξε από τις 29 στις 31 Δεκεμβρίου!

Νέα Εποχή Προχτές
Όταν μια χώρα άλλαξε ζώνη ώρας και πέρασε στην επόμενη μέρα χωρίς να τη ζήσει

Πού σε πάει η μικρότερη γέφυρα του κόσμου; Σε άλλη χώρα!

Stories Προχτές
Περπατάς δύο βήματα και είσαι αλλού