E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Ταλιμπάν της χτύπησαν την πόρτα τρεις φορές. Την τέταρτη την σκότωσαν

Η μητέρα των τεσσάρων παιδιών πέθανε από τα χτυπήματα

Δημοσίευση 18/8/2021 | 12:51

Οι Ταλιμπάν της χτύπησαν την πόρτα τρεις φορές. Την τέταρτη την σκότωσαν

Η Najia ήταν στο σπίτι της με τους τρεις νεαρούς γιους της και την κόρη της, σε ένα μικρό χωριό στο βόρειο Αφγανιστάν, όταν Ταλιμπάν μουτζαχεντίν χτύπησαν την πόρτα της.

Η κόρη της Najia, η 25χρονη Manizha, ήξερε ότι θα έρθουν – η μητέρα της της είχε πει ότι είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο τις προηγούμενες τρεις ημέρες, απαιτώντας να μαγειρέψει και για τους 15 άνδρες.

«Η μαμά μου τους είπε ‘είμαι φτωχή, πώς να σας μαγειρέψω;», θυμάται η Manizha. «(Οι Ταλιμπάν) άρχισαν να τη χτυπούν. Η μητέρα μου κατέρρευσε, και τότε τη χτύπησαν με τα όπλα τους – ήταν AK47».

Η Manizha λέει ότι τους φώναξε να σταματήσουν. Εκείνοι σίγησαν για ένα λεπτό και ύστερα πέταξαν μία χειροβομβίδα στο άλλο δωμάτιο και τράπηκαν σε φυγή μόλις οι φλόγες εξαπλώθηκαν, προσθέτει.

Η μητέρα των τεσσάρων παιδιών πέθανε από τα χτυπήματα.

Η φονική επίθεση της 12 Ιουλίου στο σπίτι της Najia στην επαρχία Φαριάμπ ήταν μια ανατριχιαστική προεπισκόπηση της απειλής που αντιμετωπίζουν τώρα οι γυναίκες σε όλο το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Καμπούλ από τους Ταλιμπάν. Το CNNi χρησιμοποίησε ψευδώνυμα για τις Najia και Manizha για να προστατεύσει την ταυτότητά τους για λόγους ασφαλείας.

Μέσα σε 10 ημέρες, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν δεκάδες επαρχιακές πρωτεύουσες που μετά την αποχώρηση των αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων έμειναν ευάλωτες .

Η ταχύτητα της προέλασης των μαχητών αιφνιδίασε τους ντόπιους.

Κάποιες γυναίκες δήλωσαν ότι δεν είχαν χρόνο να αγοράσουν μπούρκα για να συμμορφωθούν με τους κανόνες των Ταλιμπάν ότι οι γυναίκες πρέπει να καλύπτονται και να συνοδεύονται από έναν άντρα συγγενή τους όταν βγαίνουν από το σπίτι.

Για τις γυναίκες του Αφγανιστάν, το υφασμάτινο ρούχο αντιπροσωπεύει την ξαφνική και καταστροφική απώλεια δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν σε διάστημα 20 ετών - το δικαίωμα στην εργασία, τη μελέτη, τη μετακίνηση και ακόμη και την ειρήνη – δικαιώματα που φοβούνται ότι δεν θα ξανακερδηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Μεγάλες αλλαγές έχει το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιού που έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες.

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Ελλάδα 05.01.2026
Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Ελλάδα 05.01.2026
Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προχωρούν σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Γενάρη

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)