E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στον αέρα όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που θα κάλυπτε η ΕΡΤ

Μπερδεμένο κουβάρι

Δημοσίευση 18/6/2013 | 00:00

Στον αέρα όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που θα κάλυπτε η ΕΡΤ

Ένα μπερδεμένο κουβάρι αποτελούν τα αθλητικά δικαιώματα που έχει στην ιδιοκτησία της η ΕΡΤ. Το υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε την κεντρική διαχείρισή τους, παραχωρώντας έναντι τιμήματος –που δεν ανακοινώθηκε– στον ΣΚΑΪ τον αγώνα Ολυμπιακού–Παναθηναϊκού, στον οποίο η πράσινη ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Α1 μπάσκετ, αλλά και το Confederations Cup.

Η ΕΡΤ είχε πληρώσει για τα δικαιώματα και είχε εξασφαλίσει διαφήμιση και ουδείς γνωρίζει ποιος είναι ο τελικός απολογισμός. Και μπορεί η παραχώρησή τους να συνέπεσε με τη διεξαγωγή τους, όμως από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα με τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχει μπροστά της η ΕΡΤ.

Το μεγάλο ζήτημα είναι οι αγώνες του Champions League, για τους οποίους στις 5 Ιουλίου η ΕΡΤ καλείται να πληρώσει την πρώτη δόση της περιόδου 2013–14 για τη μετάδοση των αγώνων των ευρωπαϊκών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

Πριν από την απόφαση για τη διάλυση της ΕΡΤ, η διοίκηση εξέταζε το ενδεχόμενο προσφυγής σε διαιτησία στα ελβετικά δικαστήρια, με στόχο τη μείωση του τιμήματος των 32,4 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια.

Υπάρχει ακόμη η πρόσφατη συμφωνία με ένα ακόμη διεθνή οργανισμό, τη FIBA, για τη μετάδοση του Eurobasket 2013, του Mundobasket 2014 και του Eurobasket 2015, έναντι ποσού 4 εκατ. ευρώ, κερδίζοντας τη μάχη από την κοινοπραξία ΟΤΕ–ΑΝΤ1.

Ακόμη, η ΕΡΤ είχε αναλάβει τη μετάδοση των αγώνων ν της Α1 μπάσκετ, πλην του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, και πλέον υπάρχουν σκέψεις στον ΟΤΕ TV να διεκδικήσει τις μικρές ομάδες.

Ερώτημα υπάρχει ακόμη και για τη Formula 1, το βάρος της οποίας δεν μπορούσε να σηκώσει πλέον ο Alpha.

Η ΕΡΤ χρηματοδοτούσε τη μετάδοση των αγώνων από το ανταποδοτικό τέλος, προσφέροντας μεταδόσεις και σε Υψηλή Ευκρίνεια, όπως και η Νova. Οι συμφωνίες γίνονταν με δεδομένη την κερδοφορία της ΕΡΤ και τη μείωση του κόστους λειτουργίας της.

To 2012 από τη μετάδοση του Champions League, του Euro 2012 και των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου είχε καθαρά έσοδα από διαφημίσεις ύψους 7.953.831 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στράτος Τζώρτζογλου: Έμαθε από το «Πρωινό» τη νέα σχέση της Σοφίας Μαριόλα – Η αντίδρασή του

Tabloid 02.04.2026
Ποιος είναι ο άνδρας που έκλεψε την καρδιά στη Σοφία Μαριόλα;

Συγκίνησε ο Χρήστος Μάστορας για την Μαρινέλλα: «Έχω υπάρξει πιο κοντά απ` ότι νομίζετε στην ψυχή της»

Tabloid 02.04.2026
Για την απώλεια της Μαρινέλλας μίλησε ο Χρήστος Μάστορας σε εμφάνισή του στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ

Ιωάννα Τούνη: Η γιορτή μετά την καταδίκη ‑ H στήριξη του Δημήτρη Αλεξάνδρου

Tabloid 02.04.2026
Οι πανηγυρισμοί, τα δάκρυα χαράς και η αποθέωση από χιλιάδες followers!

Η Lizzo έκανε πρώτη φορά σeξ στα 30 της: Περίμενε να κερδίσει το πρώτο της Grammy

Social Χτες
Η τραγουδίστρια δήλωσε πως έχασε την παρθενία της το 2020, μετά τη νίκη της στα μουσικά βραβεία

Μαρινέλλα: Οι παρουσίες στην ταφή και στο τραπέζι που έγινε σπίτι της – «Όλα ήταν όπως θα ήθελε»

Tabloid Χτες
Η Μαίρη Αυγερινοπούλου, στενή φίλη και συνεργάτιδα της Μαρινέλλας, αποκάλυψε όλα όσα συνέβησαν στο σπίτι μετά την ταφή της αξέχαστης ερμηνεύτριας

Viral βίντεο από την Κίνα: Κοριτσάκι «κρατά όμηρο» τον αδελφό της με πλαστικό όπλο για να πάρει καραμέλες

Social Χτες
Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό σχολίων

Ιωάννα Τούνη: «Ζητώ δικαίωση, θέλω να λάμψει η αλήθεια»

Tabloid Χτες
«Είναι οξύμωρο που είναι Πρωταπριλιά η ημέρα της απόφασης, εύχομαι ότι δεν θα υπάρξουν ψέμματα», πρόσθεσε η γνωστή influencer