E-Daily

Έτσι αποφεύγει τις απόπειρες δηλητηρίασης η Βασίλλισα Ελισάβετ

Πωε διαχειρίζονται αυτά τα περιστατικά στο παλάτι;

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

24/5/2021 | 21:46

Photo via iPop.gr

Φαίνεται ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει βρει έναν πολύ έξυπνο τρόπο για να μην παθαίνει τροφικές δηλητηριάσεις, όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό. 

Πριν ξεκινήσει η πανδημία του κορωνοιού, η ίδια δεχόταν ένα σωρό καλεσμένους στο παλάτι της, όπως αρχηγούς άλλων χωρών, αξιωματούχες και κάποιους αριστοκράτες της Βρετανίας. Αν κάποιος ήθελε  να της ρίξει κάτι στο φαγητό με σκοπό να την σκοτώσει, ήταν λοιπόν πολύ εύκολο. Όμως βρέθηκε ένα σχέδιο για να μην συμβεί το κακό.

Στο ντοκιμαντέρ του Channel 5 «Secrets of the Royal Kitchen», η βασιλική σχολιαστής Έμιλι Άντριους αναλύει το πως η βασίλισσα μένει σώα και αβλαβής από τις απόπειρες τροφικής δηλητηρίασης της. Όπως λέει, για να μην της ρίξουν κάτι στο φαγητό, δεν ετοιμάζεται συγκεκριμένο πιάτο για αυτήν, κατά την διάρκεια των επισκέψεων που δέχεται και απλώς τυχαία επιλέγεται ένα και της δίνεται.

Αφού οι καλεσμένοι καθίσουν στην τραπεζαρία για το γεύμα τους, οι άνθρωποι του προσωπικού επιλέγουν τυχαία τα πιάτα που βάζουν μπροστά στον κάθε καλεσμένο, ώστε αν κάποιος ήθελε να δηλητηριάσει την Ελισάβετ, να έπρεπε να δηλητηριάσει και όλους τους υπόλοιπους, αναγκαστικά.

Επιπλέον, η βασίλισσα ελέγχει τα γεύματα κατά την προετοιμασία. Μάλιστα τα δείπνα απαιτούν ένα εξάμηνο προετοιμασίες, ενώ τα γεύματα τους χρειάζονται τρεις ημέρες μαγείρεμα από το προσωπικό του παλατιού.

Ένας ακόμα κανόνας στο δείπνο, είναι ότι ποτέ κανείς δεν πρέπει να κάτσει στο τραπέζι και να φάει πριν από τη βασίλισσα, όπως επίσης και όταν εκείνη τελειώσει το φαγητό, πρέπει όλοι οι καλεσμένοι να ακουμπήσουν τα μαχαιροπίρουνα τους στα πιάτα τους.

Φυσικά, υπάρχουν και ένα σωρό ακόμα κανονισμοί για τα επίσημα δείπνα της Βασίλισσας Ελισάβετ, όμως κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με το γεγονός ότι βρήκε τον πιο απλό και πιο εύκολο, αλλά ταυτόχρονα έξυπνο τρόπο, για να μένει ασφαλής από πιθανές απόπειρες δολοφονίας.