Η φήμη του φτάνει σε όλο το κόσμο. Το παραδοσιακό τυρί από τη Σαρδηνία που ξεκίνησαν να το φτιάχνουν οι βοσκοί έχει ξεχωριστή θέση στα σπάνια τυριά με ιδιαίτερη γεύση.
Μιλάμε για το Casu marzu, είναι ένα τυρί πεκορίνο που παράγεται με πλήρες πρόβειο γάλα, το οποίο μπορεί να είναι από μαλακό έως και εντελώς κρεμώδες.
Όπως αναφέρει το CNN το τυρί αυτό έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής αφού αφού παρασκευάζεται αφήνεται εκτεθειμένο για να κάτσουν πάνω του οι "μύγες του τυριού" όπου αφήνουν τις προνύμφες τους και αυτές χωνεύουν τις πρωτείνες του τυριού και για αυτό το τυρί μαλακώνει.
Οι ντόπιοι το ονομάζουν το "μολυσμένο τυρί", και από το 2009 κατέχει τον τίτλο του πιο επικίνδυνου τυριού στο κόσμο.
Το παράδοξο είναι ότι ενώ είναι πιστοποιημένο προιόν της Σαρδηνίας, θεωρητικά απαγορεύεται να πωλείται στην Ιταλία αφού υπάρχει νόμος από το 1960 όπου απαγορεύεται να πωλούνται τρόφιμα που έχουν εκτεθεί σε παράσιτα.
Το πρόστιμο είναι 50.000 ευρώ όμως οι ντόπιοι συνεχίζουν και το παράγουν και προφανώς το πουλάνε.
Πόσο απαισιόδοξοι είναι οι Έλληνες για το μέλλον; Τεχνητή νοημοσύνη, ακρίβεια, ενοίκια ‑ Τι φοβούνται περισσότερο;
Ozempic‑Μανία για αδυνάτισμα: Τι συμβαίνει στη χώρα μας
Οι Rainbow Mermaids, οι διασημότετες drag queens της Ελλάδας απαντούν σε E‑Daily Διλήμματα
90΄s: Παιδικά χρόνια τότε VS παιδικά χρόνια τώρα
Πώς μια φιλοζωική από τον Ασπρόπυργο έγινε viral σε όλο το Ίντερνετ
Ηλία Μελέτη πόσα χρήματα είχες πάρει από τον πρώτο σου ρόλο;
Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας: «Η μέρα που αποφάσισα πως είμαι η Νεφέλη»
Τηγανητός μπακαλιάρος, το ελληνικό Fish and Chips
Ρένια Λουιζίδου, τι έψαξες τελευταία στο διαδίκτυο;
Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα: Η σκληρή αλήθεια για τα τροχαία ατυχήματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 14.03.2025