E-Daily

Το πιο επικίνδυνο τυρί στον κόσμο

Επικίνδυνο αλλά νόστιμο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 21/3/2021 | 00:48

Η φήμη του φτάνει σε όλο το κόσμο. Το παραδοσιακό τυρί από τη Σαρδηνία που ξεκίνησαν να το φτιάχνουν οι βοσκοί έχει ξεχωριστή θέση στα σπάνια τυριά με ιδιαίτερη γεύση. 

Μιλάμε για το Casu marzu, είναι ένα τυρί πεκορίνο που παράγεται με πλήρες πρόβειο γάλα, το οποίο μπορεί να είναι από μαλακό έως και εντελώς κρεμώδες.

Όπως αναφέρει το CNN το τυρί αυτό έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής αφού αφού παρασκευάζεται αφήνεται εκτεθειμένο για να κάτσουν πάνω του οι "μύγες του τυριού" όπου αφήνουν τις προνύμφες τους και αυτές χωνεύουν τις πρωτείνες του τυριού και για αυτό το τυρί μαλακώνει.

Οι ντόπιοι το ονομάζουν το "μολυσμένο τυρί", και από το 2009 κατέχει τον τίτλο του πιο επικίνδυνου τυριού στο κόσμο.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ είναι πιστοποιημένο προιόν της Σαρδηνίας, θεωρητικά απαγορεύεται να πωλείται στην Ιταλία αφού υπάρχει νόμος από το 1960 όπου απαγορεύεται να πωλούνται τρόφιμα που έχουν εκτεθεί σε παράσιτα.

Το πρόστιμο είναι 50.000 ευρώ όμως οι ντόπιοι συνεχίζουν και το παράγουν και προφανώς το πουλάνε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόσοι Έλληνες έχουν την δυνατότητα να πάνε φέτος διακοπές;

Μπες στο Πλάνο 02.08.2025
Είδος προς εξαφάνιση ο Έλληνας Τουρίστας;

Ο... αστείος λόγος που χώρισε ο Θανάσης Σαμαράς, είναι ό,τι πρέπει για τις παραστάσεις του

Διλήμματα 01.08.2025
Ο αγαπημένος stand up comedian απαντά σε E-Daily Διλήμματα!

Η ιστορία πίσω από την πιο γνωστή φωτογραφία της ιστορίας της Νέας Υόρκης

FYI 26.07.2025
Πρόκειται για μια φωτογραφία που όλοι έχουν δει

Ο Γιώργος Λάγιος μάς αποκάλυψε άβολες αλήθειες για την απιστία, το ποpνό και τις σχέσεις

Rec Mode 19.07.2025
Μιλήσαμε με τον γνωστό ψυχολόγο για όλα - την πορεία του, τις σχέσεις των ανθρώπων αλλά και την ανάγκη όλων να μάθουν την αλήθεια

Μαρίνα Σπανού, έχεις ερωτευτεί ποτέ και το μετάνιωσες;

Διλήμματα 12.07.2025
Η αγαπημένη τραγουδοποιός απαντά σε Ε-Daily Διλήμματα

Σταθερή αξία οι Βαλκάνιοι στην Πιερία: Οδικός τουρισμός, GPS και... ταπεράκια


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 11.07.2025
Ο Θεόδωρος Καραγκούνης, Hotel General Manager στην Πιερία αναλύει σχετικά με τον φετινό τουρισμό της περιοχής

Τουριστική «καταστροφή» στη Σαντορίνη: «Ο Μάιος ήταν απελπιστικά κακός»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 04.07.2025
Τι λέει ο κύριος Γιώργος Τσολακάκης συνιδιοκτήτης της Aqua Vista Hotels για τη φετινή τουριστική σεζόν της Σαντορίνης

Βαλκάνιοι τουρίστες: «Φαγητά σε ταπεράκια και γεμάτα αμάξια» ‑ Η νέα πραγματικότητα στα νησιά


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 04.07.2025
Η Αγγελική Παρασχά, restaurant manager σε γνωστό κατάστημα στη Λευκάδα, μας δίνει μια σαφή εικόνα της κατάστασης:

Πόσοι πιστεύουν στη μετά θάνατον ζωή; Πως φαντάζονται τη κόλαση;

Μπες στο Πλάνο 21.06.2025
Τι λένε για τη Δευτέρα Παρουσία και τις αμαρτίες τους;

Νεφέλη Φασούλη τι δεν ξέρουμε για σένα;

Διλήμματα 19.06.2025
Η αγαπημένη τραγουδίστρια απαντά στα τρελά μας Διλήμματα

H Ελεωνόρα Ζουγανέλη το τερμάτισε: Απάντησε σε ερωτήσεις που δεν φαντάζεσαι

Διλήμματα 06.06.2025
Η αγαπημένη τραγουδίστρια απαντά σε όλα!