Η φήμη του φτάνει σε όλο το κόσμο. Το παραδοσιακό τυρί από τη Σαρδηνία που ξεκίνησαν να το φτιάχνουν οι βοσκοί έχει ξεχωριστή θέση στα σπάνια τυριά με ιδιαίτερη γεύση.
Μιλάμε για το Casu marzu, είναι ένα τυρί πεκορίνο που παράγεται με πλήρες πρόβειο γάλα, το οποίο μπορεί να είναι από μαλακό έως και εντελώς κρεμώδες.
Όπως αναφέρει το CNN το τυρί αυτό έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής αφού αφού παρασκευάζεται αφήνεται εκτεθειμένο για να κάτσουν πάνω του οι "μύγες του τυριού" όπου αφήνουν τις προνύμφες τους και αυτές χωνεύουν τις πρωτείνες του τυριού και για αυτό το τυρί μαλακώνει.
Οι ντόπιοι το ονομάζουν το "μολυσμένο τυρί", και από το 2009 κατέχει τον τίτλο του πιο επικίνδυνου τυριού στο κόσμο.
Το παράδοξο είναι ότι ενώ είναι πιστοποιημένο προιόν της Σαρδηνίας, θεωρητικά απαγορεύεται να πωλείται στην Ιταλία αφού υπάρχει νόμος από το 1960 όπου απαγορεύεται να πωλούνται τρόφιμα που έχουν εκτεθεί σε παράσιτα.
Το πρόστιμο είναι 50.000 ευρώ όμως οι ντόπιοι συνεχίζουν και το παράγουν και προφανώς το πουλάνε.
Πόσοι Έλληνες έχουν την δυνατότητα να πάνε φέτος διακοπές;
Ο... αστείος λόγος που χώρισε ο Θανάσης Σαμαράς, είναι ό,τι πρέπει για τις παραστάσεις του
Η ιστορία πίσω από την πιο γνωστή φωτογραφία της ιστορίας της Νέας Υόρκης
Ο Γιώργος Λάγιος μάς αποκάλυψε άβολες αλήθειες για την απιστία, το ποpνό και τις σχέσεις
Μαρίνα Σπανού, έχεις ερωτευτεί ποτέ και το μετάνιωσες;
Σταθερή αξία οι Βαλκάνιοι στην Πιερία: Οδικός τουρισμός, GPS και... ταπεράκια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 11.07.2025
Τουριστική «καταστροφή» στη Σαντορίνη: «Ο Μάιος ήταν απελπιστικά κακός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 04.07.2025
Βαλκάνιοι τουρίστες: «Φαγητά σε ταπεράκια και γεμάτα αμάξια» ‑ Η νέα πραγματικότητα στα νησιά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 04.07.2025