«Τραγέλαφος: Το χρονικό μιας κρίσης»
Θεοί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Δημοσίευση 28/5/2013 | 17:02

http://semio-theatre.blogspot.gr/
Ωρα προσέλευσης: 21:15
Πλατεία Δ - Κανονικό: 5,00¤
Πλατεία Δ - Φοιτητικό: 2,50¤
Πλατεία Δ - Ανέργων: 2,50¤
Θεοί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επαναστατημένα Στοιχειά, ένας Τιτάνας, και ο Καραγκιόζης, συναντιούνται σε έναν παράδοξο κόσμο που θα μπορούσε να είναι ο κόσμος μας.
Ο «Τραγέλαφος», γραμμένος από τον Ιωάννη Κουτεντάκη και την Γεωργία Αγγουριδάκη, παρουσιάζεται από το «Θέατρο του Μαρτίου», σε σκηνική προσαρμογή κειμένου από τον Θεόδωρο Εσπίριτου και την Ρούλα Πατεράκη, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου, από οκταμελή θίασο ηθοποιών.
Σε έναν κόσμο διαχρονικό που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, οι άνθρωποι δεν θυσιάζουν πια, συνεπώς, οι θεοί δεν απολαμβάνουν την κνίσα τους, όπως παλιά. Ο Δίας αναθέτει στην Αθηνά, στον Ερμή και στον σκανδιναβό θεό Θωρ να κατεβούν στην Αθήνα για να περισώσουν την κατάσταση με επιβολή μέτρων και μηχανισμούς στήριξης, ωστόσο οι άνθρωποι δεν αποδέχονται τις προτάσεις τους και τους διώχνουν.
Σε αυτό το τρίπρακτο έργο, οι τραγελαφικές καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη: Στο συνέδριο των θεών, ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας και η Γίτσα, η κουκουβάγια της Θεάς Αθηνάς, σχολιάζουν τις εισηγήσεις των θεών, παρεμβαίνουν, προτείνουν και τελικά ξεσηκώνονται ενάντια στην εξουσία των Ολυμπίων. Μετά από περιπέτειες η Γίτσα κατορθώνει να εκπληρώσει το όνειρό της και ανοίγει κομμωτήριο στο Κολωνάκι. Σύντομα όμως θα ξαναβρεθεί, με τον Πάνα, στον Όλυμπο για μια νέα αντιπαράθεση με τους Θεούς.
Ο «Τραγέλαφος» είναι ένα ζωηρό κείμενο, γραμμένο από δύο νέους έλληνες συγγραφείς, οι οποίοι διακωμωδούν την παρούσα οικονομική και πολιτική κατάσταση, άλλοτε με πικρία και άλλοτε με ειρωνικό χαμόγελο.
Εδώ, η ελληνική μυθολογία, διασταυρώνεται με νεότερα πολιτισμικά στοιχεία. Το πολιτικό στοιχείο διασταυρώνεται με το κωμικό, φέρνοντας στο νου τον Αριστοφάνη. Επικίνδυνες ισορροπίες παλιών και νέων δυνάμεων, σε ένα σκηνικό που αναζητά απεγνωσμένα το Φως του Απόλλωνα.
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώρα 9.15μ.μ.
Για 20 παραστάσεις, από 15 Μαΐου έως 9 Ιουνίου 2013