E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονιστικές εικόνες στην Καρδίτσα μετά τους πρώτους απεγκλωβισμούς

"Είμαστε λίγοι αλλά ζωντανοί"

Δημοσίευση 22/9/2020 | 10:22

Συγκλονιστικές εικόνες στην Καρδίτσα μετά τους πρώτους απεγκλωβισμούς

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, ο παπάς σύζυγός της, η έγκυος κόρη της και η μόλις 1,5 έτους εγγονούλα της είναι οι πρώτοι κάτοικοι που απεγκλωβίστηκαν από την Οξυά, το χωριό στην Καρδίτσα που έχει αποκοπεί μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο Ιανός. Κέρναγε λουκούμια η παπαδιά που διασώθηκε.

Δυο ελικόπτερα «σηκώθηκαν» νωρίς το πρωί από το δημοτικό γήπεδο στο Μουζάκι για να κάνουν, ακόμη μια, επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων από την Οξυά. Πολλοί από τους κατοίκους στο χωριό έξω από την Καρδίτσα δεν ήθελαν να φύγουν από τα σπίτια τους, όμως ο παπάς του χωριού, η σύζυγός του, καρκινοπαθής σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η κόρη τους και η εγγονή τους ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που μπήκαν στο μικρό ελικόπτερο και έφτασαν σώοι Μουζάκι.

Οι εικόνες από τη στιγμή που το ένα από τα ελικόπτερα που είχαν “σηκωθεί” νωρίτερα προσγειώθηκε κι από εκεί βγήκαν ο παπάς, η ηλικιωμένη γυναίκα, η έγκυος (στον 4ο μήνα) κόρη τους και η μόλις 1,5 έτους εγγονή τους, η μικρή Αννούλα, ήταν συγκλονιστικές.

Ακόμη πιο συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η ηλικιωμένη γυναίκα άρχισε να κερνάει λουκούμια, τα οποία πήρε από το σπίτι της πριν απεγκλωβιστεί. Πρώτα κέρασε τους πιλότους και μετά όσους βρίσκονταν στο γήπεδο για να υποδεχτούν εκείνη και την οικογένειά της!

Η διάσωση της οικογένειας του παπά του χωριού ήταν το πρώτο σκέλος της επιχείρησης στην Οξυά. Ο δεύτερος απεγκλωβισμός έκοψε την ανάσα γιατί, αντίθετα από τον πρώτο, έγινε με σχοινί. Πυροσβέστης κατέβηκε από το ελικόπτερο και πήρε έναν άνδρα για να τον ανεβάσει πάνω και να μεταφερθεί στο Μουζάκι!

Η επιχείρηση, την οποία συντόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και μάλιστα ήταν μέσα σε ένα από τα δυο ελικόπτερα, ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Από το Μουζάκι ξεκίνησαν δυο ελικόπτερα, ένα μικρό που πήρε τις δυο γυναίκες και το παιδάκι κι ένα μεγαλύτερο που μεταφέρει τρόφιμα και άλλες προμήθειες για τους ανθρώπους που παραμένουν στην Οξυά και δεν θέλουν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Το ελικόπτερο που θα παραλάμβανε τις τρεις γυναίκες δυσκολεύτηκε να προσγειωθεί εξαιτίας της περιοχής και χρειάστηκαν περισσότερες από τρεις προσπάθειες για να τα καταφέρει τελικά.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί αφού άλλοι έξι άνθρωποι έχουν ζητήσει να απεγκλωβιστούν από τον οικισμό “Μοναστήρι Αγίας Τριάδας” της κοινότητας Οξυάς του δήμου Μουζακίου.

“Δεν φοβήθηκα ούτε μια στιγμή”

“Ευχαριστούμε” αυτή ήταν η πρώτη λέξη που βγήκε από τα χείλη της Ελένης Τόλια, της νεαρής γυναίκας που ταξίδεψε από τους Παξούς στην Οξυά Καρδίτσας με την 1,5 έτους κόρη της για να επισκεφτεί τη μητέρα και τον πατέρα της και εγκλωβίστηκε εκεί! Ο πατέρας της είναι ο παπάς του χωριού και η οικογένεια μένει μέσα στο μοναστήρι.

Η Ελένη Τόλια είναι έγκυος και γι’ αυτό επέλεξε να είναι από εκείνους που θα απομακρύνονταν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έμενε εκεί με τους υπόλοιπους συγχωριανούς της. “Εμείς είμαστε καλά”, είπε και ζήτησε απ’ όλους να σκέφτονται εκείνους που έμειναν πίσω και να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να αποκατασταθεί άμεσα ο δρόμος.

“Εμείς είμαστε συνηθισμένοι, δεν περιμέναμε τον Ιανό” είπε χαρακτηριστικά η νεαρή γυναίκα, κρατώντας το κοριτσάκι της στην αγκαλιά της. “Το μόνο που ζητάμε, μιλάω εκ μέρους όλων, είναι η άμεση αποκατάσταση του δρόμου, να έχουμε πρόσβαση μέχρι το Μουζάκι, θέλουμε νέα μελέτη, νέο οδικό δίκτυο” είπε και πρόσθεσε πως κανείς δεν θέλει να φύγει από τον οικισμό. “Είμαστε λίγοι αλλά είμαστε ζωντανοί”, πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Μουντιάλ 2026: Μέχρι και 2.600 ευρώ πουλάει η FIFA κομμάτια από το χορτάρι του γηπέδου του τελικού

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Στις 19 Ιουλίου στο MetLife Stadium στο Νιού Τζέρσεϊ θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

«Ερχόμαστε ως κυβερνώσα αριστερά και όχι ως αριστερά της διαμαρτυρίας» λέει ο Τσίπρας και κλείνει το μάτι στους Ευρωσοσιαλιστές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πυρά κατά την κυβέρνησης: Δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε ως υποτακτικοί για να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Ελλάδα 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία