E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονιστικές εικόνες στην Καρδίτσα μετά τους πρώτους απεγκλωβισμούς

"Είμαστε λίγοι αλλά ζωντανοί"

Δημοσίευση 22/9/2020 | 10:22

Συγκλονιστικές εικόνες στην Καρδίτσα μετά τους πρώτους απεγκλωβισμούς

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, ο παπάς σύζυγός της, η έγκυος κόρη της και η μόλις 1,5 έτους εγγονούλα της είναι οι πρώτοι κάτοικοι που απεγκλωβίστηκαν από την Οξυά, το χωριό στην Καρδίτσα που έχει αποκοπεί μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο Ιανός. Κέρναγε λουκούμια η παπαδιά που διασώθηκε.

Δυο ελικόπτερα «σηκώθηκαν» νωρίς το πρωί από το δημοτικό γήπεδο στο Μουζάκι για να κάνουν, ακόμη μια, επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων από την Οξυά. Πολλοί από τους κατοίκους στο χωριό έξω από την Καρδίτσα δεν ήθελαν να φύγουν από τα σπίτια τους, όμως ο παπάς του χωριού, η σύζυγός του, καρκινοπαθής σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η κόρη τους και η εγγονή τους ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που μπήκαν στο μικρό ελικόπτερο και έφτασαν σώοι Μουζάκι.

Οι εικόνες από τη στιγμή που το ένα από τα ελικόπτερα που είχαν “σηκωθεί” νωρίτερα προσγειώθηκε κι από εκεί βγήκαν ο παπάς, η ηλικιωμένη γυναίκα, η έγκυος (στον 4ο μήνα) κόρη τους και η μόλις 1,5 έτους εγγονή τους, η μικρή Αννούλα, ήταν συγκλονιστικές.

Ακόμη πιο συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η ηλικιωμένη γυναίκα άρχισε να κερνάει λουκούμια, τα οποία πήρε από το σπίτι της πριν απεγκλωβιστεί. Πρώτα κέρασε τους πιλότους και μετά όσους βρίσκονταν στο γήπεδο για να υποδεχτούν εκείνη και την οικογένειά της!

Η διάσωση της οικογένειας του παπά του χωριού ήταν το πρώτο σκέλος της επιχείρησης στην Οξυά. Ο δεύτερος απεγκλωβισμός έκοψε την ανάσα γιατί, αντίθετα από τον πρώτο, έγινε με σχοινί. Πυροσβέστης κατέβηκε από το ελικόπτερο και πήρε έναν άνδρα για να τον ανεβάσει πάνω και να μεταφερθεί στο Μουζάκι!

Η επιχείρηση, την οποία συντόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και μάλιστα ήταν μέσα σε ένα από τα δυο ελικόπτερα, ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Από το Μουζάκι ξεκίνησαν δυο ελικόπτερα, ένα μικρό που πήρε τις δυο γυναίκες και το παιδάκι κι ένα μεγαλύτερο που μεταφέρει τρόφιμα και άλλες προμήθειες για τους ανθρώπους που παραμένουν στην Οξυά και δεν θέλουν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Το ελικόπτερο που θα παραλάμβανε τις τρεις γυναίκες δυσκολεύτηκε να προσγειωθεί εξαιτίας της περιοχής και χρειάστηκαν περισσότερες από τρεις προσπάθειες για να τα καταφέρει τελικά.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί αφού άλλοι έξι άνθρωποι έχουν ζητήσει να απεγκλωβιστούν από τον οικισμό “Μοναστήρι Αγίας Τριάδας” της κοινότητας Οξυάς του δήμου Μουζακίου.

“Δεν φοβήθηκα ούτε μια στιγμή”

“Ευχαριστούμε” αυτή ήταν η πρώτη λέξη που βγήκε από τα χείλη της Ελένης Τόλια, της νεαρής γυναίκας που ταξίδεψε από τους Παξούς στην Οξυά Καρδίτσας με την 1,5 έτους κόρη της για να επισκεφτεί τη μητέρα και τον πατέρα της και εγκλωβίστηκε εκεί! Ο πατέρας της είναι ο παπάς του χωριού και η οικογένεια μένει μέσα στο μοναστήρι.

Η Ελένη Τόλια είναι έγκυος και γι’ αυτό επέλεξε να είναι από εκείνους που θα απομακρύνονταν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έμενε εκεί με τους υπόλοιπους συγχωριανούς της. “Εμείς είμαστε καλά”, είπε και ζήτησε απ’ όλους να σκέφτονται εκείνους που έμειναν πίσω και να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να αποκατασταθεί άμεσα ο δρόμος.

“Εμείς είμαστε συνηθισμένοι, δεν περιμέναμε τον Ιανό” είπε χαρακτηριστικά η νεαρή γυναίκα, κρατώντας το κοριτσάκι της στην αγκαλιά της. “Το μόνο που ζητάμε, μιλάω εκ μέρους όλων, είναι η άμεση αποκατάσταση του δρόμου, να έχουμε πρόσβαση μέχρι το Μουζάκι, θέλουμε νέα μελέτη, νέο οδικό δίκτυο” είπε και πρόσθεσε πως κανείς δεν θέλει να φύγει από τον οικισμό. “Είμαστε λίγοι αλλά είμαστε ζωντανοί”, πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος 18.11.2025
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό