ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Morgan Stanley: Οι έξι λόγοι που θα επιστρέψει στην ανάπτυξη η ελληνική οικονομία το 2014

Αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται σε έκθεσή της

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ 
Δημοσίευση 8/4/2013 | 00:00
Morgan Stanley: Οι έξι λόγοι που θα επιστρέψει στην ανάπτυξη η ελληνική οικονομία το 2014

Η Morgan Stanley εμφανίζεται ιδιαιτέρως αισιόδοξη με το μέλλον της Ελλάδας και σε πρόσφατη έκθεσή της παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους η χώρα θα βρεθεί σύντομα σε ανάκαμψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ανησυχίες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ πλήρως σταθεροποιημένες εμφανίζονται οι ροές στις καταθέσεις.

Ακόμη, όπως λέει Morgan Stanley, είναι σχετικά απίθανο να εφαρμοστεί το σενάριο για νέο κούρεμα 60% σε ιδιώτες και επίσημους πιστωτές.

Φέτος αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα και σύντομα και πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι περιορισμένος ο κίνδυνος μετάδοσης από την κυπριακή κρίση.

Κλείνει το κενό στην ανταγωνιστικότητα και με το μοναδιαίο κόστος εργασίας να αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω, παύει να ισχύει το κίνητρο για έξοδο από το ευρώ.

Το βασικό ρίσκο είναι η κοινωνικοπολιτική στήριξη για την προσαρμογή της χώρας και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Παρόλ' αυτά, η Morgan Stanley βλέπει αρκετά περιθώρια ελιγμών για επιτυχή κατάληξη και αποδέσμευση της δόσης.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ