E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έτσι «ξεσκεπάστηκε» ο απατεώνας ‑ Έκανε κίνηση που δεν κάνει ποτέ ένας γιατρός

Τι δήλωσε ο άνθρωπος που τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/6/2020 | 09:49

Έτσι «ξεσκεπάστηκε» ο απατεώνας ‑ Έκανε κίνηση που δεν κάνει ποτέ ένας γιατρός

Τo πως αποκαλύφθηκε το φιάσκο με τον απατεώνα ψευτογιατρό, ο οποίος έλεγε ότι «θεράπευε» με ματζούνια τον καρκίνο αποκάλυψε ο άνθρωπος που τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

Ο κ. Παπαγιανόπουλος γιατρός στην Κεντρική Κλινική Αθηνών εξήγησε στον ΣΚΑΪ πως όταν ένας εξωτερικός συνεργάτης θέλει να συνεργαστεί με την συγκεκριμένη κλινική, του ζητούνται 12 συγκεκριμένα χαρτιά μεταξύ αυτών και ο τίτλος σπουδών του Ιατρικού συλλόγου που τους είπε πως θα τα φέρει αργότερα η σύζυγός του.

Όπως περιγράφει ο κ. Παπαγιαννόπουλος μόλις ζητήθηκε στον ψευτογιατρό τα πτυχία, εκείνος εξαφανίστηκε και επέστρεψε μετά από ένα χρόνο. Τότε κατά την διάρκεια μια ξενάγησης που του γινόταν μαζί με μία ομάδα άλλων γιατρών παρατήρησαν πως δεν φόρεσε τα γάντια του όπως τα φοράνε οι γιατροί ενώ στις ιατρικές απαντήσεις έκανε λάθος.

«Τον καταγγείλαμε μετά 15 ημέρες γιατί θέλαμε να το διασταυρώσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγιαννόπουλος.

Κορόιδευε τους ασθενείς έως την τελευταία στιγμή- Νέες καταγγελίες θυμάτων

Την ίδια στιγμή σοκ προκαλούν οι νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση των ψευτογιατρού, ο οποίος μοίραζε συνταγές θανάτου.

Οι αποκαλύψεις, που έρχονται η μια μετά την άλλη, ξετυλίγουν το κουβάρι του σκανδάλου. Ο ψευτογιατρός, που κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση, παραμένει «σφίγγα» για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η μητέρα ενός 14χρονου κοριτσιού, για του οποίου τον θάνατο κατηγορείται ο γιατρός – μαϊμού, μίλησε στο Mega, αποκαλύπτοντας πως έπεσε στα δίκτυα του απατεώνα.

Ο απατεώνας χρησιμοποιούσε τις εκκλησίες και τα μοναστήρια για να εντοπίζει ανθρώπους αδύναμους. Είχε συγκεκριμένο σύστημα. Δεν συστηνόταν ως γιατρός, τους έλεγε ότι είναι πρώην στρατιωτικός, τους έδειχνε φωτογραφίες από μαχητικά αεροσκάφη, τους έλεγε ιστορίες.

«Είχε ένα ταλέντο, σε έπειθε»

«Όταν κάποια στιγμή η άλλη οικογένεια έτυχε η μητέρα του παιδιού να πάει σε ένα μοναστήρι να προσευχηθεί, ένας γέροντας εκεί της μίλησε για έναν εξαιρετικό γιατρό με πολλές περγαμηνές με σπουδές στο Χάρβαρντ κλπ. Υπέγραψε στο email του ως νευροχειρουργός – νευροογκολόγος – παιδοογκολόγος. Δεν είχε δικό του ιατρείο. Ο λόγος που δεν είχε δικό του ιατρείο ήταν γιατί αυτός ο άνθρωπος δούλευε σε σπουδαίο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, όπως μας είχε αναφέρει όπου εκεί νοσηλεύτηκε ο Σουμάχερ».

Ακόμη και σήμερα η άτυχη μητέρα θυμάται τον τρόπο που κατάφερνε ο υποτιθέμενος γιατρός να πείθει τα θύματά του.

«Ο άνθρωπος αυτός είχε ένα ταλέντο, δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, στο να πείθει. Και οποιαδήποτε αμφιβολίες ήξερε να τις καλύπτει. Ακόμα και αν του λέγαμε ότι αυτά που μας λέτε έρχονται σε σύγκρουση με αυτά που μας λένε Έλληνες γιατροί…αυτοί δεν ξέρουν γιατί όσα βλέπουν αυτοί σε ένα χρόνο εγώ τα βλέπω στην Ελβετία σε μία μέρα».

Παρουσιάστηκε ακόμα και ως νευροχειρούργος

Σε ένα άλλο από τα θύματα του ο 47χρονος απατεώνας παρουσιάστηκε ως νευροχειρούργος προτείνοντας μάλιστα και δικές του…μεθόδους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα, ο οποίος είχε γνωρίσει τον ψευτογιατρό σε ένα μοναστήρι, ο 47χρονος ισχυρίστηκε ότι θα έλυνε το πρόβλημα με μια νέα πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση με σιδεράκια.

Ήταν τότε που ο δικηγόρος κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Έλεγε ότι θα αποσυμφορήσει τους σπονδύλους βάζοντας μεταξύ των σπονδύλων κάτι σιδεράκια, καταγγέλλει ο κ. Σούρλας.

Παγώνη: Αναγκαία η απόδοση ευθυνών

Στο MEGA μίλησε η πρόεδρος νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη σχολιάζοντας την υπόθεση του 47χρονου ψευτογιατρού που οδήγησε στον θάνατο τρεις ανθρώπους.

Ειδικότερα μιλώντας στην εκπομπή «Live News» η κ. Παγώνη σημείωσε πως είναι μια τραγική υπόθεση και είναι φριχτό το γεγονός πως άλλαζε αγωγή σε συγκεκριμένους ασθενείς, οι οποίοι ήταν βαριά άρρωστοι.

Η ίδια σημείωσε πως η διαδικασία για να χρησιμοποιήσει μια κλινική ή ένα διαγνωστικό κέντρο, προκειμένου να εξετάσει ασθενείς του, είναι συγκεκριμένη.

«Ένας γιατρός για να μπει μέσα σε ένα νοσοκομείο θα πρέπει να έχει την έγκριση επιστημονικού συμβουλίου και εισήγηση διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας. Αυτά ισχύουν για τα δημόσια νοσοκομεία αλλά το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τα ιδιωτικά. Δεν είναι δυνατόν ο καθένας που περνάει από έξω να μπαίνει σε ένα νοσοκομείο, διαγνωστικό κέντρο, και να λέει ό,τι θέλει».

Η πρόεδρος νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας και Πειραιά υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση για την υπόθεση πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Ακυρα τα διόδια 20% στα Στενά του Ορμούζ ‑ Αντικαθίστανται με συμφωνίες

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Πλήρης αποκλεισμός στα ιρανικά πλοία

Υπόθεση Marfin: Η 46χρονη έδωσε τη συγκατάθεσή της να εκδοθεί στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
H κατηγορούμενη πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες

Απόκοσμο σκηνικό στη Γαλλία: Η στιγμή που το «galerne» βυθίζει στο σκοτάδι παραλία εν μέσω καύσωνα, έτρεχαν να σωθούν οι λουόμενοι

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η θερμοκρασία έπεσε 12°C σε μισή ώρα - Κάθε μέρα οι λουόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο φαινόμενο

Κύπρος: Χειροπέδες σε 44χρονο που βίασε επανειλημμένα την πεθερά του ‑ Τι είπε στον εισαγγελέα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Υπό κράτηση 44χρονος στη Λεμεσό μετά από καταγγελία της πεθεράς του για σeξουαλική κακοποίηση και επαναλαμβανόμενη παρενόχληση.

Επίθεση σε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ στα Ζωνιανά: Έσπασαν το όχημα και άρπαξαν εξοπλισμό, «μας περικύκλωσαν με κατσούνες»

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Το συνεργείο είχε πάει στην περιοχή για να αντικαταστήσει μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας

«Κατά συρροή νύφη» για να παίζει στα καζίνο του Λας Βέγκας: Τουλάχιστον 14 γάμοι ‑ αστραπή

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Σύμφωνα με την κατάθεσή της στην αστυνομία «θα μπορούσε να βγάλει έως και 20.000 δολάρια από έναν γάμο»

Αγριος ξυλοδαρμός 17χρονης από τον σύντροφό της στη Ρόδο για 5,5 ώρες

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
«Αν θέλει σφαλιάρα κανείς για να συνέλθει, είναι οκ να του τη ρίξεις»

Η παμπ στη Μπανγκόκ που έγινε παγίδα θανάτου: Τι κρύβεται πίσω από την τραγωδία με τους 30 νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Παράνομες κατασκευές, εύφλεκτα υλικά και άδεια εστιατορίου αντί διασκέδασης αποκαλύπτονται ως τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στη Μπανγκόκ.

Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με πρόστιμο 250 ευρώ: Τι πρέπει να θυμάστε πριν ανεβείτε στη σανίδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Πρόστιμο 250 ευρώ επιβλήθηκε χθες το μεσημέρι σε αναβάτη στην παραλία του Αη Γιάννη στη Λήμνο, επειδή δεν φορούσε το υποχρεωτικό ατομικό σωσίβιο.

Αφησε τον υπολογιστή ανοιχτό για 309 ώρες και ζήτησε υπερωρίες ‑ Τι αποφάσισε το δικαστήριο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε την αξίωση εργαζόμενης για 309 ώρες υπερωριακής απασχόλησης εξ αποστάσεως, κρίνοντας ότι η ενεργή σύνδεση υπολογιστή δεν αποδεικνύει πραγματική εργασία.

Προφυλακίστηκαν ο 29χρονος και η 26χρονη για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

Ελλάδα 14.07.2026
Η 26χρονη όσο και ο 29χρονος φέρεται ότι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οποιαδήποτε συμμετοχή στην πράξη κάνοντας λόγο για σκευωρία των αρχών και επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής

Γιατί το αναμμένο αυτοκίνητο σε κλειστό γκαράζ μπορεί να αποβεί μοιραίο ‑ Tι πρέπει να γνωρίζετε

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Το τραγικό περιστατικό στον Πειραιά με δύο νεκρούς επαναφέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους του μονοξειδίου του άνθρακα και τις απλές συνήθειες που μπορούν να σώσουν ζωές.