E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι τελικές αποφάσεις Μητσοτάκη: Σήμερα θα δοθεί η γραμμή πλεύσης

Διάγγελμα στις 18:00, σήμερα, Τρίτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/4/2020 | 11:08

Οι τελικές αποφάσεις Μητσοτάκη: Σήμερα θα δοθεί η γραμμή πλεύσης

Το κυβερνητικό σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοινώνει στις 18:00 σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες των νέων ρυθμίσεων που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Στη συνέχεια το σχέδιο θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσο και θα εξειδικευτεί ανά τομέα, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών Θοδωρή Λιβάνιο και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για Θέματα Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΑυτή είναι η «νέα κανονικότητα»: Τι ανοίγει και πότε 28/4/2020

Περνάμε σε μια επόμενη φάση, επανερχόμαστε σταδιακά σε μια κανονικότητα «υγειονομική» αλλά η κρίση με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει, αναμένεται να επισημάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι πλέον θα δοκιμαστεί η ατομική ευθύνη, όχι με τρόπο κατασταλτικό, αλλά ατομικής συμμόρφωσης και θα καλέσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αναλάβουν την «ιδιοκτησία» των μέτρων, όπως συνέβη στην φάση «μένουμε σπίτι».

Το σχέδιο για την βήμα-βήμα επιστροφή στη φυσιολογική καθημερινότητα θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε επιμέρους στοχευμένες φάσεις, διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Η απόφαση που έχει ληφθεί είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ξεκινήσει την εξειδίκευση των μέτρων, αναφέροντας συγκεκριμένα τι αλλάζει από την ερχόμενη Δευτέρα με την άρση των περιορισμών, τι θα επιτρέπεται πλέον και τι όχι. Εις ό,τι αφορά την ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid 19, ο κ. Χαρδαλιάς θα εξηγήσει ότι όπου υπάρχει παραβίαση υγειονομικών όρων ή κρούσμα σε 1η φάση θα λαμβάνεται απόφαση για επιλεκτικό -και όχι οριζόντιο- lockdown.

Παρότρυνση για επιστροφή των συνταξιούχων στα χωριά τους από τις 19 Μαΐου

Αναμένεται να ανακοινωθεί ότι για 15 ημέρες ακόμη δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών εκτός της περιφέρειας που διαμένουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υφυπουργοί θα απευθύνουν ισχυρή παρότρυνση σε ηλικιωμένους να μεταβούν στα χωριά τους, κίνηση που -εφ' όσον το σχέδιο υλοποιείται με βάση τον σχεδιασμό- θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή από τις 19 Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Ελλάδα 22.11.2025
Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Ελλάδα 22.11.2025
Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι στη Θεσσαλονίκη – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

Ελλάδα 22.11.2025
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανισακίασης

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Ελλάδα 22.11.2025
Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Ελλάδα 22.11.2025
Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Ελλάδα 22.11.2025
Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ελλάδα 22.11.2025
Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

Πύργος: Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 17χρονος για απόπειρα βιασμού ανήλικης

Ελλάδα 22.11.2025
Συνελήφθησαν και οι μητέρες των δυο ανηλίκων

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Κόσμος 22.11.2025
Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ