E-Daily

Ψωμί σε 5 λεπτά με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Δοκιμάσαμε την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μεθυσμένο ψωμί με μπύρα

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

1/4/2020 | 00:17

Το αφράτο, μαλακό και νόστιμο ψωμάκι είναι ένας από τους καλύτερους φίλους στα κυριακάτικα τραπέζια ή στα καθημερινά μας γεύματα και κάνει κάθε πιάτο πιο νόστιμο. Απογειώνει τη γεύση του και συνοδεύει εξαιρετικά τα πιο εκλεκτά γεύματα. Βέβαια, τρώγεται και σκέτο, απλά με μια φέτα τυρί ή λίγη μαρμελάδα. Όπως και να το απολαμβάνει κανείς, το ψωμί μετρά αμέτρητους φανατικούς οπαδούς που το λατρεύουν!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν προτείνει για όσους αγαπούν ιδιαίτερα το λαχταριστό ψωμάκι μια πανεύκολη συνταγή. Ένα… μεθυσμένο ψωμί με μπύρα, έτοιμο σε 5 λεπτά χωρίς να χρειάζεστε μαγιά ή φούσκωμα. Τόσο νόστιμο και ιδιαίτερο που τρώγεται ακόμα και μόνο του!

Υλικά:

  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο μπουκάλι μπύρα (500 ml)
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο σουσάμι

Παρασκευή:

Τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το τυρί και το καρύδι και περιχύνουμε με τη μπύρα. Ανακατέψτε τα υλικά με ένα κουτάλι, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με αυτό του κέικ. Στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για ψωμί. Η Αργυρώ Μπαρμπαργίου προτείνει φόρμα μήκους 30 εκατοστών.

Αλείψτε με ελαιόλαδο την επιφάνεια, ραντίστε με λίγο νερό και πασπαλίστε με σουσάμι. Βάλτε τη φόρμα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Ψήστε στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου. Αν θα ψήσετε στον αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, και αφήστε να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά. Πρέπει να φουσκώσει και να ροδίσει και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.

Αφήστε το ψωμί να σταθεί για 5-10 λεπτά στην φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρετε σε σχάρα ή πάνω σε πετσέτα για να στεγνώσει και να μην νοτίσει. Το κόβουμε μετά από 20 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το υπέρλαμπρο βραδινό σύνολο της Ελένης Τσολάκη είναι η καλύτερη επιλογή για τις καλοκαιρινές μας εξόδους

Style 01.07.2025
Αν ψάχνεις το ιδανικό σύνολο για τις βραδινές σου εξόδους, η εμφάνιση της Ελένης Τσολάκη είναι η τέλεια έμπνευση!

Αυτά είναι τα 5 φρούτα που... ποτίζουν το δέρμα σου το καλοκαίρι

Body+Mind 01.07.2025
Ξεραίνεται το δέρμα σου; Δες ποια φρούτα κάνουν θαύματα με μία μόνο μπουκιά

Ποιες παθήσεις παρουσιάζουν αύξηση το καλοκαίρι – Τι να προσέξετε

Body+Mind 01.07.2025
Το καλοκαίρι είναι για να το απολαύσουμε, αλλά και για να προσέχουμε

Ποια επιφάνεια κοπής είναι καλύτερη: Η ξύλινη ή η πλαστική;

Food 01.07.2025
Η ερώτηση «πλαστική ή ξύλινη επιφάνεια κοπής;» έχει ανάψει πολλές κουζινικές κόντρες!

Zagori Mountain Running: Ο αγώνας που έγινε θεσμός στην καρδιά της Πίνδου

Ταξίδια 01.07.2025
Από τα μονοπάτια του Βίκου μέχρι τις κορυφές της Τύμφης, το Zagori Mountain Running δεν είναι απλώς ένας αγώνας – είναι εμπειρία ζωής

Το πανέμορφο χωριό που θα θέλεις να επισκεφτείς και το λένε ... Κόβιντ!

Ταξίδια Χτες
«Κόβιντ» και άλλα αλλόκοτα ονόματα σε περιοχές της Πορτογαλίας

Βρες εύκολα ποιο άρωμα σου ταιριάζει με 6 απλά βήματα

Style Χτες
Ψάχνεις το άρωμα που να «μιλάει» για σένα; Σου έχουμε τη λύση – χωρίς πονοκέφαλο και χωρίς σπατάλες!

Glow ή κίνδυνος; Η αλήθεια πίσω από τη μόδα του wellness tanning

Body+Mind Χτες
Καθημερινό σολάριουμ για… ευεξία; Το trend που τρομάζει τους γιατρούς

Αρνητικότητα τέλος: Πώς να κάνεις reset στο μυαλό σου αυτό το καλοκαίρι

Body+Mind Χτες
Ένα καλοκαιρινό reset που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι – και θα το λατρέψεις!

Ναι, υπάρχει αλλεργία στο σπέρμα – Κι αυτά είναι τα σημάδια της

Body+Mind Χτες
Η αλλεργία στο σπέρμα δεν είναι αστικός μύθος