E-Daily

Ψωμί σε 5 λεπτά με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Δοκιμάσαμε την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μεθυσμένο ψωμί με μπύρα

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

1/4/2020 | 00:17

Το αφράτο, μαλακό και νόστιμο ψωμάκι είναι ένας από τους καλύτερους φίλους στα κυριακάτικα τραπέζια ή στα καθημερινά μας γεύματα και κάνει κάθε πιάτο πιο νόστιμο. Απογειώνει τη γεύση του και συνοδεύει εξαιρετικά τα πιο εκλεκτά γεύματα. Βέβαια, τρώγεται και σκέτο, απλά με μια φέτα τυρί ή λίγη μαρμελάδα. Όπως και να το απολαμβάνει κανείς, το ψωμί μετρά αμέτρητους φανατικούς οπαδούς που το λατρεύουν!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν προτείνει για όσους αγαπούν ιδιαίτερα το λαχταριστό ψωμάκι μια πανεύκολη συνταγή. Ένα… μεθυσμένο ψωμί με μπύρα, έτοιμο σε 5 λεπτά χωρίς να χρειάζεστε μαγιά ή φούσκωμα. Τόσο νόστιμο και ιδιαίτερο που τρώγεται ακόμα και μόνο του!

Υλικά:

  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο μπουκάλι μπύρα (500 ml)
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο σουσάμι

Παρασκευή:

Τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το τυρί και το καρύδι και περιχύνουμε με τη μπύρα. Ανακατέψτε τα υλικά με ένα κουτάλι, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με αυτό του κέικ. Στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για ψωμί. Η Αργυρώ Μπαρμπαργίου προτείνει φόρμα μήκους 30 εκατοστών.

Αλείψτε με ελαιόλαδο την επιφάνεια, ραντίστε με λίγο νερό και πασπαλίστε με σουσάμι. Βάλτε τη φόρμα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Ψήστε στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου. Αν θα ψήσετε στον αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, και αφήστε να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά. Πρέπει να φουσκώσει και να ροδίσει και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.

Αφήστε το ψωμί να σταθεί για 5-10 λεπτά στην φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρετε σε σχάρα ή πάνω σε πετσέτα για να στεγνώσει και να μην νοτίσει. Το κόβουμε μετά από 20 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το απόλυτο παγωτό Biscoff χωρίς παγωτομηχανή

Food 18.08.2025
Κρεμώδες, αρωματικό και γεμάτο γεύση μπισκότου

Το ψυχολογικό φαινόμενο που χτυπά μετά τις διακοπές

Body+Mind 18.08.2025
Όταν η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι πιο βαριά απ’ όσο περίμενες

Αυτό είναι το άρωμα που φοράει η Ελένη Μενεγάκη εδώ και 30 χρόνια

Style 18.08.2025
Θα τολμήσεις να μυρίσεις όπως η Ελένη; Ανακάλυψε το άρωμα που δεν έβγαλε ποτέ από τη ζωή της – και ίσως γίνει και το δικό σου signature scent!

Τι να κάνεις όταν νιώθεις ότι έχει «κολλήσει» η ζωή σου;

Body+Mind 18.08.2025
Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές;

Πού να φας φρέσκο ψάρι στην Αθήνα χωρίς να φύγεις για νησί

Eat + Drink Χτες
Τρεις προτάσεις για ψαροφαγία στην καρδιά της Αθήνας

Η μικρή αλλαγή που βελτιώνει την κυκλοφορία στο αίμα, καίει λίπος και φτιάχνει διάθεση

Body+Mind Χτες
Αυτό που αγνοείς κάθε μέρα επηρεάζει την ενέργειά σου

Πόσο μπορείς να αδυνατίσεις με 1 ώρα περπάτημα την ημέρα;

Body+Mind Χτες
Όχι, δεν μιλάμε για μια απλή βόλτα μέχρι το περίπτερο

10 πολύτιμες συμβουλές κηπουρικής για να κερδίσεις χρόνο, χρήμα και προσπάθεια

Σπίτι Χτες
Με τις παρακάτω συμβουλές, όχι μόνο θα γλιτώσεις κόπο και χρήματα, αλλά θα αποκτήσεις έναν όμορφο και βιώσιμο κήπο που θα σε ανταμείβει καθημερινά!

Η απλή τεχνική που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς

Body+Mind Χτες
Ανακάλυψε το μυστικό της βαθιάς χαλάρωσης μέσα σε λίγα λεπτά

Το πανέμορφο χρωματιστό χωριό της Ελλάδας που έγινε γνωστό από μια παλιά σειρά

Ταξίδια Χτες
Ένα χωριουδάκι μέσα στο χρώμα και τη διάθεση!

10 πράγματα που πιστεύουμε και δε μας κάνουν καλό

Body+Mind Χτες
Ήρθε η ώρα να εντοπίσεις τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις!

Οι τροφές που σε χορταίνουν, και σε βοηθούν στη δίαιτα

Food Χτες
Αν πεινάς συνέχεια, δοκίμασε αυτές τις τροφές