E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοροναϊός: Νεκρός άνδρας πεσμένος σε πεζοδρόμιο της πόλης «φάντασμα» Ουχάν

Στους 213 οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό, που ο ΠΟΥ χαρακτήρισε παγκόσμια απειλή

Δημοσίευση 31/1/2020 | 13:49

Κοροναϊός: Νεκρός άνδρας πεσμένος σε πεζοδρόμιο της πόλης «φάντασμα» Ουχάν

Ένας γκριζομάλλης άνδρας που φοράει μια χειρουργική μάσκα κείται νεκρός για πολλές ώρες σε ένα πεζοδρόμιο της Ουχάν, του επίκεντρου του νέου κοροναϊού.

Στο ένα του χέρι κρατάει μια πλαστική σακούλα. Είναι μαυροντυμένος, περίπου 60 ετών. Μέχρι πρόσφατα, ο δρόμος αυτός ήταν γεμάτος κόσμο. Χθες όμως στη βιομηχανική αυτή πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, που βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας του ιού, ελάχιστοι πολίτες περπατούσαν στον δρόμο και δεν τολμούσαν να πλησιάσουν τον νεκρό άνδρα.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) είδαν το πτώμα χθες το πρωί, λίγο πριν φθάσει επί τόπου ένα όχημα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, στο οποίο επέβαιναν ιατρικό προσωπικό και αστυνομικοί φορώντας ειδικές στολές προστασίας. Το πτώμα του άνδρα ήταν ανάσκελα, μπροστά από ένα κλειστό κατάστημα επίπλων. Ιατρικό προσωπικό με ολόσωμες μπλε στολές σκέπασαν το πτώμα του με μια μπλε κουβέρτα.

Επιβιβάστηκαν στο ασθενοφόρο και έφυγαν. Παρέμειναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι τοποθέτησαν χαρτοκιβώτια στο σημείο όπου βρισκόταν το πτώμα για να μην το πλησιάσει κάποιος. Το AFP δεν διακρίβωσε τα αίτια θανάτου του άνδρα. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου όμως επικοινώνησαν με την αστυνομία και με τοπικούς αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, αλλά δεν έλαβαν απαντήσεις. Η αντίδραση ωστόσο της αστυνομίας και του ιατρικού προσωπικού με τις στολές προστασίας, καθώς και η αντίδραση των λιγοστών περαστικών, υπογραμμίζουν τον φόβο που έχει καταλάβει την πόλη.

Μια γυναίκα στέκεται κοντά στον νεκρό άνδρα, φοράει ροζ πυτζάμες και τραγιάσκα και εκτιμά ότι ο άνδρας πέθανε από τον ιό. «Είναι φρικτό. Αυτές τις ημέρες πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει».

Ο νέος κοροναϊός, ο οποίος φέρεται ότι μεταδόθηκε στον άνθρωπο από άγρια ζώα που πωλούνταν σε μια υπαίθρια αγορά της πόλης, ξεκίνησε από την Ουχάν. Εμφανίστηκε στο τέλος του περασμένου χρόνου και μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 213 ανθρώπους και έχει μολύνει χιλιάδες στην Κίνα, με τουλάχιστον 159 από τους νεκρούς να είναι κάτοικοι της Ουχάν. Δεδομένου ότι εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τον κοροναϊό παγκόσμια απειλή.

Οι αρχές έχουν επιβάλει πρωτοφανή μέτρα στην Ουχάν αποκλείοντας δρόμους που οδηγούν εκτός της πόλης και απαγορεύοντας τις πτήσεις σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού. Όσοι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στην πόλη αναμένουν βασανιστικά να αρθεί η καραντίνα, να βρεθεί θεραπεία ή έστω να μπορέσουν να πάνε για εξετάσεις στα κατάμεστα νοσοκομεία.

Δημοσιογράφοι του AFP στην Ουχάν κάνουν λόγο για τεράστιες ουρές αναμονής στα νοσοκομεία με ορισμένους ασθενείς να λένε ότι περίμεναν δύο ημέρες για να δουν έναν γιατρό. Πολλοί είχαν πάρει μαζί τους και την καρέκλα τους. Η κίνηση στους δρόμους απαγορεύεται και έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι μετακινούνται πεζή ή με ποδήλατα. Ο νεκρός στον δρόμο της πόλης κείτονταν ένα τετράγωνο πιο μακριά από το Νοσοκομείο Αριθμός Έξι της Ουχάν, ένα από τα βασικά ιατρικά κέντρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών που αφορούν τον κοροναϊό.

Μια ιατρική ομάδα που εξέτασε το πτώμα του άνδρα αμέσως υποβλήθηκε σε απολύμανση με τη βοήθεια συναδέλφων μόλις αφαίρεσε την ειδική στολή. Ένας άνδρας καπνίζει κοντά στο σημείο που βρίσκεται το πτώμα. Πολύ γρήγορα αστυνομικοί τον πλησιάζουν και τον καλούν να σβήσει το τσιγάρο του και να βάλει μάσκα. Εκείνος υπακούει αμέσως.

Στη διάρκεια του δίωρου που οι δημοσιογράφοι του AFP παρέμειναν στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα είδαν 15 ασθενοφόρα να καταφθάνουν ανταποκρινόμενα σε τηλεφωνήματα πολιτών. Στο τέλος ένα λευκό φορτηγάκι με σκούρα τζάμια έφθασε επιτόπου για να απομακρύνει το πτώμα του άνδρα. Τοποθετήθηκε μέσα σε μια κίτρινη σακούλα για πτώματα και μεταφέρθηκε στο φορτηγάκι με φορείο.

Αμέσως οι άνδρες με τις προστατευτικές στολές έσπευσαν να απολυμάνουν το σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα 20.11.2025
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος 20.11.2025
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα 20.11.2025
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Ελλάδα 20.11.2025
Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Κόσμος 20.11.2025
Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Ελλάδα 20.11.2025
Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Μουντιάλ 2026: Τα ζευγάρια των playoffs και τα μονοπάτια για τα 4 τελευταία εισιτήρια της UEFA

Αθλητικά Νέα 20.11.2025
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τις ομάδες που θα πάρουν τα τελευταία 4 εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2026

Πορτογαλία: 9χρονος ακρωτηριάστηκε στην τουαλέτα σχολείου από συμμαθητές του

Κόσμος 20.11.2025
Ο 9χρονος χρειάζεται παυσίπονα και αντιβιοτικά κάθε 12 ώρες, ενώ χρειάζεται και υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί γιατί κλαίει κάθε βράδυ, λέει η μητέρα του