E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πανεύκολη συνταγή βασιλόπιτας της τελευταίας στιγμής

Χωρίς μίξερ στα 20 λεπτά έτοιμη για φούρνο

Δημοσίευση 31/12/2019 | 13:37

Η πανεύκολη συνταγή βασιλόπιτας της τελευταίας στιγμής

Χωρίς μίξερ στα 20 λεπτά έτοιμη για φούρνο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45-50 Λεπτά

Υλικά

Βούτυρο φρέσκο – 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Ζάχαρη – 2 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Αυγά – 6 τεμ.

Βανίλιες σε σκόνη – 2 τεμ.

Baking powder – 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – 1 1/2 πακέτο κοσκινισμένο

Γάλα – 1 φλυτζάνι του τσαγιού

Κανέλα – 1/2 κουταλιά της σούπας

Γαρύφαλλο – 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι – 1 πρέζα

Σόδα μαγειρικής – 1 κουταλάκι του γλυκού

Αμύγδαλα ή καρύδια – 1 φλυτζάνι του τσαγιού χονδροκομμένα

Ξύσμα πορτοκαλιού – 1 1/2 κουταλιά της σούπας

Κονιάκ – 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τους κρόκους σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα βούτυρο-ζάχαρης πρώτα τους χτυπημένους κρόκους και μετά την μαρέγκα σιγά σιγά για να μην κόψει και ανακατεύουμε .

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, γάλα, βανίλιες, κανέλα, γαρύφαλλο, σόδα, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, κονιάκ, ρίχνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια σε ένα τηγάνι ίσα να πάρουν χρώμα (ή στον φούρνο σε ένα ταψί) και τα προσθέτουμε χοντροκομμένα στο παραπάνω μείγμα.

Σε ένα ταψί βουτυρωμένο στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα. Βάζουμε και το φλουρί μας τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο κάπου εκεί μέσα.

Στολίζουμε με ασπρισμένα ολόκληρα αμύγδαλα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω – κάτω (όχι στον αέρα) στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Αν θέλουμε όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή ετοιμάζουμε γλάσο λευκής σοκολάτας και αλείφουμε από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο δροσερά και φρέσκα αρώματα που δε θα αποχωρίζεσαι όλο το καλοκαίρι

Style 13.06.2025
Ανακάλυψε τώρα το άρωμα που θα σε συνοδεύει σε κάθε καλοκαιρινή σου στιγμή!

Τι κάνει ο καύσωνας στο δέρμα του προσώπου σου;

Body+Mind 13.06.2025
Eνας πραγματικός εχθρός της επιδερμίδας

Σποράδες με ιστιοπλοϊκό: Απόκοσμες σπηλιές, ναυάγια και παραδεισένιες παραλίες που δεν πατάει ψυχή

Ταξίδια 13.06.2025
Πράσινο μέχρι τη θάλασσα, σπηλιές χωρίς οροφή και νερά διάφανα σα να αιωρείσαι – αυτά είναι τα σημεία που δε φτάνει ούτε Google Maps, μόνο… ιστιοφόρο

Πίνεις πολύ; Ο εγκέφαλός σου το πληρώνει ακριβά – Τι αποκαλύπτει νέα σοκαριστική μελέτη

Body+Mind 13.06.2025
Κάθε γουλιά… και μια βλάβη στον εγκέφαλο – Η αθέατη πλευρά του αλκοόλ

Πού θα φας το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι

Food 13.06.2025
Ποιο από όλα θα δοκιμάσεις πρώτο;

Η «αόρατη» ασθένεια που σαμποτάρει το σώμα και την ψυχή ‑ Την έχει 1 στις 10 γυναίκες

Body+Mind Χτες
Ένα σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο – μέχρι να αλλάξει τη ζωή σου

Πώς ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Οδυσσέας και άλλοι Αρχαίοι ονόμαζαν τα σκυλιά τους – και γιατί έχει σημασία!

Pets Χτες
Ποιο είναι το μυστικό πίσω από τα αρχαιοελληνικά ονόματα σκύλων που μάθαινε κάθε κυνηγός

15 τροφές που «φρενάρουν» τη γήρανση των πνευμόνων

Food Χτες
Ξέχασε τα φίλτρα και τα θαυματουργά σκευάσματα! Η αντιγήρανση ξεκινά… από την κουζίνα!

5 κορυφαίες ψαροταβέρνες για ουζάκι και ψάρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Eat + Drink Προχτές
Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα ‘κει μετά το μπάνιο σου, πήγαινε οπωσδήποτε!

7 συμβουλές πριν ανάψεις το κλιματιστικό σου

Σπίτι Προχτές
Η σωστή φροντίδα τώρα, σημαίνει λιγότερες βλάβες αύριο!

Ποια φυτά δεν πρέπει ποτέ να βάλεις στο μπαλκόνι σου τον Ιούνιο

Σπίτι Προχτές
Μην πετάς τα χρήματά σου σε φυτά που δεν είναι για την εποχή!