E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καβάλα: Βρέθηκαν θαμμένα 4,2 εκατ. ευρώ

Απίστευτη ιστορία

Δημοσίευση 20/12/2019 | 15:10

Καβάλα: Βρέθηκαν θαμμένα 4,2 εκατ. ευρώ

Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία για την υπόθεση της ληστείας με σκηνοθετημένη απαγωγή και λεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, στην Καβάλα. Οι τρεις συλληφθέντες που είχαν προσαχθεί χθες στην Ασφάλεια Καβάλας φέρονται να έχουν ομολογήσει, βρέθηκαν θαμμένα στον περίβολο συνεργείου ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε καταπακτή στο συνεργείο στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας και σε σπίτι.

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα, όταν καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρείας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του και θέλουν λύτρα να το απελευθερώσουν.

Συλληφθέντες φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων, ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι από την οποία αρπάχθηκαν τα χρήματα. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι κουμπάροι. Κατά την ανάκριση έσπασαν και υπέδειξαν στους αστυνομικούς που βρίσκονται θαμμένα τα χρήματα.

Οι αστυνομικοί εδώ και πολλούς μήνες συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση κι έφτασαν στην αιφνιδιαστική επιχείρηση.


Σημειώνεται ότι από την αρχή η υπόθεση είχε πολλά κενά και περίεργες παραμέτρους. Ο (πρώην) διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι είχε καταγγείλει ότι η ληστεία είχε γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και η λεία ήταν 4,2 εκατ. ευρώ, με δράστες ενόπλους που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες με τα πρόσωπα του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου!

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο αναζητούσαν απάντηση οι άνδρες της Ασφάλειας που ερευνούσαν κάτω από απόλυτη μυστικότητα την υπόθεση, είναι γιατί ο 43χρονος διευθυντής της εταιρείας δεν είχε διευκρινίσει αν οι δράστες που του είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του ήταν δύο ή τρεις. Το δεύτερο είναι για ποιο λόγο άρπαξαν 4.200.000 ευρώ όταν εκείνος τους άνοιξε το κεντρικό χρηματοκιβώτιο πιστεύοντας ότι κρατούν όμηρο την 5χρονη κόρη του, αλλά άφησαν πίσω τους... 100.000 ευρώ!

Ένα ακόμη ερώτημα αφορούσε την διαφυγή των δραστών με το Ι.Χ. μάρκας AUDI του επιχειρηματία, το οποίο εγκατέλειψαν στην παλιά εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης στο ύψος της Σαρακήνας, χωρίς να το πυρπολήσουν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, όπως συμβαίνει συνήθως.

Ερώτημα ήταν και το πώς γνώριζαν οι κακοποιοί ότι ο 43χρονος είχε παραλάβει τα χρήματα Παρασκευή με σκοπό να τα κατέθετε στις τράπεζες τη Δευτέρα, αλλά και ότι ήταν διαζευγμένος και η κορούλα του ζει με τη μητέρα της, άρα δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εκείνη τη στιγμή αν έλεγαν αλήθεια ότι την απήγαγαν.

Ερωτήματα όμως, είχαν διατυπωθεί και για τα πρωτόκολλα ασφαλείας βάσει των οποίων ξεκλειδώνει το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας στο οποίο φυλάσσονται μεγάλα ποσά, καθώς δεν έχει εξηγηθεί αν ένας και μόνο άνθρωπος -έστω και διευθυντής- μπορούσε να το ανοίξει με κωδικούς, ούτε αν το ποσό που βρισκόταν μέσα ήταν μεγαλύτερο απ' ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο ότι καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρόστιμο 415 εκατ. από την Κομισιόν στην Ελλάδα για την κακοδιαχείριση αγροτικών επιδοτήσεων

Ελλάδα Χτες
Το πιθανότερο σενάριο είναι το πρόστιμο να επιβαρύνει απευθείας τον κρατικό προϋπολογισμό

Ζωή σε 12 ανθρώπους έδωσαν τα δύο παιδιά που «χάθηκαν» στον Αραχθο – «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς τους»

Ελλάδα Χτες
Συνολικά 13 μοσχεύματα παρέχουν σε χρόνιους ασθενείς δεύτερη ευκαιρία στην ζωή

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έσωσε το βρέφος από το μπαλκόνι – «Ψάχναμε με φακούς, ακολουθήσαμε τις φωνές»

Ελλάδα Χτες
Οι δύο γονείς, ηλικίας 36 και 35 ετών, που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα

Καρυστιανού: «Αύριο είναι μεγάλη μέρα για την Δικαιοσύνη» – Η ανάρτηση για την ψηφοφορία της προανακριτικής

Ελλάδα Χτες
Ανάρτηση έκανε η Μαρία Καρυστιανού σχετικά με την αυριανή ψηφοφορία της προανακριτικής

Παρέμβαση Τραμπ για Ιράν: Παραδοθείτε άνευ όρων, ξέρουμε πού κρύβεται ο Χαμενεΐ, η υπομονή μας εξαντλείται

Κόσμος Χτες
«Έχουμε τον έλεγχο του εναέριου χώρου του Ιράν, κανείς δεν το κάνει καλύτερα από τις παλιές ΗΠΑ»

Ινδονησία: Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου Lewotobi Laki Laki ‑ «Πνίγει» τον ουρανό με στάχτη

Κόσμος Χτες
Λόγω της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας, η ζώνη επικινδυνότητας επεκτάθηκε σε ακτίνα περίπου 8 χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα

Σεισμός μεταξύ Γαύδου και Κρήτης

Ελλάδα Χτες
Το επίκεντρο ήταν 5 χιλιόμετρα βόρεια του ακριτικού νησιού

Μερτς για τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν: Κάνει τη βρώμικη δουλειά για όλους μας

Κόσμος Χτες
Τόνισε ότι η ηγεσία στην Τεχεράνη έχει αποδυναμωθεί από τις επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.

Πόσο χρόνο χρειάζεται το Ιράν για να κατασκευάσει ένα πυρηνικό όπλο

Κόσμος Χτες
Η εκτίμηση της CENTCOM: «Μερικά βήματα πριν τα πυρηνικά»

Επικοινωνία Πούτιν με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για το Ιράν

Κόσμος Χτες
Οι δύο ηγέτες θα εστιάσουν στην κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή

Καθηλωμένοι οι μισθοί ‑ Τρεις στους δέκα μισθωτούς αδυνατούν να ξοδέψουν για τις προσωπικές τους ανάγκες

Οικονομία Χτες
Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του 2025 του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση την περίοδο 2009-2024, ο μέσος ετήσιος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 32,8%

Σάλος στην Κύπρο με βίντεο αστυνομικών να κάνουν σeξ σε περιπολικό

Κόσμος Χτες
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες περιήλθαν σε γνώση της ηγεσίας της κυπριακής Αστυνομίας