E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καβάλα: Βρέθηκαν θαμμένα 4,2 εκατ. ευρώ

Απίστευτη ιστορία

Δημοσίευση 20/12/2019 | 15:10

Καβάλα: Βρέθηκαν θαμμένα 4,2 εκατ. ευρώ

Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία για την υπόθεση της ληστείας με σκηνοθετημένη απαγωγή και λεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, στην Καβάλα. Οι τρεις συλληφθέντες που είχαν προσαχθεί χθες στην Ασφάλεια Καβάλας φέρονται να έχουν ομολογήσει, βρέθηκαν θαμμένα στον περίβολο συνεργείου ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε καταπακτή στο συνεργείο στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας και σε σπίτι.

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα, όταν καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρείας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του και θέλουν λύτρα να το απελευθερώσουν.

Συλληφθέντες φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων, ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι από την οποία αρπάχθηκαν τα χρήματα. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι κουμπάροι. Κατά την ανάκριση έσπασαν και υπέδειξαν στους αστυνομικούς που βρίσκονται θαμμένα τα χρήματα.

Οι αστυνομικοί εδώ και πολλούς μήνες συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση κι έφτασαν στην αιφνιδιαστική επιχείρηση.


Σημειώνεται ότι από την αρχή η υπόθεση είχε πολλά κενά και περίεργες παραμέτρους. Ο (πρώην) διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι είχε καταγγείλει ότι η ληστεία είχε γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και η λεία ήταν 4,2 εκατ. ευρώ, με δράστες ενόπλους που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες με τα πρόσωπα του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου!

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο αναζητούσαν απάντηση οι άνδρες της Ασφάλειας που ερευνούσαν κάτω από απόλυτη μυστικότητα την υπόθεση, είναι γιατί ο 43χρονος διευθυντής της εταιρείας δεν είχε διευκρινίσει αν οι δράστες που του είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του ήταν δύο ή τρεις. Το δεύτερο είναι για ποιο λόγο άρπαξαν 4.200.000 ευρώ όταν εκείνος τους άνοιξε το κεντρικό χρηματοκιβώτιο πιστεύοντας ότι κρατούν όμηρο την 5χρονη κόρη του, αλλά άφησαν πίσω τους... 100.000 ευρώ!

Ένα ακόμη ερώτημα αφορούσε την διαφυγή των δραστών με το Ι.Χ. μάρκας AUDI του επιχειρηματία, το οποίο εγκατέλειψαν στην παλιά εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης στο ύψος της Σαρακήνας, χωρίς να το πυρπολήσουν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, όπως συμβαίνει συνήθως.

Ερώτημα ήταν και το πώς γνώριζαν οι κακοποιοί ότι ο 43χρονος είχε παραλάβει τα χρήματα Παρασκευή με σκοπό να τα κατέθετε στις τράπεζες τη Δευτέρα, αλλά και ότι ήταν διαζευγμένος και η κορούλα του ζει με τη μητέρα της, άρα δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εκείνη τη στιγμή αν έλεγαν αλήθεια ότι την απήγαγαν.

Ερωτήματα όμως, είχαν διατυπωθεί και για τα πρωτόκολλα ασφαλείας βάσει των οποίων ξεκλειδώνει το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας στο οποίο φυλάσσονται μεγάλα ποσά, καθώς δεν έχει εξηγηθεί αν ένας και μόνο άνθρωπος -έστω και διευθυντής- μπορούσε να το ανοίξει με κωδικούς, ούτε αν το ποσό που βρισκόταν μέσα ήταν μεγαλύτερο απ' ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο ότι καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιβαδειά: Ένταση με αγρότες – Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, «περικύκλωσαν» τον Κώστα Τσιάρα

Ελλάδα 07.10.2025
Μετά από διαπραγματεύσεις, επιτράπηκε η στάθμευση των τρακτέρ έξω από το διοικητήριο, όπου ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση.

Λήξη «συναγερμού», δεν αποσύρεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς – Τι αφορούσε η πολυαναμενόμενη «second decision»

Αθλητικά Νέα 07.10.2025
Αγωνία τέλος για τα εκατομμύρια των οπαδών του ΛεΜπρόν Τζέιμς ανά τον κόσμο και γενικότερα τους οπαδούς του

Πότε «πέφτει» η Black Friday 2025

Ελλάδα 07.10.2025
«Κλείδωσε» η μέρα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο υβρίδιο λύκου‑σκύλου στην Ελλάδα

Ελλάδα 07.10.2025
Για πρώτη φορά, ένα υβρίδιο λύκου-σκύλου επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα

Η Τούνμπεργκ απαντά στον Τραμπ: «Φαίνεται ότι υποφέρετε κι εσείς από προβλήματα θυμού»

Κόσμος 07.10.2025
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν χαρίστηκε στον Τραμπ

Κατέρρευσε μπαλκόνι στο Λαύριο – Μία γυναίκα τραυματίστηκε

Ελλάδα 07.10.2025
Μπαλκόνι κατέρρευσε στο Λαύριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία γυναίκα

Μαχαίρωσαν δήμαρχο σε πόλη της Γερμανίας – Δίνει μάχη για τη ζωή της

Κόσμος 07.10.2025
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δέχθηκε 13 μαχαιριές

Βόλος: Βρέθηκε ζωντανός ο 53χρονος κτηνοτρόφος – Απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του

Ελλάδα 07.10.2025
Εντοπίστηκε ο 53χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν από το πρωί της Τρίτης.