E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

΄Με χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι, σκέτη απόλαυση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2019 | 00:38

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

Θα χρειαστούμε:

  • 1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη

Για το κριθαράκι

  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

  1. Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να σοταριστεί για 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
  5. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό μέχρι να καλυφτουν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς C για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6 πανέμορφα λουλούδια – θάμνοι για να ομορφύνεις τη βεράντα σου

Σπίτι 15.06.2024
Φαντάσου να βγαίνεις στην αυλή και να αντικρίζεις ένα χρωματιστό τοπίο με όμορφους θάμνους – λουλούδια που θα μοσχομυρίζουν!

7 στους 10 πιστεύουν ότι υπάρχει η «αδελφή ψυχή»: Πόσοι την έχουν βρει όμως;

Σχέσεις 15.06.2024
Μια νέα έρευνα αφήνει έναν τόνο αισιοδοξίας

Τα 4 μυστικά των Ιταλών για μια γλυκιά καθημερινότητα

Body+Mind 15.06.2024
Ποιες είναι οι συνήθειες ευεξίας των Ιταλών που μπορούν πραγματικά να σου αλλάξουν τη ζωή;

Τα νέα εστιατόρια με θέα την Ακρόπολη, που θα λατρέψεις!

Eat + Drink 15.06.2024
Plus, θα βγάλεις και τις καλύτερες φωτογραφίες!

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink 15.06.2024
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Ταξίδι στο Παρίσι: 8 εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις εκεί

Ταξίδια 15.06.2024
Και δεν είναι οι συνηθισμένες εμπειρίες

5 Επικά σάντουιτς της Αθήνας για να πάρεις μαζί σου στην Παραλία

Eat + Drink 15.06.2024
Ακόμα και αν δεν πας παραλία... φάε αυτά τα σάντουιτς!

Υπάρχει τρόπος: Πώς να βλέπεις μόνο όμορφα όνειρα όταν κοιμάσαι

Body+Mind 15.06.2024
Υπάρχει τρόπος να κατευθύνεις τα όνειρα που βλέπεις

Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και δεν θα βαρεθείς ποτέ να τρως σαλάτες

Food 15.06.2024
Αυτοί είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί τροφών στις σαλάτες, σαν να λέμε τα σαλατικά και τα ταίρια τους

Το ελληνικό χωριό που οι κάτοικοι μιλάνε ... σφυρίζοντας

Ταξίδια Χτες
Η γλώσσα που ονομάζεται «Σφυρία»

Τα 6 πιο όμορφα ρετρό ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Eat + Drink Χτες
Για να ταξιδέψεις σε μιαν άλλη εποχή!