Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα
΄Με χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι, σκέτη απόλαυση
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2019 | 00:38
![Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα](https://cdn.e-daily.gr/repository/2019/giouetsaki.jpg)
Θα χρειαστούμε:
- 1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κομμάτι πράσο
- 2 κλωνάρια μαϊντανό
- 1 κ.σ πελτέ
- 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 δαφνόφυλλο
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη
Για το κριθαράκι
- 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
Πάμε να το ετοιμάσουμε:
- Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να σοταριστεί για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
- Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό μέχρι να καλυφτουν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς C για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αυτές οι γάτες έχουν τον πιο ήρεμο χαρακτήρα
Pets
27.07.2024
Δεν είναι όλες έξαλλες, μερικές θέλουν ηρεμία και χάδια!
Τι να προσθέσεις στη διατροφή σου, αν θες να χάσεις βάρος
Body+Mind
27.07.2024
Νέα έρευνα αποθεώνει αυτήν την ευεργετική τροφή
Τι προκαλεί ο καύσωνας στη ψυχολογία μας;
Body+Mind
27.07.2024
Η ζέστη δεν επηρεάζει μόνο το σώμα μας, αλλά έχει σημαντικές επιπτώσεις και στη ψυχολογία μας
Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου;
Body+Mind
27.07.2024
Η ανανέωση του αντηλιακού είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της προστασίας σου
5 σημάδια ότι ίσως έχεις τοξική σχέση με τον εαυτό σου
Body+Mind
27.07.2024
Από όλες τις σχέσεις που θα αποκτήσουμε στη ζωή μας, η σχέση με τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική!
Τα λάθη που κάνεις, όταν κάνεις ηλιοθεραπεία
Body+Mind
Χτες
Για να αποφεύγετε τους κινδύνους από την ηλιοθεραπεία, πρέπει να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Ralph Lauren, Armani και άλλοι: Ποιες χώρες έχουν τις πιο ωραίες στολές στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Style
Χτες
Σαν να λέμε... μια παγκόσμια πασαρέλα πολιτισμών
Οι κίνδυνοι που κρύβουν οι πισίνες για την υγεία μας
Body+Mind
Χτες
Μικροβιολογικοί και χημικοί κίνδυνοι
Σήμερα έμαθα: Ο λόγος που αυτή η λίμνη ονομάζεται «αιώνια καταιγίδα»
Σήμερα έμαθα
Χτες
Αραγε οι κάτοικοι κοιμούνται το βράδυ;
4 προτάσεις για απογευματινό απεριτίβο στο κέντρο της Αθήνας
Eat + Drink
Χτες
Τώρα που ανοίγει ο καιρός βάλε τα στη λίστα σου, για μία έξοδο με άρωμα Ιταλίας!