E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

΄Με χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι, σκέτη απόλαυση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2019 | 00:38

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

Θα χρειαστούμε:

  • 1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη

Για το κριθαράκι

  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

  1. Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να σοταριστεί για 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
  5. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό μέχρι να καλυφτουν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς C για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το υπέρλαμπρο βραδινό σύνολο της Ελένης Τσολάκη είναι η καλύτερη επιλογή για τις καλοκαιρινές μας εξόδους

Style 01.07.2025
Αν ψάχνεις το ιδανικό σύνολο για τις βραδινές σου εξόδους, η εμφάνιση της Ελένης Τσολάκη είναι η τέλεια έμπνευση!

Αυτά είναι τα 5 φρούτα που... ποτίζουν το δέρμα σου το καλοκαίρι

Body+Mind 01.07.2025
Ξεραίνεται το δέρμα σου; Δες ποια φρούτα κάνουν θαύματα με μία μόνο μπουκιά

Ποιες παθήσεις παρουσιάζουν αύξηση το καλοκαίρι – Τι να προσέξετε

Body+Mind 01.07.2025
Το καλοκαίρι είναι για να το απολαύσουμε, αλλά και για να προσέχουμε

Ποια επιφάνεια κοπής είναι καλύτερη: Η ξύλινη ή η πλαστική;

Food 01.07.2025
Η ερώτηση «πλαστική ή ξύλινη επιφάνεια κοπής;» έχει ανάψει πολλές κουζινικές κόντρες!

Zagori Mountain Running: Ο αγώνας που έγινε θεσμός στην καρδιά της Πίνδου

Ταξίδια 01.07.2025
Από τα μονοπάτια του Βίκου μέχρι τις κορυφές της Τύμφης, το Zagori Mountain Running δεν είναι απλώς ένας αγώνας – είναι εμπειρία ζωής

Το πανέμορφο χωριό που θα θέλεις να επισκεφτείς και το λένε ... Κόβιντ!

Ταξίδια Χτες
«Κόβιντ» και άλλα αλλόκοτα ονόματα σε περιοχές της Πορτογαλίας

Βρες εύκολα ποιο άρωμα σου ταιριάζει με 6 απλά βήματα

Style Χτες
Ψάχνεις το άρωμα που να «μιλάει» για σένα; Σου έχουμε τη λύση – χωρίς πονοκέφαλο και χωρίς σπατάλες!

Glow ή κίνδυνος; Η αλήθεια πίσω από τη μόδα του wellness tanning

Body+Mind Χτες
Καθημερινό σολάριουμ για… ευεξία; Το trend που τρομάζει τους γιατρούς

Αρνητικότητα τέλος: Πώς να κάνεις reset στο μυαλό σου αυτό το καλοκαίρι

Body+Mind Χτες
Ένα καλοκαιρινό reset που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι – και θα το λατρέψεις!

Ναι, υπάρχει αλλεργία στο σπέρμα – Κι αυτά είναι τα σημάδια της

Body+Mind Χτες
Η αλλεργία στο σπέρμα δεν είναι αστικός μύθος