E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος εποχής για τη Google

Νέα εποχή με αλλαγές στην κορυφή της εταιρίας

Δημοσίευση 4/12/2019 | 08:33

Τέλος εποχής για τη Google

Νέα εποχή ξημερώνει για τη Google καθώς το μυθικό δίδυμο των συνιδρυτών της αποχωρεί.

Οι 46χρονοι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν παραιτούνται άμεσα από τα καθήκοντα τους ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος αντίστοιχα της μητρικής εταιρείας Alphabet.

Όμως, θα παραμείνουν στο διοικητικό συμβούλιό της, όπου θα ελέγχουν από κοινού πάνω από το 51% των ψήφων, συνεπώς αν και δεν θα «τρέχουν» πια την εταιρεία, συνεχίζουν να κρατούν τον έλεγχο της.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Alphabet αναλαμβάνει ο 47χρονος διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιντσάι, ο οποίος κατέχει κάτω από το 1% των μετοχών της εταιρείας.

Η Alphabet, που έχει υπό την «ομπρέλα» της πολλές θυγατρικές, δημιουργήθηκε το 2015 στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ολοένα επεκτεινόμενης Google, η οποία με τη σειρά της είχε ιδρυθεί το 1998 σε ένα γκαράζ της Καλιφόρνια από τους Πέιτζ και Μπριν. Οι τελευταίοι «μετακόμισαν» από τη Google στην Alphabet, όταν αυτή δημιουργήθηκε, και τώρα αποφάσισαν να εγκαταλείψουν αυτά τα διευθυντικά καθήκοντα και να τα αναθέσουν στον θεωρούμενο ως πετυχημένο επικεφαλής της Google, τον ινδικής καταγωγής Πιντσάι, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Σε κοινή επιστολή τους το ιστορικό δίδυμο της Google που τη δημιούργησε εκ του μηδενός, αναφέρουν ότι θα παραμείνουν ενεργά εμπλεκόμενοι ως μέλη του ΔΣ, μέτοχοι και συνιδρυτές, προσθέτοντας ότι ήλθε η ώρα να απλοποιηθεί η δομή του μάνατζμεντ της εταιρείας.

«Η Alphabet και η Google δεν χρειάζονται πια δύο διευθύνοντες συμβούλους και έναν πρόεδρο», επισημαίνουν και προσθέτουν ότι «θα αναλάβουν το ρόλο των υπερήφανων γονέων, προσφέροντας συμβουλές και αγάπη, αλλά όχι καθημερινή παρότρυνση», ενώ τόνισαν ότι «δεν υπάρχει καλύτερο πρόσωπο» από τον Πιντσάι να αναλάβει πλέον τα ηνία όλου του ομίλου.

Ο Ινδός μηχανικός σπούδασε στα αμερικανικά πανεπιστήμια Στάνφορντ και Πενσιλβάνια, προτού προσληφθεί στη Google το 2004, όπου απέκτησε φήμη ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Chrome και στη συνέχεια αρκετών άλλων προϊόντων και υπηρεσιών. Σε δήλωση του ανέφερε ότι «οι ιδρυτές έδωσαν σε όλους μας μια απίστευτη ευκαιρία να αφήσουμε το στίγμα μας στον κόσμο» και δήλωσε ανυπόμονος «να δούμε πλέον προς τα πού θα πάμε, συνεχίζοντας το ταξίδι με όλους σας».

Σχεδόν σίγουρα, αυτό το ταξίδι δείχνει προς την τεχνητή νοημοσύνη, όμως ο δρόμος θα είναι στρωμένος με εμπόδια, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και οι οργανώσεις πολιτών εμφανίζονται ολοένα πιο νευρικές και απαιτητικές απέναντι στη Google και στις άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για διάφορους λόγους, από τη φοροαποφυγή και την καταπάτηση του ελεύθερου ανταγωνισμού έως την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιθέα ‑ αυτόπτης μάρτυρας: «Το παιδί ήταν ήδη νεκρό όταν του έκαναν ΚΑΡΠΑ»

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η αυτόπτης μάρτυρας δεν γνώριζε τα αίτια της συμπλοκής και διέψευσε την πιθανότητα οπαδικού επεισοδίου

Θρίλερ στη Βραζιλία: Νεκρή 23χρονη ‑ Της έκανε... εξορκισμό ο σύντροφός της!

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Αδιανόητο περιστατικό με θύμα μια νεαρή και δράστη τον 26χρονο φίλο της

ΗΠΑ: Χριστιανικό σχολείο απέκλεισε μαθήτρια από αποφοίτηση όταν αποκάλυψε ότι είναι λεσβία, τους έκανε αγωγή και πήρε $10.000

Κόσμος 25.06.2026
Η αποκάλυψη της νεαρής κοπέλας έγινε μέσω Facebook - Για παραβίαση της πολιτικής για τα social media κάνει λόγο το σχολείο

Σεισμός στη Βενεζουέλα: Η στιγμή που ο Εγκέλαδος σαρώνει τη χώρα

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημος απολογισμός θυμάτων, αλλά υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και καταρρεύσεις πολυκατοικιών

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 28χρονη είχε σχέση με ανήλικη και διακινούσε πορνογραφικό υλικό της μικρής

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η 28χρονη σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία παραπλάνησε την ανήλικη που ήταν 14,5 ετών όταν ξεκίνησε η σχέση τους

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Παραδόθηκε το τιμητικό πτυχίο έντεκα χρόνια μετά την τραγωδία στα Ιωάννινα

Ελλάδα 25.06.2026
Η διοίκηση του ιδρύματος και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησαν σε μια συμβολική πράξη μνήμης

Βομβαρδισμός σχολείου στην περιοχή Μινάμπ στο Ιράν: Ο Τραμπ αμφισβητεί εκ νέου ότι ο πύραυλος ήταν αμερικάνικος

Κόσμος 25.06.2026
«Κάποιος είπε πως ήταν δικός μας πύραυλος, αλλά ίσως να μην ήταν»

Πανσέληνος Ιουνίου: Πότε είναι και γιατί λέγεται «Φεγγάρι της Φράουλας»

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Πανσέληνος του Ιουνίου έχει αποκτήσει διαφορετικούς συμβολισμούς

Μουντιάλ 2026: Πρόκριση με ανατροπή για Μαρόκο, τριάρα Μεξικού και πρωτιά για την Ελβετία

Αθλητικά Νέα 25.06.2026
Το Μαρόκο λύγισε την Αϊτή με ανατροπή και πέρασε στους «32», το Μεξικό έκανε το 3/3 απέναντι στην Τσεχία, η Βοσνία κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της και η Ελβετία πήρε την πρωτιά κόντρα στον Καναδά.

Πανελλαδικές: Μετά τη μια το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων

Ελλάδα 25.06.2026
Αυλαία σήμερα με το μάθημα των Ισπανικών - Μέσω SMS, για όσους το δήλωσαν, η ενημέρωση για τις επιδόσεις τους στις εξετάσεις