Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά
Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50
Kιμάς
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 600 ml γάλα
- 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βήμα-βήμα
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
- Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
- Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
- Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Μοσχαράκι γεννήθηκε με πέμπτο πόδι στο... κεφάλι
OMG
03.09.2019
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
02.11.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η εντυπωσιακή ευρωπαϊκή πόλη με τα σπίτια που κρέμονται από τους βράχους
Ταξίδια
08.05.2024
Αξίζει σίγουρα να την επισκεφτείς μια φορά
Τα νέα εστιατόρια με θέα την Ακρόπολη, που θα λατρέψεις!
Eat + Drink
08.05.2024
Plus, θα βγάλεις και τις καλύτερες φωτογραφίες!
Θέλεις δυνατά νύχια; Δοκίμασε αυτήν την τάση
Body+Mind
08.05.2024
Η τάση που υπόσχεται ενυδατωμένα νύχια και μπορείς να τη δοκιμάσεις πανεύκολα.
10 πράγματα που πρέπει να σταματήσουν να κάνουν γονείς και παππούδες, σύμφωνα με παιδοψυχολόγους
Family
Χτες
Tα παιδιά δεν συνοδεύονται από εγχειρίδιο χρήσης και η γονική μέριμνα είναι μια εξελισσόμενη εμπειρική διαδικασία
Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;
Body+Mind
Χτες
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω
Χάσε τρία κιλά σε ένα μήνα με μικρές αλλαγές στη διατροφή
Body+Mind
Χτες
Eφικτό και θα νιώσεις αμέσως καλύτερα
Eggshell Nails: Μήπως αντιμετωπίζεις κι εσύ αυτό το πρόβλημα στα νύχια;
Body+Mind
Χτες
Ένα πολύ συχνό πρόβλημα
Τι λένε τα νύχια για την υγεία σου; Κι όμως αποκαλύπτουν για σένα τα πάντα
Body+Mind
Χτες
Πώς θα κρατήσεις τα νύχια σου υγιή
Οι γαλλίδες ηθοποιοί που μας δίδαξαν μαθήματα style
Retro
Χτες
Τις λατρεύουμε όλες και υπάρχει λόγος γι` αυτό!
7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου
Body+Mind
Χτες
Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;
Μια από τις πιο μικρές ευρωπαϊκές πόλεις που όμως θέλουν όλοι να επισκεφτούν
Ταξίδια
Προχτές
Έχει υπέροχη αρχιτεκτονική και εντυπωσιακή ιστορία
5 συνήθειες self ‑ love που κάθε γυναίκα αξίζει να υιοθετήσει
Body+Mind
Προχτές
Ακολουθείς κάποια από αυτές ή μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις;