Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά
Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50

Kιμάς
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 600 ml γάλα
- 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βήμα-βήμα
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
- Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
- Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
- Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Μοσχαράκι γεννήθηκε με πέμπτο πόδι στο... κεφάλι
OMG
03.09.2019
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
02.11.2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αυτή είναι η εμφάνιση που θα θυμόμαστε από το φετινό Wimbledon – Και δεν είναι της Kate Middleton!
Style
16.07.2025
Το πιο boho look του φετινού Wimbledon ήρθε από την Sienna Miller
Καλοκαίρι στις Κάτω Χώρες: Πόλεις και χωριά παραμυθένια που πρέπει να επισκεφτείς
Ταξίδια
16.07.2025
Αν θες διακοπές που να σε ξεκουράσουν και να σε εμπνεύσουν, αυτές οι πόλεις και χωριά είναι το ιδανικό σκηνικό για να γράψεις το δικό σου καλοκαιρινό παραμύθι
Πού να φας φρέσκο ψάρι στην Αθήνα χωρίς να φύγεις για νησί
Eat + Drink
16.07.2025
Τρεις προτάσεις για ψαροφαγία στην καρδιά της Αθήνας
Πώς να αναγνωρίσετε αν είχατε «σιωπηλό εγκεφαλικό» χωρίς να το ξέρετε
Body+Mind
16.07.2025
Τι ακριβώς είναι, πόσο συχνό είναι, ποια σημάδια πρέπει να προσέξετε και πώς να προλάβετε τα χειρότερα
Ποια είναι τα συμπτώματα της νόσου του κινητικού νευρώνα από την οποία πέθανε ο ηθοποιός Γεράσιμος Μιχελής;
Body+Mind
Χτες
Η «σιωπηλή» νόσος που «παγιδεύει» το σώμα
Ψάχνεις το ιδανικό after sun; Βρήκαμε τα 5 καλύτερα που καταπραΰνουν, ενυδατώνουν και μυρίζουν υπέροχα!
Style
Χτες
Για καλύτερο αποτέλεσμα, βάλε το after sun σου στο ψυγείο πριν τη χρήση!
Αυτή είναι η τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα – Και ετοιμάζεται σε 10 λεπτά!
Food
Χτες
Δροσερή, χορταστική και πανεύκολη: η απόλυτη καλοκαιρινή σαλάτα που θα σε σώσει τα ζεστά μεσημέρια
Επικίνδυνα τσιμπήματα: Τι πρέπει να ξέρετε – Η έγκαιρη αντίδραση μπορεί να σώσει ζωές
Body+Mind
Χτες
Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;
Κρυμμένα πετράδια της Ηπείρου ‑ Τα γεφύρια που δε θα βρεις στο GPS
Ταξίδια
Χτες
Μια πέτρινη διαδρομή σε γεφύρια-θαύματα που αντέχουν στον χρόνο
Νέα έρευνα μας λέει ότι η δουλειά από το σπίτι κάνει καλό στην υγεία
Living
Χτες
Από την Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) και του King`s College London