Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά
Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50
Kιμάς
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 600 ml γάλα
- 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βήμα-βήμα
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
- Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
- Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
- Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Μοσχαράκι γεννήθηκε με πέμπτο πόδι στο... κεφάλι
OMG
03.09.2019
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
02.11.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς θα καταλάβεις αν το κομμωτήριο που θέλεις να πας, είναι πράγματι καλό
Body+Mind
09.10.2024
Η επιλογή ενός καλού κομμωτηρίου είναι πολύ σημαντική!
Τα ονειρεμένα χωριά του Πηλίου για την επόμενη φθινοπωρινή σου απόδραση
Ταξίδια
09.10.2024
Με τόσες επιλογές σε πανέμορφα χωριά, το Πήλιο είναι ο απόλυτος φθινοπωρινός προορισμός!
7 εξοχικές ταβέρνες στην Αττική για πεντανόστιμα μεζεδάκια
Eat + Drink
09.10.2024
Αξίζουν και με το παραπάνω τα χιλιόμετρα που θα κάνεις για να φτάσεις ως εκεί
Αυτές είναι οι έξι ορμόνες που επηρεάζουν το βάρος σου
Body+Mind
Χτες
Η καλή κατανόηση των ορμονών που επηρεάζουν το βάρος σου είναι καθοριστική για τη διαχείριση της διατροφής και του σωματικού βάρους
Σπάνε τα νύχια σου; Τι πρέπει να τσεκάρεις στην υγεία σου αλλά και την καθημερινότητά σου
Body+Mind
Χτες
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην αδυναμία και το σπάσιμο των νυχιών
Πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι πρώτες κοτομπουκιές
Food
Χτες
Τραγανό, παναρισμένο κομμάτι κοτόπουλο... αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων
Οι τροφές που σε χορταίνουν, και σε βοηθούν στη δίαιτα
Food
Προχτές
Αν πεινάς συνέχεια, δοκίμασε αυτές τις τροφές
Οι 4 τρόποι για να δυναμώσεις τη μνήμη σου σύμφωνα με την επιστήμη
Body+Mind
Προχτές
Εκτός από το σώμα και ο εγκέφαλος χρειάζεται τη γυμναστική του!
Πόσο συχνά κάνουν σeξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια
Σχέσεις
Προχτές
Spoiler alert: Μερικές από αυτές τις απαντήσεις μπορεί να σας εκπλήξουν