Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά
Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50

Kιμάς
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 600 ml γάλα
- 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βήμα-βήμα
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
- Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
- Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
- Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Μοσχαράκι γεννήθηκε με πέμπτο πόδι στο... κεφάλι
OMG
03.09.2019
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
02.11.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Kραγιόν: Ενας εύκολος οδηγός για να βρεις το nude που σου αξίζει
Style
15.05.2025
Βρες το σωστό nude για κραγιόν για σένα
Δεν είναι σολομός, δεν είναι τόνος: Αυτό είναι το φτηνό ψάρι που κάνει θαύματα στην καρδιά, τον εγκέφαλο και τη διάθεση
Food
15.05.2025
Το ψαράκι που κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ, αλλά προσφέρει οφέλη που θα ζήλευε κι ο σολομός
Τα δάχτυλά σου γίνονται λευκά, μπλε και μετά κόκκινα; Μάθε γιατί αυτό το φαινόμενο μπορεί να σε προειδοποιεί για κάτι πολύ σοβαρό!
Body+Mind
15.05.2025
Όταν τα δάχτυλά σου αλλάζουν χρώμα, το σώμα σου ίσως προσπαθεί να σου πει κάτι πιο σοβαρό απ’ ό,τι νομίζεις!
Η Bella Hadid άφησε πίσω το σοκολατί καρέ της και αποκαλύπτει ένα honey blonde λουκ που κανείς δεν περίμενε
Style
15.05.2025
Από σοκολατί καλλονή σε ξανθό είδωλο – η Bella Hadid κάνει το πιο ανατρεπτικό comeback της χρονιάς λίγο πριν σαγηνεύσει το κόκκινο χαλί των Καννών
3 μαγικά προϊόντα για να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου μετά από μια νύχτα χωρίς ύπνο
Style
15.05.2025
Δοκίμασέ τα!
Stop the press! Αυτό είναι το παντελόνι που θα φορεθεί παντού το καλοκαίρι
Style
Χτες
Η Hailey Bieber τα φοράει με τακούνια, η Bella Hadid με σακάκι… Εσύ θα μείνεις εκτός; Το trend του καλοκαιριού είναι cropped, cool και εντελώς απρόσμενο!
Αυτό είναι το άρωμα που φοράει η Ελένη Μενεγάκη εδώ και 30 χρόνια
Style
Χτες
Θα τολμήσεις να μυρίσεις όπως η Ελένη; Ανακάλυψε το άρωμα που δεν έβγαλε ποτέ από τη ζωή της – και ίσως γίνει και το δικό σου signature scent!
Το ακριτικό χωριό με τις 1.200 οικογένειες, τους ληστές και τις μάχες που μοιάζει βγαλμένο από ταινία εποχής!
Ταξίδια
Χτες
Το ορεινό χωριό–θρύλος που αγναντεύει τη Δρόπολη και ψιθυρίζει ιστορίες αιώνων
Το ελληνικό «μαύρο διαμάντι» που λιώνει το λίπος, νικά τον διαβήτη και κάνει απότομο reset στο σώμα σου
Food
Χτες
Το ταπεινό λαχανικό που δεν τρως αρκετά – κι όμως, μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου!
Μήπως κοιμάσαι περισσότερο απ’ όσο πρέπει; Αυτό το σπάνιο γονίδιο μπορεί να «βραχυκυκλώνει» τον ύπνο σου
Body+Mind
Χτες
Ξυπνάς κουρασμένος μετά από 8 ώρες ύπνου; Ίσως να είσαι... μεταλλαγμένος!!
5 οικογενειακές ταβέρνες στα βόρεια προάστια για να φας παραδοσιακό φαγητό σαν στο σπίτι σου
Eat + Drink
Χτες
Μοναδικές γεύσεις σαν να τα μαγείρεψε η αγαπημένη σου γιαγιά!
Ποντίκια στο σπίτι; Πόσο κινδυνεύει η υγεία σας και πώς θα προστατευθείτε
Σπίτι
Προχτές
Φορείς σοβαρών κινδύνων για την υγεία