Τα κεφτεδάκια με σάλτσα καυτερής πιπεριάς που κανείς δε μπορεί να αντισταθεί
Τέλεια επιλογή για μεζέ ή κυρίως πιάτο
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/10/2019 | 13:20

Θα χρειαστούμε:
Για 35 - 40 κεφτέδες
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 400 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, κατά προτίμηση από λάπα
- 350 γρ. ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο σε γάλα για 5 λεπτά και μετά καλά στυμμένο
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- χυμός από 1 λεμόνι 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τηγάνισμα
- αλεύρι, για το αλεύρωμα
- 3 - 4 εκ. ελαιόλαδο από τον πάτο του σκεύους, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς
- 15 μέτριες καυτερές πιπεριές κέρατο (μακριές και πολύ λεπτές πιπεριές, ανοιχτόχρωμες), καθαρισμένες από κοτσάνι και σπόρια (αν μας αρέσουν πολύ τα καυτερά, αφήνουμε όσα σπόρια θέλουμε), κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 1/2 ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (σε ματσάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καλά μανάβικα ή σε γλαστράκια, στα φυτώρια και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ - εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε το πράσινο μέρος από 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο ή 3 - 4 κλωνάρια μαϊντανού - χωρίς τα πολύ χοντρά σημεία)
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1½ κουτ. σούπας καλής ποιότητας ξίδι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να τα ετοιμάσουμε
Κεφτέδες
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σιγομαγειρεύουμε όλα μαζί σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 12 - 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αχνιστούν και τα υγρά τους να εξατμιστούν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πρώτα τον κιμά με το μείγμα του τηγανιού και προσθέτουμε το ψωμί, τα αυγά, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 5 - 10 λεπτά. Ο χρόνος ίσως φαίνεται υπερβολικός, όμως με το ζύμωμα αναμειγνύονται καλύτερα τα αρώματα των υλικών, μαλακώνουν οι ίνες του κρέατος και το μείγμα γίνεται ομοιογενές. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει ελαφρώς.
- Στη συνέχεια το πλάθουμε σε σχετικά μεγάλους κεφτέδες, βάρους περίπου 40 γρ. ο καθένας. Ζεσταίνουμε 3 - 4 εκ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σάλτσα καυτερής πιπεριάς
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις καυτερές πιπεριές για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθεί η φλούδα τους.
- Τις μεταφέρουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σχοινόπρασο (ή ό,τι επιλέξουμε) και το ξίδι, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά, ώστε η σάλτσα να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομοιογενής.Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά και τα συνοδεύουμε με τη σάλτσα πιπεριάς.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κάντο όπως η Bella Hadid: Τέλος τα κολάν, δες τι φορούν τα κορίτσια στα γυμναστήρια
Style
20.08.2025
Κι εδώ τα 90s επικρατούν
Αυτά τα 4 shimmering body oils θα σε κάνουν να γυαλίζεις σαν θεά στην παραλία
Style
20.08.2025
Αυτό το καλοκαίρι, άφησε τα shimmering oils να γίνουν το μυστικό σου όπλο!
Η κοιλάδα που μαγεύει και τον James Bond – Σμαραγδένια νερά και παραμυθένια χωριά στην Ελβετία!
Ταξίδια
20.08.2025
Σμαραγδένιο ποτάμι, άλματα σαν τον James Bond και χωριά-παραμύθι: η Valle Verzasca είναι ο απόλυτος ελβετικός θησαυρός!
Ghosting τέλος, speed‑dumping η φάση: Η νέα τάση στα ραντεβού
Σχέσεις
20.08.2025
Το φαινόμενο ονομάζεται speed-dumping και έρχεται να αντικαταστήσει τις αμήχανες σιωπές
Όλη η αλήθεια για τα smartwatches: Βοηθούν πραγματικά ή μπερδεύουν τους γιατρούς;
Body+Mind
20.08.2025
Γιατί ο γιατρός σου μπορεί να αγνοήσει τα δεδομένα σου
Το πανέμορφο χωριό με τις μπλε πόρτες που μοιάζει με LEGO
Ταξίδια
20.08.2025
Ένα χωριό-μυστήριο, χτισμένο εξολοκλήρου από πέτρα, με γαλάζιες πόρτες, παραμυθένια εκκλησία και σοκάκια που σε κάνουν να νιώθεις πως περπατάς μέσα σε καρτ-ποστάλ
5 κορυφαίες ψαροταβέρνες για ουζάκι και ψάρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Eat + Drink
20.08.2025
Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα ‘κει μετά το μπάνιο σου, πήγαινε οπωσδήποτε!
Τα άνετα παπούτσια των ’90s που λατρέψαμε και επιστρέφουν δυναμικά
Style
Χτες
Και παίρνουν τη θέση των τακουνιών το φθινόπωρο 2025
Το απόλυτο παγωτό Biscoff χωρίς παγωτομηχανή
Food
Προχτές
Κρεμώδες, αρωματικό και γεμάτο γεύση μπισκότου
Το ψυχολογικό φαινόμενο που χτυπά μετά τις διακοπές
Body+Mind
Προχτές
Όταν η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι πιο βαριά απ’ όσο περίμενες
Αυτό είναι το άρωμα που φοράει η Ελένη Μενεγάκη εδώ και 30 χρόνια
Style
Προχτές
Θα τολμήσεις να μυρίσεις όπως η Ελένη; Ανακάλυψε το άρωμα που δεν έβγαλε ποτέ από τη ζωή της – και ίσως γίνει και το δικό σου signature scent!