E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο αρχηγός της μαφίας που έγραψε βιβλίο για τη... μαφία

Αποσύρθηκε χωρίς να ανοίξει μύτη

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 16/10/2019 | 00:02

Ο αρχηγός της μαφίας που έγραψε βιβλίο για τη... μαφία
@thisistucson.com

Γεννήθηκε στη Σικελία το 1905. Ο Joseph Bonnano μετακόμισε με την οικογένεια του στο Brooklyn, έμεινε εκεί δέκα χρόνια και επέστρεψε στην Ιταλία.

Με την επιστροφή του στην πατρίδα, ήρθε σε πρώτη επαφή με τη μαφία. Κι όταν ο Μουσολίνι αποφάσισε να πολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα, ο Bonnano έφυγε ξανά για τις ΗΠΑ, όπου μπήκε παράνομα. Η ποτοαπαγόρευση ήταν η εποχή που άνθισε η μαφία. Ο Bonnano έγινε μέλος της συμμορίας του Maranzano μόλις στα 19 του.

Το 1930 ξέσπασε ο πόλεμος Καστελαμαρεζε μεταξύ των οικογενειών, ο οποίος κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο. Ο Bonnano ήταν ο πιο διαβασμένος της συμμορίας και η ανέλιξη του δεν άργησε, αφού ο Maranzano ήταν ανάμεσα στους μεγάλους νικητές του πολέμου. Μετά το τέλος του ήρθε η αναδόμηση της ιταλικής μαφίας στις ΗΠΑ, με την δημιουργία των διαβόητων «Πέντε Οικογενειών της Νέας Υόρκης». Ο Maranzano όμως έγινε capo di tutti capi (αφεντικό των αφεντικών).

https://historica.fandom.com/wiki/Joseph_Bonanno

@historica.fandom.com

Όμως η «βασιλεία» του δεν κράτησε πολύ. Δολοφονήθηκε στο γραφείο του και ο Bonnano έγινε ο νεότερος αρχηγός της μαφίας, μόλις στα 26 του. Ο Lucky Luciano πήρε τον έλεγχο και θέλησε να μετατρέψει τις οικογένειες σε επιχειρήσεις. Τα αφεντικά θα ψήφιζαν για διάφορα θέματα πριν στραφούν στη βία. Όπως είπε αργότερα ο Bonnano, αυτό βοήθησε ώστε να επικρατήσει ειρήνη μεταξύ της μαφίας για σχεδόν τρείς δεκαετίες.

Όταν πήρε την αμερικανική υπηκοότητα ήταν ήδη εκατομμυριούχος. Η οικογένεια του ήταν μικρή αλλά λειτουργική. Ο Bonnano ποτέ δεν συνελήφθη, ποτέ δεν καταδικάστηκε και ποτέ δεν κατηγορήθηκε για κάποιο έγκλημα, όσο ήταν αρχηγός της οικογένειας. Ακόμα και στην περίφημη συνάντηση των αφεντικών στο Appalachin της Νέα Υόρκης που κατέληξε σε φιάσκο, κατάφερε να ξεφύγει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΌταν όλα τα αφεντικά της μαφίας των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν σε ένα σπίτι 10/10/2018

Όταν ο φίλος του Joe Profaci πέθανε, η οικογένεια του πέρασε στον Joe Magliocco, o οποίος δεχόταν πίεση από τις οικογένειες του Luchese και του Gambino. Ο Bonnano συμμάχησε με τον Magliocco και οργάνωσε την δολοφονία τους. H απόπειρα όμως απέτυχε και ο Bonnano βρέθηκε στο στόχαστρο.

Αποφάσιε να κρυφτεί. Ο έλεγχος της οικογένειάς του πέρασε στον Gaspar DiGregorio. Επέστρεψε μετά από δυο χρόνια υποστηρίζοντας πως τον είχαν απαγάγει. Η οικογένεια χωρίστηκε στα δυο και ο κίνδυνος για μακελειό ήταν μεγαλύτερος από ποτέ. Όμως ο Bonnano εξέπληξε τους πάντες, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του το 1968.

https://gr.pinterest.com/pin/812196114022802577/?nic=1

@pinterest.com

15 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του «A Man of Honor: The Autobiography of Joseph Bonanno» όπου μεταφέρει τον αναγνώστη στον κόσμο της αληθινής μαφίας. Και παρόλο που κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο, δεν άνοιξε μύτη. Ο Bonnano δεν μίλησε ποτέ εναντίον της μαφίας και μάλλον αυτό ήταν που του επέτρεψε να παραμείνει στη ζωή. Άλλωστε το 1985 καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκισης, επειδή αρνήθηκε να καταθέσει εναντίον των «Πέντε οικογενειών». Πέθανε το 2002 από καρδιά σε ηλικία 97 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να προσέξεις όταν θελήσεις να αγοράσεις laptop

Νέα Εποχή 14.03.2026
Όταν αγοράζεις ένα λάπτοπ, είναι σημαντικό να μην κοιτάς μόνο την τιμή

Η χώρα που έφτιαξε γέφυρες μόνο για ζώα – Το εντυπωσιακό δίκτυο που αλλάζει τους κανόνες της φύσης

Περιβάλλον 14.03.2026
Περισσότερες από 600 οικολογικές διαβάσεις επανασυνδέουν δάση και βιότοπους, μειώνοντας ατυχήματα και προστατεύοντας την άγρια ζωή

Το φυτό που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σχολική αυλή και πλέον απαγορεύεται λόγω τοξικότητας

Περιβάλλον 14.03.2026
Για χρόνια το βλέπαμε σε αυλές σχολείων, πάρκα και πεζοδρόμια. Σήμερα όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο τοξικά καλλωπιστικά φυτά

Η χώρα που έμαθε στους Ιάπωνες να τρώνε σολωμό σε sushi

Stories 14.03.2026
Κι όμως, οι Ιάπωνες δεν τον είχαν στην παραδοσιακή τους κουζίνα, αν και σήμερα είναι παγκόσμιο hit

Γιατί χτίζουν ξύλινα σπίτια στις ΗΠΑ;

Stories 14.03.2026
Μια ξύλινη κληρονομιά

Πρώτο παγκοσμίως: Το ελληνικό θερινό σινεμά που κατέκτησε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Το ιστορικό σινεμά της Πλάκας βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας των θερινών κινηματογράφων και ανάμεσα στα 30 καλύτερα σινεμά του πλανήτη

Η Θεσσαλονικιά που έγινε δισεκατομμυριούχος: Η γυναίκα με τα 27 δισ. δολάρια που κινεί μια παγκόσμια τραπεζική αυτοκρατορία

Πρόσωπα Χτες
Από τη μετανάστευση στη Βραζιλία μέχρι την κορυφή της παγκόσμιας λίστας πλούτου – η άγνωστη στην Ελλάδα ιστορία της πλουσιότερης Ελληνίδας στον κόσμο

Αφησε την Αθήνα για ένα νησί και δεν το μετάνιωσε ποτέ ‑ πώς είναι η ζωή στα Κύθηρα;

Stories Χτες
Η ιστορία της Μαρίζας Καρύδη που άφησε την πόλη για το νησί

Βενζινάδικο πρόσφερε δωρεάν καύσιμα σε όποιον φορούσε μπικίνι: Περίμεναν γυναίκες, αλλά...

Stories Χτες
Το θέαμα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ονειρεύονταν οι διοργανωτές