E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Νεκροί από την κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα: 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Θεοδωρικάκος: Αποζημιώσεις και ειδική ενίσχυση στους δήμους που επλήγησαν

Η γρήγορη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης είναι η κύρια προτεραιότητα

Δημοσίευση 11/7/2019 | 11:24

Θεοδωρικάκος: Αποζημιώσεις και ειδική ενίσχυση στους δήμους που επλήγησαν

Η γρήγορη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης είναι αυτή την ώρα η κύρια προτεραιότητα του κρατικού μηχανισμού και των φορέων που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φυσικής καταστροφής, η οποία έπληξε χθες τη Χαλκιδική, δήλωσε, από τα Νέα Μουδανιά, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Υπογράμμισε ότι, ήδη, έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από την αυτοδιοίκηση για να προχωρήσει η διαδικασία αποζημιώσεων προς τους πληγέντες που θα καλυφθούν «με εντολή του πρωθυπουργού» , ενώ ειδική ενίσχυση θα δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στους τρεις δήμους (Ν. Προποντίδας, Κασσάνδρας, Σιθωνίας) που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν η ηλεκτροδότηση, με τη συνδρομή και του στρατού που θα παράσχει γεννήτριες στους φορείς της αυτοδιοίκησης, ενόσω θα αποκαθίστανται τα δίκτυα και πρόσθεσε:

«Έχει υπάρξει παρέμβαση στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, τον κ. Μανουσάκη, και περιμένουμε τις ενέργειες τους, προκειμένου να γίνει όσο γίνεται νωρίτερα η αποκατάσταση του ρεύματος, αλλά έχει ήδη παρέμβει με εντολή του πρωθυπουργού και το τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων -μια εντολή επίσης του ΥΕΘΑ του κ. Παναγιωτόπουλου- ο στρατός να παρέχει γεννήτριες σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια και τους τρεις δήμους.»

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις ζημίες, σε κατοικίες και σε δημόσιες υποδομές. «Έχει, ήδη, ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και των σπιτιών και των επιχειρήσεων και του συνόλου των υποδομών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των δήμων» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Με εντολή του πρωθυπουργού θα καλυφθούν κανονικά οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από αυτή τη φυσική καταστροφή και το ΥΠΕΣ θα ενισχύσει με έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους τρεις δήμους που έχουν πληγεί».

Ο κ. Θεοδωρικάκος μετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο Ν. Προποντίδας, παρουσία του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Καράογλου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Ν. Προποντίδας Μανώλη Καρρά. Στη σύσκεψη μετείχε κατά την έναρξη της και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είχε πάρει μέρος σε προηγούμενη σύσκεψη και είχε επιστρέψει στο δημαρχείο, αφού προηγουμένως επιθεώρησε ζημίες στην περιοχή.

«Έχουν γίνει δύο συσκέψεις στην περιοχή, έχει κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε ότι, από χθες τη νύχτα, ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις την πυροσβεστική, τα συνεργεία πολιτικής προστασίας της ΠΚΜ και των τριών δήμων, την αστυνομία και το λιμενικό, «χάρη στις οποίες», όπως είπε, «δε θρηνήσαμε άλλα θύματα και ήταν σχετικά πιο μειωμένες οι απώλειες σε υποδομές».

«Δυστυχώς, βέβαια, έχουν χαθεί έξι συνάνθρωποι μας σε αυτή την τραγική κατάσταση» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών παρέπεμψε σε αναλυτική ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα σε περίπου δύο ώρες.

Ελλάδα

Χαλκιδική: Το χτύπημα τoυ ανεμοστρόβιλου μέσα σε 1,5 λεπτό

Το χρονικό της χθεσινής θεομηνίας με τον ανεμοστρόβιλο είναι σοκαριστικό
Ελλάδα
Ελλάδα

Χαλκιδική: 11 μποφόρ και 5.000 κεραυνοί σκόρπισαν τον θάνατο

Βίντεο ντοκουμέντο την ώρα της καταστροφής
Ελλάδα

Σοκαριστικές εικόνες από το τροχόσπιτο με το νεκρό ζευγάρι

Οι τουρίστες βρίσκονταν εντός του οχήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα
Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Αποζημιώσεις και ειδική ενίσχυση στους δήμους που επλήγησαν

Η γρήγορη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης είναι η κύρια προτεραιότητα
Ελλάδα

Φονική κακοκαιρία: Γιατί ο αέρας σήκωσε το τροχόσπιτο

Τι αναφέρει ο διευθυντής προγνώσεων της ΕΜΥ
Ελλάδα
Ελλάδα

Ο Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί τι συνέβη στη φονική κακοκαιρία

«Φαινόταν η περιοχή ότι θα έχει πολλές βροχές»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος Χτες
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία Χτες
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα Χτες
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.