E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέες αποκαλύψεις για το διεστραμμένο γκουρού που κρατούσε οπαδούς του ως σκλάβες του σeξ

Φρίκη από όσα έρχονται στο φως

Δημοσίευση 8/5/2019 | 08:58

Νέες αποκαλύψεις για το διεστραμμένο γκουρού που κρατούσε οπαδούς του ως σκλάβες του σeξ

Η δίκη του Αμερικανού «γκουρού» Κιθ Ρανίερ, ο οποίος κατηγορείται ότι διοικούσε επί χρόνια μια αίρεση που μετέτρεπε τις γυναίκες μέλη σε σeξουαλικές σκλάβες, άρχισε στη Νέα Υόρκη.

Ο 58χρονος Ρανίερ κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, σύσταση και συμμορία, απειλές και διαφθορά ανηλίκου. Αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Στο εδώλιο επρόκειτο αρχικά να καθίσουν έξι κατηγορούμενοι, όμως ο «γκουρού» βρέθηκε τελικά μόνος του, με τους δικηγόρους του νομικού γραφείου του Μπέντζαμιν Μπράφμαν, του ανθρώπου που είχε υπερασπιστεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν στην υπόθεση σeξουαλικής κακοποίησης της καμαριέρας Ναφισατού Ντιαλό. Οι πέντε γυναίκες συνεργοί του δήλωσαν όλες ένοχες, η μία μετά την άλλη, αποφεύγοντας έτσι να οδηγηθούν σε δίκη.

Ο «Πρωτοστάτης», όπως του άρεσε να τον αποκαλούν, ήταν ο εγκέφαλος ενός συστήματος βασικός στόχος του οποίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν να αποσπά χρήματα από τις πιστές και να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του. Μέσα σε διάστημα 20 ετών περισσότερες από 16.000 γυναίκες παρακολούθησαν τα «μαθήματα» του Ρανίερ που τους υποσχόταν ότι «θα αναπτύξουν το ανθρώπινο δυναμικό τους» πληρώνοντας 5.000 δολάρια για ένα πενθήμερο σεμινάριο.

Πολλές από τις γυναίκες βρέθηκαν πολύ γρήγορα καταχρεωμένες, σε σημείο που αναγκάστηκαν να εργαστούν για τη Nxivm (προφέρεται "Νέξιουμ"), την οργάνωση που είχε ιδρύσει εκείνος, για να τον αποπληρώσουν.

Στην αρχή ο Ρανίερ είχε υπό την επιρροή του έναν μικρό κύκλο 15-20 γυναικών, με τις οποίες είχε σεξουαλικές επαφές όποτε επιθυμούσε εκείνος. Μεταξύ των θυμάτων του ήταν και μια 15χρονη. Όπως και σε άλλες αιρέσεις, όλα εξαρτιούνταν από την ψυχολογική επιρροή του γκουρού, ένα μίγμα ψευδοφιλοσοφικής διδασκαλίας, φροντίδας και ταπεινώσεων. Οι γυναίκες του στενού κύκλου του έπρεπε να τηρούν πολύ αυστηρή δίαιτα, ώστε να του είναι αρεστές.

Η οργάνωσή του, που είχε την έδρα της στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης, άνοιξε ωστόσο σταδιακά παραρτήματα σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, το Μεξικό και σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Το 2015 ο Ρανίερ ίδρυσε μια παράλληλη οργάνωση-πυραμίδα, την DOS, τα μέλη της οποίας χωρίζονταν σε «σκλάβες» και «αφέντες».

Αφού όλα τα μέλη ήταν γυναίκες, ο μοναδικός «αφέντης», στην κορυφή της πυραμίδας, ήταν ο ίδιος. Οι «σκλάβες» ήταν υποχρεωμένες να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του ενώ, πριν να γίνουν δεκτές στην οργάνωση, έπρεπε να δώσουν κάποιες «εγγυήσεις» –γράμματα, φωτογραφίες ή έγγραφα που ήταν επιβαρυντικά για τις ίδιες– ώστε να τις εκβιάζει για να μην τολμήσουν να τον εγκαταλείψουν. Κάποιες μάλιστα τις «μάρκαρε» με τα αρχικά του, βιντεοσκοπώντας τη σκηνή.

Ο Κιθ Ρανίερ «παρουσιαζόταν σαν μέντορας, όμως ήταν ένα αρπακτικό» είπε η εισαγγελέας Τάνια Χάτζαρ. «Αυτό ήταν ένα οργανωμένο έγκλημα και ο Κιθ Ρανίερ ήταν ο επικεφαλής του», πρόσθεσε.

Μετά την «αποστασία» πολλών μελών και την αποκάλυψη της δράσης του από την εφημερίδα New York Times, ο «γκουρού» διέφυγε στο Μεξικό, όπου συνελήφθη τον Μάρτιο του 2018, σε μια πολυτελή έπαυλη στο Πουέρτο Βαγιάρτα.

Η εισαγγελέας άφησε να εννοηθεί ότι κάποιες από τις πέντε υπαρχηγούς του θα καταθέσουν σε βάρος του πρώην μέντορά τους στη δίκη που αναμένεται ότι θα κρατήσει έξι εβδομάδες.

Η πρώτη μάρτυρας που κλήθηκε να καταθέσει σήμερα ήταν μια Αγγλίδα η οποία ήταν μέλος της Nxivm επί 13 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΕΘ: Σενάρια φορολογικής ελάφρυνσης των εσόδων από ενοίκια

Οικονομία Χτες
Πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στον Βιολογικό της Πάτμου

Ελλάδα Χτες
Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Βόλος: Η στιγμή που ο 40χρονος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς

Ελλάδα Χτες
Με απατούσε η γυναίκα μου, τι να έκανα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

Γυναικοκτονία σοκ στον Βόλο: «Καλά της έκανα» είπε ο δολοφόνος

Ελλάδα Χτες
Την σκότωσε, άλλαξε ρούχα, πέταξε τα δικά του και κρυβόταν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Ελλάδα Χτες
Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Ελλάδα Χτες
Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

Σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική – Τραυματίας υπέστη ακρωτηριασμό

Ελλάδα Χτες
Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο τραυματίας υπέστη πλήρη ακρωτηριασμό κάτω άκρου

Πέθανε σε ηλικία 28 ετών διάσημος TikToker ‑ Σε σοκ οι εκατοντάδες χιλιάδες fans

Κόσμος Χτες
Ο 28χρονος είχε περισσότερους από 250.000 ακόλουθους στο TikTok, ενώ παρουσίαζε επίσης μια εκπομπή στο YouTube με τίτλο The Unpopular Party

Βόλος: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 8χρονο και τον εγκατέλειψε

Ελλάδα Χτες
Πεζός ήταν ο οκτάχρονος ήταν χτυπήθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να νοσηλεύεται

Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού

Ελλάδα Χτες
Ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο της 4χρονης, που πνίγηκε σε πισίνα

Τραυματίστηκε 9χρονος σε θαλάσσιο πάρκο στην Καβάλα – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

Ελλάδα Χτες
Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια