E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tρία έθνικ πιάτα για να απογειώσεις το δείπνο σου

Παμε κουζίνα!

Δημοσίευση 21/3/2019 | 12:40

Tρία έθνικ πιάτα για να απογειώσεις το δείπνο σου

Κάλεσες φίλους στο σπίτι αλλά έχεις βαρεθεί να κάνεις τα ίδια και τα ίδια φαγητά; Tρία έθνικ πιάτα για να απογειώσεις το δείπνο σου!

Κινέζικα noodles με λαχανικά

Noodles συσκευασμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
1/2 φλιτζάνι μπιζέλια
3 φλιτζάνια σπανάκι

Για τη σάλτσα

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

Προσθέστε και λίγο τσίλι!

Βράστε τα noodles. Βάλτε τα υλικά σε ένα γουόκ (ή ένα τηγάνι), μαγειρέψτε τα μαζί με τα noodles, τα οποία προσθέτετε όταν είναι έτοιμα και βρασμένα. Φτιάξτε στο πλάι τη σάλτσα, την οποία προσθέτετε σιγά σιγά, όσο τα noodles μαγειρεύονται.

Tαϊλανδέζικο φιλέτο ψαριού

1/2 κόκκινο τσίλι χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​τριμμένο τζίντζερ
1/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλιές καφέ και μια χούφτα ζάχαρη
κόλιανδρος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τα φιλέτα ψαριού σε τηγάνι με λίγο λάδι και έπειτα τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα με τα υπόλοιπα υλικά. Κλείστε καλά τη λαδόκολλα και ψήστε το για 10-12 λεπτά. Έπειτα προσθέστε λίγο κόλιανδρο για διακόσμηση!

Ινδικό κάρι με κοτόπουλο και ρύζι

Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου, σε κύβους
1 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών tikka masala ή garam masala
2 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες, σε κομμάτια
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
400γρ. ντοματάκια κονκασέ
6 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ, διαλυμένο σε 100ml νερό
2 κουτ. σούπας chutney μάνγκο (προαιρετικά)
75ml κρέμα γάλακτος
100ml γιαούρτι στραγγιστό
αλατοπίπερο

Διαδικασία

Ρίχνετε το σησαμέλαιο, το βούτυρο και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα σοτάρετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το tikka masala και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε τους κύβους του κοτόπουλου και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν από τα μπαχαρικά. Ψήνετε για 5 λεπτά και έπειτα ρίχνετε το κονκασέ, το ντοματοπελτέ και σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του. Σιγοβράζετε το φαγητό για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο σε βάθος, ανακατεύοντας πού και πού. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος βράζετε το ρύζι σε άλλο σκεύος. Σερβίρετε μαζί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Προχτές
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!