E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tρία έθνικ πιάτα για να απογειώσεις το δείπνο σου

Παμε κουζίνα!

Δημοσίευση 21/3/2019 | 12:40

Tρία έθνικ πιάτα για να απογειώσεις το δείπνο σου

Κάλεσες φίλους στο σπίτι αλλά έχεις βαρεθεί να κάνεις τα ίδια και τα ίδια φαγητά; Tρία έθνικ πιάτα για να απογειώσεις το δείπνο σου!

Κινέζικα noodles με λαχανικά

Noodles συσκευασμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
1/2 φλιτζάνι μπιζέλια
3 φλιτζάνια σπανάκι

Για τη σάλτσα

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

Προσθέστε και λίγο τσίλι!

Βράστε τα noodles. Βάλτε τα υλικά σε ένα γουόκ (ή ένα τηγάνι), μαγειρέψτε τα μαζί με τα noodles, τα οποία προσθέτετε όταν είναι έτοιμα και βρασμένα. Φτιάξτε στο πλάι τη σάλτσα, την οποία προσθέτετε σιγά σιγά, όσο τα noodles μαγειρεύονται.

Tαϊλανδέζικο φιλέτο ψαριού

1/2 κόκκινο τσίλι χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​τριμμένο τζίντζερ
1/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλιές καφέ και μια χούφτα ζάχαρη
κόλιανδρος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τα φιλέτα ψαριού σε τηγάνι με λίγο λάδι και έπειτα τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα με τα υπόλοιπα υλικά. Κλείστε καλά τη λαδόκολλα και ψήστε το για 10-12 λεπτά. Έπειτα προσθέστε λίγο κόλιανδρο για διακόσμηση!

Ινδικό κάρι με κοτόπουλο και ρύζι

Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου, σε κύβους
1 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών tikka masala ή garam masala
2 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες, σε κομμάτια
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
400γρ. ντοματάκια κονκασέ
6 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ, διαλυμένο σε 100ml νερό
2 κουτ. σούπας chutney μάνγκο (προαιρετικά)
75ml κρέμα γάλακτος
100ml γιαούρτι στραγγιστό
αλατοπίπερο

Διαδικασία

Ρίχνετε το σησαμέλαιο, το βούτυρο και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα σοτάρετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το tikka masala και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε τους κύβους του κοτόπουλου και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν από τα μπαχαρικά. Ψήνετε για 5 λεπτά και έπειτα ρίχνετε το κονκασέ, το ντοματοπελτέ και σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του. Σιγοβράζετε το φαγητό για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο σε βάθος, ανακατεύοντας πού και πού. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος βράζετε το ρύζι σε άλλο σκεύος. Σερβίρετε μαζί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτό το φόρεμα της Σταματίνας Τσιμτσιλή είναι fashion goals και έμπνευση για τα καλοκαιρινά μας looks

Style 15.06.2025
Καλοκαιρινό αέρα έφερε στο Instagram η Σταματίνα Τσιμτσιλή

Βρήκαμε πού θα φας στην Αθήνα το πιο αμφιλεγόμενο πιάτο του κόσμου

Eat + Drink 15.06.2025
Κι όμως είναι ελληνική πατέντα!

7 καλοκαιρινά λουλούδια για εσένα που δεν έχεις ήλιο στο μπαλκόνι σου

Σπίτι 15.06.2025
Θέλεις να έχεις όμορφα φυτά αλλά δεν έχεις πολύ ήλιο στο μπαλκόνι σου; Βάλε αυτά τα φυτά που αναπτύσσονται καλύτερα στη σκιά!

7 τρόποι για να συνδεθείς με τη θηλυκή σου ενέργεια

Body+Mind 15.06.2025
Όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη feminine energy που όλες κρύβουμε μέσα μας!

Μια συμβουλή που θα κάνει το σeξ ακόμα καλύτερο

Body+Mind 15.06.2025
Σαν να λέμε, «όποιος βιάζεται σκοντάφτει»

Καρκίνος στόματος: Τα δημοφιλή ροφήματα που αυξάνουν την απειλή

Body+Mind Χτες
Ένα την ημέρα πενταπλασιάζει τον κίνδυνο

Τι είναι ο «κανόνας 90/90/1» και πως επηρεάζει τον τρόπο που δουλεύουμε;

Body+Mind Χτες
Η... μυστική φόρμουλα για απόλυτη συγκέντρωση και παραγωγικότητα