E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Xονγκ Κονγκ: To μοντέλο δεν έχει ούτε έναν μάρτυρα υπεράσπισης

Καταπέλτης ο εισαγγελέας: Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά

Δημοσίευση 8/3/2019 | 14:08

Xονγκ Κονγκ: To μοντέλο δεν έχει ούτε έναν μάρτυρα υπεράσπισης

Ο δικαστής έκρινε ότι είναι αναρμόδιος να κρίνει αν είναι ένοχη ή αθώα, παραπέμποντας την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο
Ειλημμένη από την ίδια και κατόπιν συνεννόησης της με διακεκριμένο ποινικολόγο στο Χονγκ - Κονγκ, ήταν η απόφαση της 20χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου να δηλώσει «αθώα» για τις κατηγορίες περί παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών κατά τη χθεσινή εμφάνισή της ενώπιον του δικαστή στο Χονγκ - Κονγκ. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου σημειώνοντας πως μετά τη δήλωση αυτή της 20χρονης ο δικαστής δήλωσε αναρμόδιος να εκδικάσει την υπόθεσή της και την παρέπεμψε στο Ανώτερο Δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται πως η 20χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρατείται στις φυλακές του Χονγκ - Κονγκ από τον περασμένο Δεκέμβριο μετά τη σύλληψή της στο αεροδρόμιο με 2,6 κιλά κοκαΐνης.

Πιο αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Κατά τη χθεσινή (Δευτέρα, 09.07.2018) ορισθείσα δικάσιμο και μετά από σειρά αναβολών, η προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές του Χογκ-Κονγκ και κατηγορούμενη για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών, Ειρήνη Μελισσαροπούλου, παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστού και στην υποβληθείσα, κατά το ισχύον εκεί δικονομικό σύστημα, ερώτησή του αν δηλώνει ένοχη ή αθώα, εδήλωσε αθώα.

Μετά τη δήλωσή της αυτή, ο Δικαστής απεφάνθη ότι είναι ανορμόδιος ο ίδιος να εκδικάσει την υπόθεση και παρέπεμψε τη σχετική δικογραφία στο Ανώτερο Δικαστήριο (High Court). Όταν κατά τη διάρκεια των επομένων μηνών η υπόθεση κριθεί ώριμη προς εκδίκαση, τότε το δικαστήριο θα σχηματίσει σώμα, αποτελούμενο από επτά (7) ενόρκους (πολίτες), οι οποίοι μετά από σειρά συνεδριάσεων, θα αποφασίσουν για την ενοχή ή αθωότητά της.

Επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι η απόφαση της Ειρήνης να δηλώσει αθώα, ελήφθη αποκλειστικά από την ίδια και την οικογένειά της και μετά από συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τον ορισθέντα από την αρχή συνήγορο υπεράσπισής της, διακεκριμένο ποινικολόγο του Χονγκ- Κονγκ.

Η Ειρήνη στάθμισε τις δικονομικές συνέπειες και τα «υπέρ και κατά» της απόφασής της αυτής, η οποία, όμως, είναι απόλυτα συμβατή με τη διακηρυγμένη και σταθερή θέση της ότι είναι αθώα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βέλγιο: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση με drone κατά του πρωθυπουργού της χώρας

Κόσμος Χτες
Οι αρχές εντόπισαν εκρηκτικό μηχανισμό που θα τοποθετούνταν σε drone που είχε στόχο τον Φλαμανδό Πρωθυπουργό της χώρας

Η Χαμάς κηρύσσει το τέλος του πολέμου στη Γάζα

Κόσμος Χτες
Ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα: η οργάνωση έλαβε εγγυήσεις

Ντροπή: Βανδάλισαν προτομές Μακεδονομάχων στην Έδεσσα ‑ Σφοδρή αντίδραση από τοπικούς συλλόγους

Ελλάδα Χτες
Ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων καταγγέλλει ότι οι επιθέσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες, αλλά εντάσσονται σε μια ευρύτερη προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης και της εθνικής ταυτότητας της Μακεδονίας

Χαμάς: «Όχι» στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ για τη Γάζα

Κόσμος Χτες
Η Χαμάς απορρίπτει το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα, δήλωσε αξιωματούχος στο τηλεοπτικό κανάλι Al Araby

Διόδια: Τέλος στην υποχρεωτική απόδειξη ‑ Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί

Ελλάδα Χτες
Η ΑΑΔΕ καταργεί την εκτύπωση για περιβαλλοντικούς λόγους

Σοκ στην Κίνα: Το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα όλων των εποχών, αυτοκίνητα κολλημένα στην κίνηση έως και 24 ώρες!

Auto + Moto Χτες
Εκατομμύρια Κινέζοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, έπειτα από οκτώ συνεχόμενες ημέρες διακοπών λόγω εθνικής αργίας - «Βραχυκύκλωμα» στον σταθμό διοδίων Γουζουάνγκ, που διαθέτει 36 λωρίδες

Θεσσαλονίκη: Καθηγητής καταδικάστηκε για σeξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Ελλάδα Χτες
Ο καθηγητής έκανε λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς - Είχε προηγηθεί και δεύτερη παρόμοια καταγγελία από άλλη μαθήτρια

Τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο ‑ Εκτινάχθηκε γυναίκα οδηγός

Ελλάδα Χτες
Σοβαρό τροχαίο στα της Μποζαΐτικα της Πάτρας

Νέα εποχή στις μεταφορές χρημάτων – Τι προβλέπει πανευρωπαϊκή οδηγία

Οικονομία Χτες
Τι αλλάζει στις τραπεζικές συναλλαγές σε κράτη – μέλη της Ευρωζώνης

Πληθωρισμός: Αυξήσεις «φωτιά» σε καφέ και σοκολάτα

Οικονομία Χτες
Στο 1,9% ανήλθε ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο

Οι Έλληνες γλυκάθηκαν από το ανοδικό «ράλι» του χρυσού και πωλούν τις λίρες τους

Οικονομία Χτες
Η δυνατότητα αγοράς ή πώλησης χρυσών λιρών επίσημα γίνεται αποκλειστικά από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς

Έκλεψε τυριά αξίας 25 ευρώ από σούπερ μάρκετ για να ταΐσει τον άρρωστο πατέρα του

Ελλάδα Χτες
Ενας άνδρας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενος ότι έκλεψε τυριά αξίας 25 ευρώ από σούπερ μάρκετ, προκειμένου να φάει ο ίδιος και ο ασθενής πατέρας του.